Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ:< Έλαμψε> η Βούλα Παπαχρήστου στον προκριματικό του τριπλούν γυναικών - Πρωτιά ο Τσάκωνας στον προκριματικό των 200μ. ανδρών


https://www.eurovisionsports.tv/EuropeanChamps18/athletics/


Αποτέλεσμα εικόνας για european athletics championships Berlin 2018 logo

Αποτέλεσμα εικόνας για berlin athletics stadium



                                                            
URL Counter


Υπέροχη ήταν η Βούλα Παπαχρήστου η οποία στην μια και μοναδική προσπάθεια της στον προκριματικό του τριπλούν γυναικών αν και με αντίθετο άνεμο 3μ. ανά δευτερόλεπτο πραγματοποίησε άλμα στα 14,49μ. και προκρίθηκε άνετα στον τελικό του αγωνίσματος ο οποίος θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Αυγούστου.  Η 29χρονη μεσογειονίκης ήταν όντας πρώτη και από τα δυο προκριματικά γκρουπ του αγωνίσματος. Το όριο για την πρόκριση στον τελικό του τριπλούν γυναικών ήταν 14,05μ. και το πέτυχαν οι ακόλουθες 12 αθλήτριες :   

1) 14,49μ. Βούλα Παπαχρήστου 
2) 14,41μ. Χάννα Μινένκο (Ισραήλ)
3) 14,33μ. Νίλε Έκχαρτ (Γερμανία)
4) 14,31μ. Ρουγκαϊ Ντιαλό (Γαλλία)
5) 14,31μ. Κρίστιν Γκέρις  (Γερμανία)
6) 14,30μ. Κριστίν Ανανί-Ισούφ (Γαλλία)
7) 14,27μ. Άννα Πελετέϊρο (Ισπανία)
8) 14,24μ. Κριστίνα Μακέλα (Φινλανδία)
9) 14,20μ. Έλενα-Αντρέα Παντουρόϊου
10)14,17μ. Σουζάνα Κόστα (Πορτογαλία)
11)14,15μ. Ναόμι Ογκμπέτα (Μ.Βρετανία
12)14,05μ. Γκαμπριέλα Πέτροβα (Βουλγαρία)


                  H Παπαχρήστου στην Πάτρα

Εξαιρετική κούρσα πραγματοποίησε ο Λυκούργος Τσάκωνας στην δεύτερη προκριματική σειρά των 200μ. ανδρών όπου μετείχε αφού μετά από άψογη κούρσα πρώτευσε με χρόνο 20.49 και φυσικά πήρε χαλαρά την πρόκριση για τις ημιτελικές σειρές δίνοντας ταυτόχρονα υποσχέσεις πως είναι σε θέση όχι μόνον να περάσει στον τελικό αλλά και να διακριθεί., μόλις έκτος τερμάτισε στην 4η προκριματική σειρά των 200μ. ο Παναγιώτης Τριβυζάς ο οποίος σημείωσε τον μετριότατο χρόνο 21.18 και φυσικά έμεινε εκτός ημιτελικού. 
Στον ημιτελικό του αγωνίσματος των 200μ. ανδρών προκρίθηκαν απευθείας οι τρεις πρώτοι έκαστης προκριματικής σειράς και δυο αθλητές με τους κορυφαίους χρόνους μετά την πρώτη τριάδα από όλες τις προκριματικές σειρές. 


Αποτέλεσμα εικόνας για lykourgos tsakonas

Αν και ξεκίνησε αργά ανέβηκε μετά τα πρώτα εξήντα μέτρα της δεύτερης προκριματικής σειράς των 100μ. με εμπόδια γυναικών η Ελισάβετ Πεσιρίδου και τερμάτισε δεύτερη στην σειρά της με χρόνο 13.10, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος ο οποίος θα διενεργηθεί αύριο Πέμπτη στις 8.25μ.μ. 




Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον ημιτελικό των 100μ. με με εμπόδια γυναικών προκρίνονταν οι δυο πρώτες έκαστης προκριματικής σειράς και οι δυο αθλήτριες με τους ισάριθμους καλύτερους χρόνους από όλες τις προκριματικές σειρές.  

Η Ελισάβετ σε δήλωση της ανέφερε : είμαι ευχαριστημένη όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα αφού ήμουν συγκρατημένη στην εκκίνηση για να μην ακυρωθώ. Για να περάσω στον τελικό απαιτείται σίγουρα χρόνος κάτω από τα 13 δευτερόλεπτα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για elisavet pesiridou
                    
Η Δέσποινα Μουρτά έκανε την υπέρβαση αφού αγωνισθείσα στην τρίτη προκριματική σειρά πέτυχε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 52.96 και κατετάγη 21η σε σύνολο 32 αθλητριών που έλαβαν μέρος σε όλες τις προκριματικές σειρές, στον αντίποδα με την Μουρτά αποκαρδιωτική ήταν η Ειρήνη Βασιλείου η οποία κατετάγη μόλις έβδομη με χρόνο 53.37 στην δεύτερη  προκριματική σειρά  400μ. γυναικών καταταγείσα 26η επί συνόλου 32 αθλητριών.Αμφότερες οι δυο μόλις προαναφερθείσες αθλήτριες μας έμειναν εκτός ημιτελικού.  

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσποινα μουρτα
                       Δέσποινα Μουρτά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου