Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Θρίαμβος της Παπαχρήστου στο Τριπλούν

https://www.eurovisionsports.tv/EuropeanChamps18/athletics/

Αποτέλεσμα εικόνας για european athletics championships Berlin 2018 logo

Αποτέλεσμα εικόνας για berlin athletics stadium





                     
                                      URL Counter
 Προβολές Αναρτήσεως

Με ψυχή και θαυμάσιο άλμα στα 14,60 μ. αν και με αντίθετο άνεμο -0,1 μ. στην δεύτερη προσπάθειά της στον τελικό του τριπλούν γυναικών η Χαλκέντερη Βούλα Παπαχρήστου πήρε "κεφάλι". Το πρώτο άλμα της Βούλας ήταν άκυρο, ενώ στην πρώτη προσπάθεια η Γερμανίδα Κριστίν Γκέριτς είχε πηδήσει 14,45 μ. και προηγείτο, με δεύτερη την Ισπανίδα Άννα Πελετέϊρο με 14,42 μ. και τρίτη με 14,37 μ. την Ισραηλινή Χάνα Μινέϊρο. 

Η αστείρευτη Βούλα συγκεντρώθηκε και με πίστη και συγκρότηση πραγματοποίησε στην δεύτερη προσπάθεια άλμα στα 14,60 μ., επίδοση η οποία έτσι η αλλιώς θα της έδινε ένα μετάλλιο με σημαντικές μάλιστα πιθανότητες (το εν λόγω μετάλλιο) να έχει το χρώμα του χρυσού, με το άλμα της αυτό η αθλήτρια του Πομάτσκι έλαβε την πρωτοπορία στον αγώνα, την οποία (πρωτοπορία) διατήρησε χωρίς να κινδυνέψει μέχρι και το πέρας του τελικού του τριπλούν γυναικών.

Η Πολυμεταλλιούχος Παπαχρήστου ανέβηκε πλέον επίπεδο και εφεξής ορά ακόμα τρανότερες επιτυχίες και άλματα πάνω από 14,80 μ.

Δηλώσεις Παπαχρήστου 

"Το πίστευα από τη στιγμή που μπήκα στον αγωνιστικό χώρο, από την ημέρα που πάτησα το πόδι μου στη Γερμανία, πως είμαι σε θέση να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα. Από το πρώτο άλμα μπήκα για τη μεγάλη επίδοση, δεν φοβήθηκα τον αγώνα. Είχα μεγάλα άλματα, ωστόσο δεν κατάφερα να πετύχω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Όμως επιβεβαίωσα την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια στον προπονητή μου, γιατί έκανε το νταμπλ, συγχαρητήρια και στον συναθλητή μου. Ήταν εξαιρετικό και το ένα-δύο των κοριτσιών στο επί κοντώ. Εύχομαι να χάρισα στους Έλληνες έστω και λίγη αισιοδοξία, καλό κουράγιο στις οικογένειες που θρηνούν", είπε η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: 
 
"Σήμερα ένιωθα πως μπορώ να κάνω 15,00 μ., δεν πειράζει το γυροφέρνω πιστεύω κάποια στιγμή θα βγει. Σίγουρα θα συνεχίσω τους αγώνες στη σεζόν, ωστόσο πρέπει να μιλήσω με τον προπονητή μου και τον μάνατζερ μου. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στον πρόεδρο της ομοσπονδίας,  Κώστα Παναγόπουλο και να πω ευχαριστώ σε εκείνον και την ομοσπονδία μας, που μας στηρίζουν. Δεν είναι εύκολοι καιροί, όμως, όλοι μαζί μια γροθιά μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Αποτέλεσμα εικόνας για voula papachristou


Όπως αναμενόταν δεν έκανε την υπέρβαση ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος αγωνισθείς στην πρώτη ημιτελική σειρά των 110 μ. με εμπόδια ανδρών τερμάτισε πέμπτος με χρόνο 13΄΄56 με συνέπεια να μείνει εκτός τελικού. Νικητής της σειράς του Θρακιώτη πρωταθλητή ήταν ο Ρώσος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σεργκέι Σουμπένκοφ (Ανεξάρτητος) με 13΄΄24. Στην δεύτερη σειρά των υψηλών εμποδίων συμμετείχε η ευχάριστη έκπληξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέϊρο Κύπριος Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος ήταν τέταρτος με 13΄΄57 και αποκλείσθηκε και αυτός από τον τελικό.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για kostas douvalidis 
Η Βελγίδα Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Επτάθλου Ναφισάτου Τιάμ πρώτευσε και στο Βερολίνο συγκεντρώνοντας 6,816 βαθμούς (κορυφαία φέτος επίδοση παγκοσμίως) και θεμελίωσε την θέση της ως ανώτερης στην Ευρώπη και όχι μόνον, το ασημένιο μετάλλιο στο Έπταθλο γυναικών κέρδισε με 6.759 βαθμούς (ατομικό ρεκόρ) η Βρετανίδα Καταρίνα Τζόνσον-Τόμσον και το χάλκινο με 6.602 βαθμούς η Γερμανίδα Καρολίνα Σέφερ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για nafissatou thiam




To χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος γυναικών με άλμα 2 μέτρων στην δεύτερη προσπάθειά της κατέκτησε η Ρωσίδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μαρία Λασιτσκένε, μετά από εξαίρετο αγώνα η Βουλγάρα Μιρέλα Ντεμίρεβα εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο του αγωνίσματος υπερβαίνοντας τα 2 μέτρα με την τρίτη προσπάθεια, ενώ το χάλκινο μετάλλιο με 1,96 μ. ενθυλάκωσε η Γερμανίδα Μαρί-Λόρεντς Γιουγκφλάις.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για mariya lasitskene


Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του τελικού του ακοντισμού γυναικών ανέβηκε Γερμανίδα Κριστίν Χάϊσογκ με βολή 67,90 μ., την δεύτερη θέση του αγωνίσματος με 61,85 μ. πήρε η Τσέχα Νικόλα  Ογκροντνίκοβα και στην τρίτη με 61,19 μ. η Λιθουανή Λιβέτα Γιασιουνιάιτε.

Αποτέλεσμα εικόνας για christin hussong




Η  Ελβετίδα Λέα Σπρούνγκερ κυριάρχησε στον τελικό των 400 μ. με εμπόδια γυναικών με 54΄΄33, το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε με 54΄΄51 η Ουκρανή Άννα Ριζίκοβα και το χάλκινο με 55΄΄31 η Βρετανίδα Μέϊγκαν Μπέϊσλι.

Αποτέλεσμα εικόνας για lea sprunger


O Βρετανός Μάθιου Χούντσον-Σμιθ με χρόνο 44΄΄78 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του πόντιουμ των 400 μ. ανδρών, στο δεύτερο σκαλί του αγωνίσματος αναρριχήθηκε με 45΄΄13 ο Βέλγος Κέβιν Μπορλέ και  στο τρίτο (σκαλί) ο αδελφός του αμέσως προηγουμένου Τζόναθαν Μπορλέ με χρόνο 45΄΄19.

Αποτέλεσμα εικόνας για matthew hudson smith


Η Ουκρανή Ναταλία Πρισχέρα με χρόνο 2΄00΄΄38 επικράτησε στον τελικό των 800 μ. γυναικών με δεύτερη την Ρενέλ Λαμότ, η οποία σημείωσε 2΄00΄΄62
και τρίτη την Ουκρανή Όλχα Λιάκχοβα με 2΄00΄΄79.

Αποτέλεσμα εικόνας για NATALIYA PRYSHCHEPA athlete


Με φοβερό ντεμαράζ στα τελευταία μέτρα της κούρσας του τελικού των 110 μ. με εμπόδια ανδρών την πρωτιά πήρε ο Γάλλος Πασκάλ Λαγκάρντ-Μαρτινό με 13΄΄17 ενώ με τον ίδια επίδοση (13΄΄17) αλλά υπολειπόμενος στα χιλιοστά το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και δις Πρωταθλητής Ευρώπης Ρώσος Σεργκέι Σουμπένκοφ και το χάλκινο με 13΄΄34 ο Ισπανός Ορλάντο Ορτέγκα.

Αποτέλεσμα εικόνας για pascal martinot lagarde



Νικητής του τελικού των 1500 μ. ανδρών με χρόνο 3΄38΄΄10 ήταν o Νορβηγός Τζέϊκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν, δεύτερος με βραχεία κεφαλή και χρόνο 3΄38΄΄14 ο Πολωνός Μάρτσιν Λεβαντόβσκι και τρίτος με 3΄38΄΄25 ο Βρετανός Τζέϊκ Γουίγκτμαν. 

Αποτέλεσμα εικόνας για jakob ingebrigtsen



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου