Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Ελληνικός θρίαμβος στο Επι-κοντώ γυναικών. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ (ΧΡΥΣΟ), ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΡΓΥΡΟ)

https://www.eurovisionsports.tv/EuropeanChamps18/athletics/

Αποτέλεσμα εικόνας για european athletics championships Berlin 2018 logo

Αποτέλεσμα εικόνας για berlin athletics stadium





                                      URL Counter
 Προβολές Αναρτήσεως
                  


Η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη με υποδειγματική εμφάνιση πρόσθεσε στην τεράστια σε μετάλλια συλλογή της άλλο ένα στον τελικό του Επι-κοντώ Γυναικών χρώματος χρυσού, αφού ενθυλάκωσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Πανευρωπαϊκούς Α-Γ, το χρυσό μετάλλιο με άλμα 4,85 μ., μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα. 

Για πρώτη φορά στην πολύχρονη Ιστορία των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Ανδρών-Γυναικών (από το 1934) μία Ελληνίδα κατακτά δις το χρυσό μετάλλιο. 
Η χαλκέντερη και λίαν αξιόμαχη Κατερίνα ήταν απίστευτη για μια εισέτι φορά υπερβαίνοντας με την πρώτη προσπάθεια τα ακόλουθα ύψη: 4,65 μ., 4,70 μ., 4,75 μ., 4,80 μ. και ακολούθως με το τρίτο της άλμα τα 4,85 μ. Αποπειράθηκε ακολούθως  τρεις φορές  ανεπιτυχώς να υπερβεί τα 4,9 μ. για να περάσει πρώτη στην φετεινή Παγκόσμια κατάταξη του αγωνίσματος, όμως το εν λόγω γεγονός ουδόλως μειώνει την Ομήρεια προσπάθεια της μοναδικής Κατερίνας να μάχεται και να υπερισχύει στους κορυφαίους ανά την υδρόγειο αγώνες.    

Αποτέλεσμα εικόνας για κατερίνα στεφανίδη  
Το Επι-κοντώ απέδειξε περίτρανα για μία εισέτι φορά πως είναι το αδιαμφισβήτητο Ελληνικό "όπλο" αφού μετά την τεράστια επικράτηση της Στεφανίδη, βιώσαμε την ανείπωτη χαρά και ενέργεια της Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία αν και απούσα για ενάμιση χρόνο από τις κονίστρες λόγω της γέννησης της θυγατέρας της επανήλθε δριμύτερη και πραγματοποιώντας δύο φορές φετεινή ατομική επίδοση (με 4,75 μ. και 4,80 μ.) αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση του πόντιουμ του Επι-κοντώ γυναικών έχοντας υπερβεί με την πρώτη τα 5,45 μ., με την δεύτερη προσπάθεια τα 4,55 μ., με την πρώτη τα: 4,65 μ., 4,70 μ. και 4,75 μ. και στο δεύτερο άλμα της τα 4,80 μ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για nikol kiriakopoulou
                       Νικόλ Κυριακοπούλου


http://webtv.ert.gr/athlitika/i-stefanidi-kai-i-kyriakopoyloy-katektisan-to-chryso-kai-to-asimenio-metallio-antistoicha-sto-epi-konto/


Την απερίγραπτη επιτυχία των δυο Ελληνίδων Επικοντιστριών (Στεφανίδη και Κυριακοπούλου) να κάνουν το ένα-δύο σε έναν αγώνα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό αναδεικνύει το γεγονός του ότι είχαν να αντιμετωπίσουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2013 Βρετανίδα Χόλι Μπραντσόου και την  δευτεραθλήτρια κόσμου στον κλειστό στίβο και επιπροσθέτως Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ανοικτό και κλειστό (στίβο) Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα. 
Το χάλκινο μετάλλιο του Επι-κοντώ γυναικών με 4,75 μ. εξασφάλισε η Βρετανίδα Μπραντσόου, η οποία υπερκέρασε την Ρωσίδα (αγωνιζόμενη ως ανεξάρτητη) Αντζέλικα Σιντόροβα, η οποία περιορίστηκε στην τέταρτη θέση με άλμα στα 4,70 μ., πέμπτη με 4,65 μ. κατετάγη η Γαλλίδα Νινόν Γκιγιόν-Ρομαρίν, έκτη επίσης με 4,65 μ. η Σουηδή Αντζέλικα Μπένγκστον, έβδομη με 4,55 μ. η Λευκορωσίδα Ιρίνα Ζουκ, όγδοη με 4,45 μ. η Ουκρανή Μαρίνα Κιλίπκο και την δωδεκάδα του τελικού του Επι-κοντώ γυναικών  συμπλήρωσαν οι ακόλουθες αθλήτριες: 
ένατη με 4,30 μ. Καρολίν Χινγκστ (Γερμανία), επίσης ένατη με 4,30 μ. Αμάλιε Σβαμπίκοβα (Τσεχία), ενδέκατη με 4,30 μ. Όλγα Μούλινα (Ανεξάρτητη) και δωδέκατη η χωρίς έγκυρο άλμα στο αρχικό ύψος 4,30 μ. η 22χρονη Έλενα Πόλακ.

Αξίζει επίσης να υπογραμμίσουμε ότι για πρώτη φορά σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες τρεις Ελληνίδες προκρίθηκαν σε τελικό του Επι-κοντώ γυναικών.
    
http://webtv.ert.gr/athlitika/oi-megales-athlitries-toy-epi-konto-stin-kamera-tis-ert/

Δηλώσεις Στεφανίδη: 
"Αποτελεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός πως σε αυτό το πρωτάθλημα παρουσιάζουμε πολύ καλή συνολική εικόνα με τους περισσότερους αθλητές να είναι κοντά στις επιδόσεις τους ή να τις βελτιώνουν. Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σαν ομάδα και αυτό δείχνει πως γίνεται σωστή δουλειά" και συμπλήρωσε για τη δική της παρουσία: "Για εμένα ήταν μια δύσκολη χρονιά με αρκετά προβλήματα. Είχα το άγχος του 'φαβορί' έπρεπε να υπερασπιστώ τον τίτλο του Άμστερνταμ και η αλήθεια είναι πως περίμενα έναν διαφορετικό αγώνα και τη Σιντόροβα σε καλύτερη κατάσταση.  Ωστόσο, όλα πήγαν καλά και κατάφερα να διαχειριστώ τις συνθήκες και να πετύχω τον στόχο μου, που ήταν η νίκη. Ελπίζω στο μέλλον να μπορέσω να υπερασπιστώ και τους τίτλους που κατέκτησα σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ πως κάποια στιγμή θα υπερβώ τα 5 μέτρα αν και για μένα μετρά κυρίως η νίκη σε κορυφαίες διοργανώσεις άλλωστε είμαι κατά βάσιν αθλήτρια Αγώνων. Εργαζόμαστε για την τελειοποίηση κάποιων λεπτομερειών οι οποίες παίζουν ρόλο στην περαιτέρω εξέλιξη. Ο συναγωνισμός κατά την διάρκεια του αγώνα με χαλυβδώνει και λειτουργεί πάντα θετικά. Ήμουν έτοιμη για μεγαλύτερα άλματα αν και εφόσον χρειαζόταν". 

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν πριν λίγες ημέρες στην Αττική: "Πραγματικά ήταν περίεργη περίοδος. Η επιτυχία αυτή δε θα φέρει πίσω ανθρώπους,  ωστόσο ελπίζω σήμερα να δώσαμε λίγη χαρά στον κόσμο". 

Δηλώσεις Κυριακοπούλου:
"Είχα δηλώσει πως θα γίνει συγκλονιστικός αγώνας, τον ευχαριστήθηκα πολύ. Είμαι χαρούμενη με αυτό που έζησα σήμερα. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο, ελπίζω να δώσαμε λίγη χαρά στην Χώρα μετά από ότι συνέβη. Παράλληλα είμαι ικανοποιημένη που επιτέλους άλλαξε το χρώμα του μεταλλίου. Είχα δυο χάλκινα σε μεγάλες διοργανώσεις και τώρα κατέκτησα το  ασημένιο. Γνώριζα πως είμαι σε καλή κατάσταση και αυτό που περίμενα ήταν να βρω τις κατάλληλες συνθήκες να κάνω έναν καλό αγώνα. Το τελευταίο διάστημα επιλέξαμε να κάνουμε προπόνηση και να αφήσουμε τους αγώνες και αυτό το στοιχείο λειτούργησε υπέρ μου. Ένοιωθα σιγουριά και πριν πάρω το μετάλλιο. Ήταν σημαντικό για εμένα να επιστρέψω και πάλι στο βάθρο μετά την γέννα της κόρης μου. Αφιερώνω το μετάλλιο στον κόσμο που υπέφερε στα τελευταία θλιβερά γεγονότα, στην κόρη μου, αλλά και στην Ομοσπονδία που ήταν δίπλα μου μετά την επιστροφή μου. Φυσικά και στους χορηγούς μου. Προχωράω μπροστά, συνεχίζω για τις επόμενες διακρίσεις".



Εντυπωσιακή  ήταν η Μαρία Μπελιμπασάκη η οποία με φοβερό ντεμαράζ στα τελευταία μέτρα της πρώτης ημιτελικής σειράς των 400μ. γυναικών τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 51,23, με βραχεία κεφαλή πίσω από την Βρετανή Λαβιάλ Νίλσον η οποία σημείωσε χρόνο 51.21. Η Κρητικοπούλα αθλήτρια με την άνετη πρόκριση της στον τελικό των 400μ. γυναικών, έδειξε ξεκάθαρα πως έχει  τεράστια περιθώρια βελτίωσης στο αγώνισμα και φυσικά στοχεύει στον τελικό του αγωνίσματος στην διάκριση και στην υπέρβαση με έναν χρόνο κάτω από τα 51 δευτερόλεπτα.


    H Μπελιμπασάκη στον ημιτελικό - Βερολίνο 2018.

Ο Μεσογειονίκης Κώστας Μπανιώτης προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις ύψος ανδρών. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου υπερέβη τα 2,21μ. στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος του καταταγείς έκτος και ετοιμάζεται να ανοίξει καινούργια σελίδα στην αθλητική του καριέρα εφόσον ευδοκιμήσει το όνειρο του για κατάκτηση ενός μεταλλίου, γεγονός δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο για τον Έλληνα Πρωταθλητή.

Αποτέλεσμα εικόνας για κωστας μπανιωτης

Φοβερή κούρσα πραγματοποιήθηκε στον τελικό των 200μ. ανδρών με νικητή τον αγωνιζόμενο με τα <χρώματα> της Τουρκίας Αζέρο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ραμίλ Γκουλίγιεφ, ο οποίος πρώτευσε με ρεκόρ αγώνων 19.76 (το παλαιό ρεκόρ 19.85 ανήκε στον Κώστα Κεντέρη από το 2002) αφήνοντας μακράν δεύτερο τον Βρετανό Ναθάνιελ Μίτσελ-Μπλέικ ο οποίος σημείωσε επίδοση 20.04. Στην τρίτη θέση του αγωνίσματος επίσης με χρόνο 20.04 (Εθνικό ρεκόρ) τερμάτισε ο Ελβετός Άλεξ Γουίλσον.

Αποτέλεσμα εικόνας για ramil guliyev

Ο 22χρονος Νορβηγός Κάρστεν Βάρχολμ ήταν ο νικητής στον τελικό των 400μ. με εμπόδια ανδρών με επίδοση 47.64 (Ευρωπαϊκό ρεκόρ αθλητών κάτω των 23 ετών), το ασημένιο μετάλλιο με εθνικό ρεκόρ 47.81 κατέκτησε ο αγωνιζόμενος με τα Τουρκικά <χρώματα> Κουβανός Γιασμανί Κοπέλο και το χάλκινο με 48.31 ο Ιρλανδός Τόμας Μπαρ, σε ένα αγώνισμα το οποίο έχει <απογειωθεί> σε επιδόσεις τα τελευταία χρόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για karsten warholm

Ο Γερμανός Τόμας Ρόλερ με βολή 89,47μ. κυριάρχησε στον τελικό του ακοντισμού ανδρών, στην δεύτερη θέση του πόντιουμ αναρριχήθηκε ο συμπατριώτης του Αντρέας Χόφμαν με 87,60μ. και το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος κέρδισε με 85,96μ. ο Εσθονός Μάγκνους Κιρτ.

Αποτέλεσμα εικόνας για thomas rohler

Με συνετή κούρσα την νίκη κατήγαγε στον τελικό των 100μ. με εμπόδια γυναικών η Λευκορωσίδα Ελβίρα Χέρμαν με χρόνο 12.67, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του αγωνίσματος ανήλθε η Γερμανίδα Πάμελα Ντουτκίεβιτς με 12.72 και το χάλκινο μετάλλιο <άδραξε> με 12.77 η επίσης Γερμανίδα Σίντι Ρόλερ. 


    H Ελβίρα Χέρμαν νικήτρια στα 100μ. εμπόδια

To λογικό φαβορί Γάλλος Μεχιεντίν Μεκχισί-Μπεναμπάντ κυριάρχησε στον τελικό των 3.000μ. στιπλ όπου η κούρσα ήταν απελπιστικά αργή και ο ταχύτατος Μπεναμπάντ νίκησε άκοπα με 8.31.86 αφήνοντας μακράν δεύτερο με 8.34.16 τον Ισπανό Φερνάντο Κάρο. Το χάλκινο μετάλλιο των φυσικών εμποδίων με 8.35.81 κέρδισε ο Ιταλός Γιόχανες Τσαπινέλι.

Αποτέλεσμα εικόνας για mahiedine mekhissi-benabbad


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ (9/8/2018)














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου