Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Τσάκωνας-Δουβαλίδης αιχμή του δόρατος στα Παπαφλέσσεια 2015




Γράφει ο:
ΚΑΡΟΛΟΣ
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
 

Δημοσιογράφος,
Τακτικό Μέλος των:

  

Τσάκωνας και Δουβαλίδης ήταν οι κορυφαίοι στα: Παπαφλέσσεια 2015, σε έναν αγώνα όπου μετείχαν μόνο  Έλληνες αθλητές ένεκα πολύ χαμηλού οικονομικού απολογισμού και με λιγοστές αξιομνημόνευτες επιδόσεις.

Ο 25χρονος Λυκούργος Τσάκωνας επιβεβαίωσε την πολύ καλή φυσική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα αν και πολύ πρόωρα, καθότι μετέχοντας στα 100 μ. πρώτευσε με μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους πετυχαίνοντας με αντίθετο άνεμο –0,9 μ. το δευτερόλεπτο 10΄΄27, επίδοση η οποία αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και ταυτοχρόνως είναι η 14η όλων των εποχών στην Ελλάδα. Μακράν δεύτερος στην κούρσα της μιας ανάσας ήταν ο Παναγιώτης Ανδρεάδης με χρόνο 10΄΄67.


                                           Λυκούργος Τσάκωνας

Αξιοπρόσεκτη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος κέρδισε στα 110 μ. με εμπόδια με χρόνο 13΄΄56 και έδειξε πως σύντομα θα σημειώσει χρόνο καλύτερο από τα 13΄΄50 και θα πετύχει έγκαιρα το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Α-Γ το οποίο θα λάβει χώρα στο Πεκίνο το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ο Δραμινός  πρωταθλητής, αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα δήλωσε μετά το πέρας του αγώνα τα ακόλουθα: «Οι αλλαγές που εσχάτως έχω κάνει στην τεχνική μου αλλά και στους δρασκελισμούς απαιτούν χρόνο για την προσαρμογή. Πιστεύω πως σύντομα θα δύναμαι να τρέξω ακόμα καλύτερα».


                                                                      Κώστας Δουβαλίδης

Εντυπωσίασε ο Τάσος Γαλαζούλας, ο οποίος συμμετέχοντας στο μήκος είχε καλύτερο άλμα 7,91 μ. στην έκτη του προσπάθεια, επίδοση η οποία είναι ατομικό του ρεκόρ και κοντά στα 8 μέτρα, επίδοση την οποία προσδοκά σύντομα να επιτύχει και ταυτοχρόνως να εισέλθει στο κλάμπ των κορυφαίων Ελλήνων του μήκους όλων των εποχών. 


                                              Τάσος Γαλαζούλας

O Γαλαζούλας, ο οποίος δεν συμπλήρωσε ακόμα το 23 έτος, αφού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου του 1992 θέτει τις βάσεις για την είσοδο του στο «Πάνθεον» των πλέον διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών του μήκους την τελευταία εικοσαετία.

Αξίζει να τονίσουμε επιπροσθέτως ότι ο Δουβαλίδης επικράτησε και στα 200 μ. με μεγάλη άνεση και χρόνο 21΄΄12, ενώ δεύτερος στο προαναφερθέν αγώνισμα ήταν ο 20χρονος Γιώργος Αγορίτσας με 21΄΄86.

Με την σειρά της ελπιδοφόρα εμφάνιση πραγματοποίησε η Κύπρια Ελένη Αρτυματά νικήτρια στα 200 μ. γυναικών με 23΄΄76. Στο εν λόγω αγώνισμα δεύτερη ήταν η Κατερίνα Σαρρή με 24΄΄67 και τρίτη η Παναγιώτα Βενιέρη με 24΄΄92. 


                                           Ελένη Αρτυματά

Βλέπε στιγμιότυπα από τα ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2015 στα παρακάτω βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=8yZW_yh0uAA

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου