Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Αυτοκρατορική εμφάνιση και κορυφή του πόντιουμ ο 20χρονος Τεντόγλου

https://www.eurovisionsports.tv/EuropeanChamps18/athletics/


Αποτέλεσμα εικόνας για european athletics championships Berlin 2018 logo


Αποτέλεσμα εικόνας για european athletics championships berlin 2018 logo




URL Counter 


                                                                  
Με μια εντυπωσιακή όσο και Αυτοκρατορική εμφάνιση ο μόλις 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου αναρριχήθηκε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας μετά από ειρηνική αλλά και Ομηρική μάχη στον τελικό του άλματος εις μήκος ανδρών το χρυσό μετάλλιο με άλμα 8,25μ. αν και με αντίθετο άνεμο 0,3μ. ανά δευτερόλεπτο. Ο Τεντόγλου με τον <άθλο> του αυτόν πέτυχε κάτι που ουδέποτε άλλοτε στο Παρελθόν έχει επισυμβεί στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών, ήτοι να κερδίσει Έλληνας αθλητής χρυσό μετάλλιο στο μήκος των ανδρών.
Η προσπάθεια του νεαρού αθλητή ήταν τιτάνια από την αρχή ως το τέλος, αλλά για του λόγου το αληθές αρκεί να εξιστορήσουμε το πως προέκυψε αυτό το τρανό επίτευγμα της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από έναν άλτη ο οποίος αγωνίζεται μόλις πέντε χρόνια στις κονίστρες.


       Το άλμα στα 8,25μ. του Μίλτου Τεντόγλου

Ο Μιλτιάδης <προσγειώθηκε> στο πρώτο του άλμα στα 7,96μ., ο Πολωνός Τόμας Γιάσουκ στα 7,92μ. και τοιουτοτρόπως με την ολοκλήρωση της πρώτης προσπάθειας όλων των αθλητών του μήκους ανδρών οι δυο προαναφερθέντες άλτες ήταν πρώτος και δεύτερος αντιστοίχως. Στην δεύτερη προσπάθεια ο 20χρονος Έλληνας άλτης πάτησε σχεδόν είκοσι εκατοστά πίσω από τον βατήρα με αποτέλεσμα το άλμα του να μετρηθεί 7,80μ. Ο Γερμανός Φαμπιάν Χέϊνλι απάντησε με 8,13μ. και πέρασε πρώτος, αν και υπάρχουν επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο το άλμα του ήταν έγκυρο, ακολούθως ο Ουκρανός Νικηφόροφ πέρασε δεύτερος πίσω από τον Γερμανό άλτη με 7,97μ. Στην τρίτη προσπάθεια ο Τεντόγλου πήδησε 8μ. όμως ο Νικηφόροφ απάντησε με 8,13μ. με φυσική συνέπεια με την ολοκλήρωση της τρίτης προσπάθειας και των δώδεκα αθλητών η κατάταξη να έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως : 1) Νικηφόροφ με 8,13μ. (με δεύτερο άλμα στα 7,97μ.), δεύτερος με 8,13μ. επίσης αλλά 7,90 στην δεύτερη προσπάθεια του ο Χέϊνλε και τρίτος με 8 μέτρα ακριβώς ο Μιλτιάδης. Στην τέταρτη προσπάθεια των αθλητών πέρασε μπροστά ο Γερμανός (Χέϊνλι) αφού το άλμα του μετρήθηκε στα 8,02μ. και του Νικηφόροφ 8μ., ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος και τοιουτοτρόπως με το πέρας της τέταρτης προσπάθειας ο ηλεκτρονικός πίνακας αποτύπωνε την ακόλουθη εικόνα : 1) Χέϊνλι με 8,13μ. (με 2ο άλμα 8,02μ.), δεύτερος με 8,13μ, (με δεύτερο άλμα στα 8μ.) ο Νικηφόροφ και τρίτος με 8 μέτρα ο αθλητής του Γιώργου Πομάτσκι. 

Αποτέλεσμα εικόνας για miltos tentoglou

Η ανατροπή στον τελικό του άλματος εις μήκος ανδρών εγένετο στο πέμπτο άλμα οπότε με εξαίρετη <πτήση> ο Τεντόγλου <έγραψε> 8,25μ. και πήρε την πρωτοπορία του <θαυμάσιου> σε εναλλαγές στις θέσεις κατάταξης και μεγάλο συναγωνισμό αγώνα, περιορίζοντας τον Γερμανό άλτη ο οποίος πραγματοποίησε την τέταρτη προσπάθεια του με άλμα στα 7,62μ. στην δεύτερη μέχρι την στιγμή εκείνη θέση με το 8,13μ. που είχε από την δεύτερη προσπάθεια του, ο Ουκρανός άλτης από την πλευρά του παρέμεινε τρίτος με 8,13μ. αφού  ήταν άκυρος στο τέταρτο άλμα του.   



Η κατάσταση στο προαναφερθέν αγώνισμα δεν άλλαξε στην έκτη (τελευταία) προσπάθεια των αθλητών αφού ο Χέϊνλι πήδησε 8,13μ., ο Νικηφόροφ 7,90μ. και ο Τεντόγλου 7,04μ. 

Η νίκη του νεαρού Τεντόγλου με 8,25μ. αν και με αντίθετο άνεμο -0,3μ. είναι περίτρανη και ανεβάζει τον αθλητή-μαχητή σε άλλο επίπεδο όπου πλέον ο ίδιος και ο προπονητής του καλούνται να διαχειριστούν την διατήρηση στην κορυφή  στους  σημαντικότερους αγώνες της επόμενης διετίας. 

Δυσάρεστη έκπληξη στον τελικό του μήκους ανδρών ήταν η κάκιστη εμφάνιση του Τσέχου Ράντεκ Γιούσκα κορυφαίου φέτος στην Ευρώπη με 8,27μ. ο οποίος με άλμα μόλις 7,78μ. κατετάγη τελευταίος.

Αποτέλεσμα εικόνας για miltos tentoglou

H κατάταξη στον τελικό του μήκους ανδρών ήταν η εξής : 
1) 8,25μ. Μιλτιάδης Τεντόγλου (Ελλάς)
2) 8,13μ. Φαμπιάν Χέϊνλι (Γερμανία)
3) 8,13μ. Σέρχι Νικηφόροφ (Ουκρανία)
4) 8,10μ. Τομπίας Νίλσον-Μόντλερ (Σουηδία)
5) 8,08μ. Τόμας Γιάσουκ (Πολωνία)
6) 7,90μ. Νταν Μπραμπλ (Μ.Βρετανία)
7) 7,86μ. Μίχελ Τορνέους (Σουηδία)
8) 7,84μ. Γκιγιομέ Βικτορίν (Γαλλία)
9) 7,84μ. Καφετιέν Γκομίς (Γαλλία)
10)7,83μ. Ιζμίρ Σμαϊλάι (Αλβανία)
11)7,78μ. Κέβιν Ογιάκου (Ιταλία)
12)7,71μ. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία)

Δεν επανέλαβε την εξαίρετη κούρσα του προκριματικού των 200μ. ανδρών ο Λυκούργος Τσάκωνας o οποίος πραγματοποιώντας τεχνικά λάθη στην δεύτερη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος όπου αγωνίστηκε κατετάγη έκτος με 20.54 και φυσικά έμεινε εκτός τελικού.

Αποτέλεσμα εικόνας για likourgos tsakonas

Η Πολωνή Πολίνα Γκούμπα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο της σφαιροβολίας γυναικών με βολή στα 19,33μ., το ασημένιο μετάλλιο του αγωνίσματος με 19,19μ. περιήλθε εις χείρας της Γερμανίδας Κριστίνα Σβάνιτς και το χάλκινο κέρδισε με βολή στα 18,81μ. η Αλιόνα Ντουμπίτκαγια από την Λευκορωσία. 


Αποτέλεσμα εικόνας για paulina guba

O Λιθουανός γίγας 'Αντριους Γκούτζιους με βολή 68,46μ. κυριάρχησε στον τελικό της Δισκοβολίας ανδρών, το ασημένιο μετάλλιο με 68,43μ. κέρδισε ο Σουηδός Ντάνιελ Σταλ και το χάλκινο ο Αυστριακός Λούκας Βαϊσάντιγκερ με 65,14μ., ο μικρός το δέμας για το αγώνισμα Κύπριος Απόστολος Παρέλης με φετεινή καλύτερη ατομική επίδοση 63,62μ. κατετάγη όγδοος στο ιδιαιτέρως τεχνικό αγώνισμα της Δισκοβολίας ανδρών. 

Αποτέλεσμα εικόνας για andrius gudžius


Στο ψηλότερο σκαλί του πόντιουμ των 10.000μ. γυναικών ανέβηκε η αγωνιζόμενη με τα <χρώματα> του Ισραήλ Λονάχ Τσεμτάϊ Σαλπετέρ με χρόνο 31.43.29, το αργυρό μετάλλιο του αγωνίσματος κατέκτησε με 31.52.55 η οποία  Σούζαν Κρούμινς (Ολλανδία) και το χάλκινο με 32.19.34 η αγωνιζόμενη με την Σουηδία Μεράφ Μπάχτα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για LONAH CHEMTAI SALPETER


Ο Γερμανός Άρθουρ Αμπέλε πρώτευσε στο Δέκαθλο ανδρών συγκεντρώνοντας 8.431 βαθμούς, το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε με 8.321 βαθμούς ο αγωνιζόμενος ως ανεξάρτητος Ρώσος Ιλία Σκουρενιόφ και στο τρίτο σκαλί του βάθρου των υπεραθλητών (Δέκαθλο) αναρριχήθηκε ο Λευκορώσος Βιτάλι Ζουκ συγκεντρώνοντας 8,290 βαθμούς, συγκομιδή η οποία αποτελεί και ατομικό ρεκόρ για τον 22χρονο αθλητή. 

Αποτέλεσμα εικόνας για arthur abele

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου