Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: 2ος στο Athens Street Pole Vault o Φιλιππίδης-ευχάριστη έκπληξη ο Καραλής



Γράφει ο:
ΚΑΡΟΛΟΣ
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
 

Δημοσιογράφος,
Τακτικό Μέλος των:

 ΕΣΗΕΑAIPSΠΣΑΤΑΤFS  of  IAAF




Δεύτερος στο θεαματικό 3ο Athens Street Pole-vault to οποίο διεξήχθη φέτος στην πλατεία Συντάγματος κατετάγη ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλειστού στίβου του 2014 Κώστας Φιλιππίδης με άλμα 5,54μ.  



Ο αγώνας έλαβε χώρα επιτυχώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε σχήμα πετάλου, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, άνωθεν της έναρξης της οδού Ερμού σε ένα κατάμεστο Σύνταγμα με την παρουσία του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κυρίου Κώστα Παναγόπουλου, του πρώτου αντιπροέδρου Γιάννη Σταματόπουλου, του νέου μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Παναγιώτη Δημακού, του Ολυμπιονίκη της πάλης Πέτρου Γαλακτόπουλου, της πρωταθλήτριας στον Μαραθώνιο δρόμο Μαρίας Πολύζου, έτερων πολιτικών και αθλητικών παραγόντων καθώς και αρκετών εκπροσώπων του τύπου.



Παρότι η ώρα διεξαγωγής (12.30) του προαναφερθέντος διεθνούς αγώνα επι-κοντώ σε δημόσιο χώρο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή ένεκα της έντονης ηλιοφάνειας αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας ο αγώνας είχε σημαντικό ενδιαφέρον για τις εκατοντάδες των παρευρισκομένων, αν και τα τελικά αποτελέσματα κυρίως όσον αφορά τους τρεις πρώτους δεν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά με βάση το επίπεδο των επιδόσεων.

Ο 23χρόνος Πολωνός Πιότρ Λίσεκ ο οποίος δυο μήνες νωρίτερα είχε ενθυλακώσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της "μαγευτικής" Πράγας, πρώτευσε στον αγώνα με άλμα 5,64μ. και τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα 5,74μ., δεύτερος όπως προείπαμε ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,54μ., ύψος το οποίο υπερέβη και ο τρίτος (ένεκα προσπαθειών) Γερμανός Κάρλο Πέχ. 

Δυο άλτες πέρασαν τον πήχη στα 5,44μ. ο 24χρόνος Ρώσος Ιλύα Μουντρόφ και ο 30χρόνος Γερμανός Τομπίας Σέρμπαθ οι οποίοι κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντιστοίχως. 

Έκτος κατετάγη ο Γερμανός Κάρλο Ντίλα με 5,34μ. , έβδομος ο επανακάμψας από τραυματισμό Στέφανος Κουφίδης με 5,34μ. και όγδοος με το ίδιο ύψος ο 25χρόνος Κύπριος Νίκανδρος Στυλιανού.

Εντυπωσιακός ήταν ο 15χρόνος Εμανουήλ Καραλής (γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1999) υιός του Δεκαθλητή Χαράλαμπου Καραλή ο οποίος  μετά από ένα εντυπωσιακό αγώνα υπερέβη τα 5,24μ. κατετάγη ένατος και κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων (5,22μ.) του Κώστα Φιλιππίδη από το 2003.



Ο Παναγιώτης Λάσκαρης ο οποίος δοκιμάστηκε τον τελευταίο χρόνο ένεκα τραυματισμών περιορίστηκε στην δέκατη θέση με άλμα 5,14μ., στην ενδέκατη (προτελευταία) θέση βρέθηκε με την μετριότατη επίδοση 4,74μ. ο 22χρόνος Παναγιώτης Χρυσανθακόπουλος, ενώ έσχατος 12ος ήταν ο Ρώσος Αντόν Ιβάκιν ο οποίος απέτυχε στο αρχικό ύψος το οποίο αποπειράθηκε να υπερβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου