Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Κορυφαία Ελληνίδα η Αλεξούλη στο 16ο Γκαλά στην Φιλοθέη



Γράφει ο:
ΚΑΡΟΛΟΣ
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
 

Δημοσιογράφος,
Τακτικό Μέλος των:

  
 

Κορυφαία του 16ου Διεθνούς Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης ήταν η μικρή «το δέμας» 21χρονη  Ρωσίδα Γιελένα Μασινίστοβα νικήτρια στο μήκος με ατομικό ρεκόρ 6,67 μ. επίδοση, η οποία είναι 17η αυτή την χρονική στιγμή στην υδρόγειο.


                                          Γιελένα Μασισνίτοβα

Στο ίδιο αγώνισμα το μήκος γυναικών «έλαμψε» η 24χρονη Χάϊδω Αλεξούλη, η οποία με ατομικό ρεκόρ 6,42 μ. θέτει τις βάσεις για επίτευξη του ορίου πρόκρισης (6,70 μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου Ανδρών-Γυναικών (κορυφαία διοργάνωση στίβου για το 2015) το οποίο θα διενεργηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο Πεκίνο.

Η προαναφερθείσα αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι δήλωσε μετά το πέρας της επιτυχημένης προσπάθειας της τα ακόλουθα: «δεν είμαι ικανοποιημένη γιατί αποσυντονίστηκα κατά την διάρκεια του αγώνα, όμως είμαι ικανοποιημένη γιατί πέτυχα ατομικό ρεκόρ. Στο μυαλό μου είναι πλέον το όριο πρόκρισης 6,70 μ. για το Πεκίνο».


                                                                    Χάϊδω Αλεξούλη


Η Βούλα Παπαχρήστου περιορίστηκε στα 13,46 μ. στο τριπλούν και βρέθηκε στην δεύτερη θέση του αγωνίσματος πίσω από την Βουλγάρα Γκαμπριέλα Πέτροβα, η οποία πρώτευσε με την πέμπτη φέτος επίδοση στον κόσμο 14,46 μ.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, η οποία επανέκαμψε στον στίβο αφού τεκνοποίησε λίγους μήνες πριν θα πραγματοποιήσει τον επόμενο αγώνα της στο μίτινγκ: Χανιά 2015.  


                                             Βούλα Παπαχρήστου

Στα 100 μ. με εμπόδια νίκησε η 23χρονη Ελισάβετ Πεσιρίδου με 13΄΄49, η οποία μετά τον αγώνα δήλωσε πως θα αγωνιστεί αύριο στην Καλαμάτα στο γνωστό μίτινγκ Παπαφλέσσεια με στόχο έναν χρόνο κοντά στα 13΄΄25.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου θα επιδιώξει στους εναπομείναντες αγώνες να επιτύχει το όριο πρόκρισης 13:00, για την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου Α-Γ.


                                              Ελισάβετ Πεσιρίδου

Αξιομνημόνευτη εμφάνιση πραγματοποίησε η νικήτρια του ύψους, 16χρονη  Δέσποινα Μαλταμπέ, η οποία με ατομικό ρεκόρ 1,77 μ., «έπιασε» το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων, το οποίο θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούλιο στο Κάλι της Κολομβίας. Δεύτερη μετά την Μαλταμπέ με 1,77 μ. και διαφορά προσπαθειών κατετάγη η Πατρινή Τόνια Στεργίου η οποία λόγω πολλών τραυματισμών δεν έχει βρει ακόμα τον καλό εαυτό της.


                                               Δέσποινα Μαλταμπέ

Νικητής στα 110 μ. με εμπόδια στα 35α Αλεξάνδρεια, τα οποία έλαβαν χώρα στην Έδεσσα ήταν ο Κώστας Δουβαλίδης με 13΄΄67, σε έναν αγώνα όπου ο Δραμινός αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα προσέκρουσε στο πρώτο εμπόδιο με φυσική συνέπεια να «χάσει» τον ρυθμό του και ο χρόνος του να είναι κατώτερος του αναμενόμενου. 


                                             Κώστας Δουβαλίδης

Επίσης αξιοπρόσεκτη εμφάνιση παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω βροχής και αέρα σημείωσε ο 25χρονος Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος με 20΄΄62 στα 200 μ. ήταν τρίτος στο διεθνές μίτινγκ της Οστράβα, όπου πρώτευσε ο πολυολυμπιονίκης Γιουσεΐν Μπολτ με 20΄΄13.


                                  Λυκούργος Τσάκωνας

Στα 100 μ. του μίτινγκ της Οστράβα νίκησε ο Τζαμαϊκανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ασάφα Πάουελ με χρόνο 10΄΄05.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου