Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : "Χρυσή" η Στεφανίδη, Χάλκινο η Παπαχρήστου και επιτυχής η Ελληνική αποστολή στο Άμστερνταμ



 Ο Απεσταλμένος του ΣΤΙΒΟΣ+ΣΠΟΡ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου 2016, που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ, Κάρολος Σαργολόγος, Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος της ΕΣΗΕΑ, AIPS, ΠΣΑΤ, ATFS of  IAAF, παρακολουθεί και ζεί στον παλμό των Αγώνων.


  my widget for counting


Αναντίρρητα η αιχμή του δόρατος της Ελληνικής αποστολής στο 23ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Ανδρών-Γυναικών της Πρωτεύουσας της τουλίπας Γκέτεμποργκ ήταν η περίλαμπρη αγωνιστική παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη η οποία με απαράμιλλο σθένος και αγωνιστική συνέπεια πέτυχε να φθάσει στο ζενίθ κατακτώντας άνετα το χρυσό μετάλλιο στο επι-κοντώ γυναικών του Άμστερνταμ με άλμα 4,81μ., επίδοση η οποία καταρρίπτει το ρεκόρ αγώνων το οποίο είχε η "Τσαρίνα" του επι-κοντώ Ρωσίδα Γιελένα Ιζιμπάγιεβα με 4,80μ. από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Α-Γ το οποίο είχε διενεργηθεί το 2006 στο Γκέτεμποργκ.


        Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Άμστερνταμ Κ. Στεφανίδη με τον Κάρολο Σαργολόγο

Τεράστια εμφάνιση πραγματοποίησε η Βούλα Παπαχρήστου η οποία έκανε έξι άλματα πάνω από τα 14 μέτρα με καλύτερο το έκτο τελευταίο το οποίο της έδωσε και το χάλκινο μετάλλιο. Η άλτρια του Γιώργου Πομάτσκι ξεκίνησε τα άλματα της στον τελικό του τριπλούν γυναικών με 14,31μ. παρότι πάτησε δυο παπούτσια πίσω από την βαλβίδα, όμως φάνηκε ετοιμότατη για μεγάλα άλματα και πράγματι συνέχισε με άλμα στα 14,45μ., 14,15μ., 14,00μ., 14,14μ. και στο τελευταίο (άλμα της) παρότι είχε αντίθετο άνεμο -1μ. η μεζούρα "έδειξε" 14,47μ. Το χρυσό μετάλλιο του τριπλούν γυναικών πήρε στο τελευταίο άλμα της η  Πατρίτσια Μαμόνα από την Πορτογαλία με 14,58μ.

                Βούλα Παπαχρήστου και Κάρολος Σαργολόγος

Αξιοπρόσεκτη εμφάνιση πραγματοποίησε και η έτερη Ελληνίδα επικοντίστρια Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία με άλμα 4,55μ. κατέλαβε την τέταρτη θέση αλλά έμεινε με την πικρία της μη κατάκτησης ενός μεταλλίου όπως είχε συμβεί το 2012 όταν η 30χρονη αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα η Κυριακοπούλου η οποία την τελευταία διετία ταλαιπωρείται από τραυματισμούς είχε αναρριχηθεί στην τρίτη θέση του πόντιουμ των νικητών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοικτού στίβου Α-Γ του 2015 στο Πεκίνο.

         Η Νικόλ Κυριακοπούλου με τον Κάρολο Σαργολόγο

Φανταστικός ήταν ο μόλις 22χρονος  Μιχάλης Αναστασάκης ο οποίος με την πρώτη βολή στον τελικό της σφυροβολίας στα 75,89μ. εξασφάλισε την τέταρτη θέση. Αν δε αναλογιστεί κανείς την απειρία σε τέτοιου επιπέδου αγώνες αλλά και τις πέντε άκυρες προσπάθειες του από την δεύτερη μέχρι και την τέταρτη βολή του σημαίνει ότι ο εν λόγω αθλητής έχει τεράστιες δυνατότητες.

                              Μιχάλης Αναστασάκης

Εξαίρετη αγωνιστική παρουσία είχε η 24χρονη Ελισάβετ Πεσιρίδου η οποία με χρόνο 13.05 κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 100μ. με εμπόδια, ενώ προηγουμένως είχε εντυπωσιάσει τους πάντες με την απαράμιλλη αγωνιστικότητα και σταθερότητα της αφού για να φθάσει στον τελικό των υψηλών εμποδίων των γυναικών (100μ. με εμπόδια) είχε σημειώσει χρόνο 12.98 στον προκριματικό όπου είχε πρωτεύσει και 12.95 στον ημιτελικό. 

                               Ελισάβετ Πεσιρίδου

Η Ουρανία Ρεμπούλη έκανε την ευχάριστη έκπληξη και κατέλαβε την έκτη θέση στον ημιμαραθώνιο γυναικών με χρόνο 1 ώρα 11.52 και έθεσε τα θεμέλια για μια καλή εμφάνιση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

                                  Ουρανία Ρεμπούλη

Ο Κώστας Μπανιώτης κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό του ύψους ανδρών παρά το γεγονός ότι περιορίστηκε σε άλμα 2,24μ.

                                 Κώστας Μπανιώτης

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του κλειστού στίβου στο επι-κοντώ Κώστας Φιλιππίδης κατετάγη έβδομος στον τελικό του προαναφέρθεντος τεχνικού αγωνίσματος με το μετριότατο για την "κλάση" του άλμα στα 5,30μ. έχοντας "χάσει" την μεγαλύτερη ευκαιρία για να κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο το οποίο κρίθηκε πολύ χαμηλά στα 5,60μ. και το οποίο (χρυσό μετάλλιο) ενθυλάκωσε ο Πολωνός Ρόμπερτ Σομπέρα, ενώ στην δεύτερη θέση του επι-κοντώ επίσης με 5,60μ. ήταν ο Τσέχος Γιάν Κουντλίτσα και την τρίτη θέση του περιώνυμου αγωνίσματος του Επι-κοντώ πήρε ο Σλοβένος Ρόμπερτ Ρένερ με 5,50μ.  

                                                Κώστας Φιλιππίδης

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Σοφία Υφαντίδου αν και τραυματίστηκε σε προσπάθεια της στο ύψος του Επτάθλου. Η Υφαντίδου συγκεντρώνοντας 6.035 βαθμούς κατέλαβε την όγδοη θέση στο πλέον επίπονο αγώνισμα των γυναικών το έπταθλο το οποίο επί ένα διήμερο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλου μέρους του φιλοθεάμωνος κοινού, το οποίο (κοινό) με υπέρτατη αγαλλίαση και ζέση βλέπει όλες τις αθλήτριες οι οποίες μετέχουν να αγκαλιάζονται και να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις με την ολοκλήρωση του αγωνίσματος. 


                                     Σοφία Υφαντίδου

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου η οποία προκρίθηκε στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών και με βολή 59,23μ. κατετάγη ένατη και ελπίζει σε μια ευπρόσωπη συμμετοχή της στο Ρίο.


                          Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Ενδέκατος στον τελικό της σφαιροβολίας ανδρών ήταν ο Νίκος Σκαρβέλης με βολή 19,55μ., ο Έλληνας ομογενής από τις ΗΠΑ είχε "στείλει" την σφαίρα του στον προκριματικό στα 20,11μ. και φυσικά απώλεσε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση, εν προκειμένω την ένατη, άλλωστε ο 23χρονος ελπιδοφόρος Έλληνας αθλητής έχει φετεινό ατομικό ρεκόρ 20,61μ. και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον.


                                  Νίκος Σκαρβέλης

Η πρωτοαγωνιζόμενη με τα Ελληνικά χρώματα Αλεξία Πάππας κατετάγη ενδέκατη τόσο στο αγώνισμα της ειδικότητας της τα 10.000μ. με 32.27.80 όσο και στα 5.000μ. με χρόνο 15.56.75



Δωδέκατος στον τελικό του ακοντισμού ανδρών ήταν ο μόλις 20χρονος Γιάννης Κυριαζής με βολή 75,57μ., ο νεαρός ακοντιστής είχε εντυπωσιάσει προηγουμένως στον προκριματικό όπου είχε στείλει το ακόντιο του στα 81,92μ. σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ.


                                      Γιάννης Κυριαζής

Η "ψυχάρα" Μαρία Μπελιμπασάκη ατύχησε μην λαμβάνοντας την πρόκριση για τον τελικό των 200μ. γυναικών αφού στον ημιτελικό σημείωσε τον ένατο χρόνο 23.16, όμως αδιαμφισβήτητα ήταν υπέροχη και με ατομικό ρεκόρ 23.03 εξέπληξε θετικά τους πάντες ειδικούς και μη και στοχεύει σε μια αξιοσήμαντη παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Κρητικοπούλα πρωταθλήτρια έτρεξε και στα 100μ. και κατετάγη 11η στα ημιτελικά.


           Η Μαρία Μπελιμπασάκη με τον Κάρολο Σαργολόγο

Ο Λυκούργος Τσάκωνας δεν πέτυχε ότι προσδοκούσε αφού με χρόνο 20.48 στα ημιτελικά των 200μ. ανδρών έμεινε εκτός τελικού. Όμως ο χαλκέντερος αθλητής μας θα επιδιώξει και δύναται να το πράξει, να είναι στον ημιτελικό των 200μ. των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο με επίδοση κάτω από 20.15 και αναμφίβολα και θέλει και μπορεί να επιτύχει ότι προσδοκά ο εξαίρετος αθλητής.


                                                           Λυκούργος Τσάκωνας

Ο Κώστας Δουβαλίδης τρέχοντας με τεχνικά λάθη και εκτός προπονητικού πλάνου περιορίστηκε σε επίδοση 13.50 στα ημιτελικά των 110μ. με εμπόδια ανδρών, έμεινε εκτός τελικού και κατετάγη τελικά ενδέκατος. Ωστόσο ο εξαίρετου χαρακτήρος Δραμινός αθλητής διαθέτει τις προϋποθέσεις και θα αγωνιστεί με πάθος για μια καλή αγωνιστική παρουσία στο Ρίο.


                              Κώστας Δουβαλίδης

Με άλμα στα 6,43μ. στον προκριματικό του μήκους γυναικών η Χάιδω Αλεξούλη έμεινε εκτός τελικού λόγω διαφορών προσπαθειών και κατέλαβε την 14η θέση στο σύνολο των αθλητριών οι οποίες αγωνίστηκαν και στα δυο προκριματικά γκρουπ.


                                 Χάιδω Αλεξούλη

Ο Μιχάλης Μερτζανίδης προσπάθησε στον προκριματικό όπου είχε καλύτερο άλμα στα 7,76μ. όμως δεν κατόρθωσε να λάβει την άγουσα για τον τελικό του αγωνίσματος όμως έδειξε πως γνωρίζει να μάχεται και το στοιχείο αυτό αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για ένα ευδόκιμο μέλλον. Ο Μερτζανίδης ήταν 15ος στην τελική κατάταξη του μήκους. 


                               Μιχάλης Μερτζανίδης

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η 20χρονη Αναστασία Μαρινάκου η οποία με χρόνο 4.16.53 κατετάγη 16η στα 1500μ. γυναικών και βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, δείχνοντας ότι διαθέτει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για μια αξιομνημόνευτη αθλητική καριέρα σε ένα αγώνισμα όπου για χρόνια υπήρχε η "ατέλειωτη" ερημιά


                              Αναστασία Μαρινάκου

Η Ειρήνη Βασιλείου "πάλεψε" στα 400μ. γυναικών όμως δεν ευτύχησε να προκριθεί στον τελικό, αλλά κατετάγη έκτη στην 6η ημιτελική σειρά του αγωνίσματος με 52.58.


                                     Ειρήνη Βασιλείου

Δεν τα κατάφερε η δίδυμη αδελφή της Ειρήνης, Άννα Βασιλείου η οποία με τον μέτριο χρόνο 53.77 ήταν έβδομη στην πρώτη ημιτελική σειρά. 

19ος κατετάγη ο Δημήτρης Πατσουκάκης στο επι-κοντώ των ανδρών όπου υπερέβη τα 5,35μ.


                               Δημήτρης Πατσουκάκης

Ο Πάρις Μπατζάβαλης δεν επέτυχε ότι επιθυμούσε ωστόσο πραγματοποίησε "αξιοπρεπή" εμφάνιση και με βολή 77,86μ. κατετάγη 22ος στον ακοντισμό ανδρών.


                                Πάρις Μπατζάβαλης

Ο Δημήτρης Τσιάμης μετά από έναν μέτριο αγώνα περιορίστηκε στο τριπλούν στην 22η θέση με άλμα 16,16μ. και με τον προαναφερθέντα τρόπο απώλεσε την ευκαιρία να λάβει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


                                       Δημήτρης Τσιάμης

Πολύ μέτρια για το επίπεδο του επίδοση (7,45μ.) σημείωσε ο Γιώργος Τσάκωνας στο μήκος Ανδρών όπου ήταν 23ος.

Η Ευθυμία Κολοκυθά με άλμα 5,91μ. στο μήκος γυναικών έμεινε εκτός τελικού καταλαμβάνοντας την 24η θέση.

25ος ήταν ο Δημήτρης Μπαλταδούρος στο τριπλούν ανδρών με την κάκιστη επίδοση 15,99μ.

Περιορίστηκε στην 26η στην σφαιροβολία των γυναικών η Σταματία Σκαρβέλη με βολή στα 15,50μ.


                                        Σταματία Σκαρβέλη

Χειρότερος όλων ήταν ο 25χρονος Νίκος Καψής ο οποίος με άλμα στα 7,23μ. κατετάγη 24ος τελευταίος στο αγώνισμα του μήκους ανδρών. 

61ος ήταν ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος στον ημιμαραθώνιο ανδρών με χρόνο 1 ώρα 08.09. 

Τέλος η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100μ. των γυναικών κατετάγη 14η με χρόνο 44.58.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου