Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : H Στεφανίδη στην κορυφή του Ντάϊμοντ Λινγκ



Γράφει ο Κάρολος Σαργολόγος


Αν και σε σχετικά νεαρή σε ηλικία για το επι-κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη, μετά από την "στέψη" της (στο Άμστερνταμ) ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης του επι-κοντώ με 4,81μ., επίδοση η οποία αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου Ανδρών-Γυναικών, η χαλκέντερη 26χρονη Πρωταθλήτρια επικράτησε για μια εις έτι φορά στο φετεινό Ντάιμοντ Λινγκ με 4,81μ. και ηγείται στον "Ρουβίκωνα" για το διαμάντι έχοντας συγκεντρώσει μέχρι τώρα 40 βαθμούς έναντι 24 της Κουβανής Γιαρισλέϊ Σίλβα. Μετά την νικήτρια του άλματος επι-κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη στο Ντάιμοντ Λινγκ του Μονακό, δεύτερη ήταν η Γιαρισλέϊ Σίλβα (Κούβα) με 4,71μ. και τρίτη με 4,65μ. η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ.


Η Κατερίνα Στεφανίδη με τον Κάρολο Σαργολόγο στο Άμστερνταμ

Η σπουδαία αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ (Κατερίνα Στεφανίδη) αποπειράθηκε να πετύχει με 4,93μ. την κορυφαία επίδοση στην υδρόγειο όμως δεν το κατόρθωσε, ωστόσο "ο δρόμος" είναι ανοικτός στην συνέχεια της χρονιάς να πετύχει ότι δεν κατόρθωσε στο Μονακό άλλωστε η αγωνιστική φόρμα πολυτάλαντης επικοντίστριας συνηγορεί όχι μόνον για άλματα πάνω από τα 4,90μ. αλλά ακόμα και διεκδίκηση με σημαντικές αξιώσεις του χρυσού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο.


                      Η τροπαιούχος Κατερίνα Στεφανίδη 

Στο Ντάιμοντ Λινγκ του Μονακό είχε δηλωθεί για να αγωνιστεί στο ίδιο αγώνισμα (επι-κοντώ) και η Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία τραυματίστηκε στο σκαφοειδές οστό του κάτω άκρου με φυσική συνέπεια να ανακαλέσει την προαναφερθείσα συμμετοχή της και να κάνει "αγώνα δρόμου" προκειμένου να προλάβει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.


    Βούλα Παπαχρήστου και Κάρολος Σαργολόγος στο Άμστερνταμ

Στο Μονακό συμμετείχε και η "χάλκινη" στο Άμστερνταμ, στο αγώνισμα του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου η οποία είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και πλέον "εργάζεται σκληρά" με στόχο ένα μετάλλιο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της τετραετίας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου