Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Ξεκινά σήμερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο με προσδοκίες για τους Έλληνες Αθλητές


Αποτέλεσμα εικόνας για european athletics championships Berlin 2018 logo


Αποτέλεσμα εικόνας για berlin athletics stadium




 


                                                 Must See Places In Paris
                                    Προβολές Αναρτήσεως

                                     
Το 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών ανοίγει τις πύλες του στο περιλάλητο Βερολίνο Πρωτεύουσα της Γερμανίας και πολιτιστικό της κέντρο. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως και τις 12 Αυγούστου στο επιβλητικό Ολυμπιακό Στάδιο χωρητικότητας 74.500 θεατών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές 1.572 αθλητές από 51 χώρες θα λάβουν μέρος στους κορυφαίους αγώνες στίβου για το 2018. 828 Άνδρες και 744 Γυναίκες. Αρχικά είχε δηλωθεί και η συμμετοχή του κορυφαίου φέτος παγκοσμίως Ρώσου άλτη του ύψους (2,40 μ.) Ντανιίλ Λισένκο, ο οποίος τελικά δεν θα αγωνιστεί στο Βερολίνο αφού εντός των τελευταίων 12 μηνών αρνήθηκε τρεις φορές τον έλεγχο Ντόπιγκ κοντρόλ με φυσική συνέπεια να ακυρωθεί η συμμετοχή του στο Βερολίνο και έπονται σύντομα κυρώσεις στον νεαρό 21χρονο Λισένκο. Κυρώσεις οι οποίες θα επιβληθούν και θα ανακοινωθούν οσονούπω από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. 


                   O Λισένκο στο Μπέρμιγχαμ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελληνική αποστολή
απαρτίζεται από 37 αθλητές, 15 άνδρες και 22 γυναίκες. Αιχμή του δόρατος της Ελληνικής αντιπροσωπευτικής ομάδας συναποτελούν αναμφίβολα τέσσερις άλτες: η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν Γυναικών με 14,60 μ. κορυφαία φέτος επίδοση στην Ευρώπη, οι Επικοντίστριες Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,82 και 4,72 μ. αντιστοίχως και ο μόλις 20χρονος Μιλτιάδης Τεντόγλου 2ος Ευρωπαίος φέτος στο άλμα εις μήκος με 8,24 μ. Άπαντες οι μόλις προαναφερθέντες έχουν ως στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου και έχουν αναντίρρητα τις προϋποθέσεις να ευδοκιμήσει η προσδοκία τους, αρκεί να βρεθούν αγωνιστικά σε καλή ημέρα.   

Θεωρητικά πιθανότητες για άνοδο στο βάθρο των νικητών έχουν ακόμα, ο Κώστας Μπανιώτης και ο Κώστας Φιλιππίδης στο ύψος και το Επι-κοντώ ανδρών αντιστοίχως, όμως αμφότεροι οι δύο διακεκριμένοι αθλητές βάσει των πιο πρόσφατων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους δεν έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση, μακάρι να αλλάξουν τα δεδομένα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και να διαψευσθούμε.     

Το πρόγραμμα της αυριανής πρώτης ημέρας (6 Αυγούστου 2018) του 24ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Α-Γ είναι το ακόλουθο: 
                         Εντός Σταδίου
17:05 Σφύρα Ανδρών, Προκριματικός, (Α΄ Γκρουπ)
17:30 100 μ. Ανδρών, Προκριματικός
17:35 Μήκος Ανδρών, Προκριματικός, (Α+Β Γκρουπ)
18:05 400 μ. εμπόδια Ανδρών, Προκριματικός
18:30 Σφύρα Ανδρών, Προκριματικός, (Β΄ Γκρουπ)
18:45 100 μ. Γυναικών, Προκριματικός
                          Εκτός Σταδίου  
18:35 Σφαίρα Ανδρών, Προκριματικός, (Α΄ Γκρουπ)
18:55 Σφαίρα Ανδρών, Προκριματικός, (Β Γκρουπ)

Ο προκριματικός της Σφυροβολίας Ανδρών διενεργείται σε δυο γκρουπ με την συμμετοχή του 24χρονου Μιχάλη Αναστασάκη στο πρώτο γκρουπ του αγωνίσματος. Ο Κρητικός ρίπτης θα επιδιώξει να στείλει την Σφύρα του στα 76 μέτρα και να λάβει απευθείας την άγουσα για τον τελικό του αγωνίσματος η εν περιπτώσει κατά την οποίαν δώδεκα σφυροβόλοι δεν ξεπεράσουν τα 76 μέτρα να πλασαριστεί στην πρώτη δωδεκάδα των αθλητών και των δυο προκριματικών γκρουπ και τοιουτοτρόπως να βρεθεί αυτόματα στον τελικό του αγωνίσματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για mihalis anastasakis hammer

Στον προκριματικό των 100 μ. Ανδρών θα αγωνιστούν συνολικά σαράντα (40) σπρίντερ σε πέντε προκριματικές σειρές. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος μετέχει στην 2η Προκριματική σειρά και συγκεκριμένα στον όγδοο διάδρομο. Οι δυο πρώτοι έκαστης  προκριματικής σειράς προκρίνονται απευθείας στα ημιτελικά όπου θα αγωνιστούν επιπλέον οι πέντε σπρίντερ με τους ισάριθμους καλύτερους χρόνους από όλες τις προκριματικές σειρές. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ioannis nifadopoulos 100m
                    Γιάννης Νυφαντόπουλος

Ο  2Οχρονος Μίλτος Τεντόγλου μετέχει στον προκριματικό του μήκους ανδρών έχοντας με 8,24 μ. την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και προτεραιότητά του είναι η άνετη πρόκριση στον τελικό και ακολούθως η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για μιλτιαδης τεντογλου

O Ελληνοαμερικανός Νίκος Σκαρβέλης είναι την τρέχουσα χρονική περίοδο ο κορυφαίος Έλληνας  σφαιροβόλος και ο μοναδικός ο οποίος πήρε δικαιωματικά την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με βολή 20,12 μ. Ωστόσο για να προκριθεί στον τελικό της σφαιροβολίας ανδρών θα χρειαστεί μια βολή 20,40 μ. η σε περίπτωση κατά την οποία το μόλις προαναφερθέν όριο (20,40 μ.) δεν επιτευχθεί από τουλάχιστον δώδεκα ρίπτες τότε οφείλει να έχει σημειώσει μία επίδοση η οποία θα τον συμπεριλαμβάνει στην κορυφαία 12άδα των αγωνισθέντων στον προκριματικό του αγωνίσματος των ισχυρών.

Αποτέλεσμα εικόνας για nikolaos skarvelis


Η Ραφαέλα Σπανουδάκη αγωνίζεται στον προκριματικό των 100 μ. γυναικών, μετέχοντας για πρώτη φορά σε αναλόγου επιπέδου και δυναμικότητας αγώνα και προσδοκά στην δημιουργία ενός ατομικού ρεκόρ (11΄΄27) και ακολούθως ότι καλύτερο ήθελε προκύψει. Αξίζει να αναφέρουμε το ότι για να προκριθεί στον ημιτελικό των 100 μ. γυναικών η 24χρονη Σπανουδάκη πρέπει να τερματίσει στην πρώτη τριάδα των αθλητριών οι οποίες θα λάβουν μέρος  στην τρίτη προκριματική σειρά του προαναφερθέντος αγωνίσματος της μιας ανάσας η να  σημειώσει έναν από τους καλύτερους τέσσερις χρόνους όλων των προκριματικών σειρών.
     
Αποτέλεσμα εικόνας για rafaela spanoudaki




https://www.youtube.com/watch?v=pmtdGT_JQMc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου