Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: "έλαμψαν" στο Γιουτζίν Ιμπαργκουέν-Γκάτλιν-Λαβιλενί-Μπαρσίμ




Γράφει ο:
ΚΑΡΟΛΟΣ
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
 

Δημοσιογράφος,
Τακτικό Μέλος των:

  

Έλαμψε στο Ντάϊμοντ λινγκ του Γιουτζίν η Κολομβιανή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατρίν Ιμπαργκουέν η οποία πραγματοποίησε στο τριπλούν δυο άλματα πάνω από τα 15 μέτρα, με κορυφαίο το έκτο (άλμα) όπου η εξαίρετη άλτρια «προσγειώθηκε» στα 15,18 μ., επίδοση η οποία είναι η κορυφαία φέτος στην υδρόγειο. Ωστόσο τα δυο άλματα της Κολομβιανής πρωταθλήτριας δεν προσμετρώνται στην λίστα των κορυφαίων επιδόσεων φέτος αφού αμφότερα (το 15,18μ. και 15,01μ.) είχαν ευνοϊκό άνεμο άνω  των 2 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και τοιουτοτρόπως η Ιμπαργκουέν κέρδισε τον αγώνα και καρπώθηκε τέσσερις βαθμούς αλλά ως κορυφαία επίδοση της χρονιάς ισχύει το άλμα της Κόνεβα στα 15,04μ. (με κανονικό άνεμο) +1,70μ.


                                       Κατερίνα Ιμπαργκουέν 

Η δεύτερη Ολυμπιονίκης βρέθηκε σε σπουδαία φόρμα γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται περίτρανα από την σειρά των προσπαθειών της η οποία ήταν η ακόλουθη : 14,83, 14,88, άκυρη, 14,82, 15,01,  και 15,18. 


Αξιομνημόνευτη ήταν η εμφάνιση και της δεύτερης στον εν λόγω αγώνα Ρωσίδας Αικατερίνας Κόνεβα η οποία με άλμα 15,04μ.  δημιούργησε ατομικό ρεκόρ. 



                                            Αικατερίνη Κόνεβα

Στην τρίτη θέση του τριπλούν γυναικών μακράν από τις δυο πρώτες ήταν η Ουκρανή Όλγα Σαλαντούχα με 14,48μ.


Δεν τα κατάφερε ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος με το μη αντιπροσωπευτικό για τον ίδιο άλμα 5,40 μ. κατετάγη έκτος, μπροστά από τον Βραζιλιάνο Αουγκούστο Ντίτρα και τον Κινέζο Τσανκρούι Κου, οι οποίοι αμφότεροι είχαν τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στο αρχικό ύψος. 


                                            Κώστας Φιλιππίδης 

Νικητής στο επι-κοντώ ήταν ο Γάλλος Ολυμπιονίκης Ρενό Λαβιλενί ο οποίος υπερέβη τα 6,05 μ. κορυφαία μέχρι στιγμής επίδοση στον ανοικτό στίβο για το 2015, δεύτερος με 5,80 μ. ήταν ο Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ και τρίτος με το ίδιο ύψος (5,80 μ) ήταν ο Γερμανός Ραφαέλ Χολζντέμπε.


                                                  Ρενό Λαβιλενί

Εντυπωσίασε ο Ολυμπιονίκης των 100 μ. στην Αθήνα, Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ), ο οποίος σημείωσε τον κορυφαίο φέτος χρόνο παγκοσμίως στα 200 μ. με 19΄΄68, αφήνοντας μακράν δεύτερο τον Ανάσο Γιομποντουάνα από την Νότιο Αφρική ο οποίος σημείωσε επίδοση 20΄΄04 η οποία είναι και εθνικό ρεκόρ, ενώ στην τρίτη θέση του αγωνίσματος βρέθηκε ο Τζαμαϊκανός Νάϊκελ Άσμιντ με 20΄΄18.


                                               Τζάστιν Γκάτλιν

Εντυπωσιακός για μια εις έτι φορά ήταν ο Καταριανός Μουτάζ-Έσα Μπαρσίμ, ο οποίος πρώτευσε στο ύψος με την κορυφαία φέτος επίδοση 2,41 μ., σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ακόμα 24χρονος ο Κινέζος Γκουβέϊ Ζάνγκ ο οποίος πέτυχε ατομικό ρεκόρ με άλμα 2,38 μ., αξιοπρόσεκτη ήταν και η συμμετοχή του τρίτου στο αγώνισμα Έρικ Κίναρντ από τις ΗΠΑ ο οποίος υπερέβη τα 2,35 μ.  


                                          Μουτάζ-Έσα Μπαρσίμ

Πολύ καλό χρόνο (9΄΄88) σημείωσε ο νικητής των 100μ. Τάϊσον Γκέϊ από τις ΗΠΑ, δεύτερος στο ίδιο αγώνισμα ήταν ο συμπατριώτης του Μάϊκ Ρότζερς με 9΄΄90 και τρίτος ο Κινέζος Μπίνκτιαν Κου με ατομικό ρεκόρ 9΄΄99. Επίσης στα 100 μ. εντυπωσίασε ο 39χρονος Κιμ Κόλινς από τα Σαιντ Κιτς με χρόνο 9΄΄99.


                                                Τάϊσον Γκέϊ

Κούρσα με αξιώσεις πραγματοποιήθηκε στα 100 μ. γυναικών όπου πρώτευσε η Τζαμαϊκανή Ολυμπιονίκης Σέλι-Αν Φρέϊζερ-Πράϊς με την καλύτερη φέτος επίδοση στον κόσμο 10΄΄81, με τον ίδιο χρόνο που είναι και εθνικό ρεκόρ της Ακτής Ελεφαντοστού ήταν δεύτερη η Μίριελ Αχουρέ και τρίτη εγγύτατα στις δύο πρώτες του αγωνίσματος ήταν η Τόρι Μπόουϊ από τις ΗΠΑ με 10΄΄82.


                                                              Σέλι-Άν Φρέϊζερ-Πράϊς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου