Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Η Ελληνική αποστολή στο Άμστερνταμ με όνειρα και ελπίδες για μετάλλια


           Άμστερνταμ: Αποστολή Κάρολος Σαργολόγος

Με όνειρα και ελπίδες συμμετέχει η Ελληνική αντιπροσωπευτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα λάβει χώρα στο Άμστερνταμ την Χώρα της Τουλίπας, την Ολλανδία. Η Ελληνική αποστολή αποτελούμενη από 35 αθλητές, δεκαπέντε αθλητές και είκοσι αθλήτριες έχει στο φετεινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών- γυναικών τις περισσότερες ελπίδες διάκρισης από την έναρξη του θεσμού το 1934.


                                          Κατερίνα Στεφανίδη

Αιχμή του δόρατος της Ελληνικής αποστολής θα είναι : οι επικοντίστριες Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, υποψήφιες αμφότερες για μετάλλιο, ο Κώστας Φιλιππίδης επίσης επικοντιστής ο οποίος θα επιδιώξει και αυτός με αξιώσεις την κατάκτηση ενός μεταλλίου και η τριπλουνίστρια Βούλα Παπαχρήστου η οποία θα "αγρεύσει" με σημαντικές πιθανότητες την κατάκτηση ενός μεταλλίου.


                                Νικόλ Κυριακοπούλου

Οι αθλήτριες μας Στεφανίδη και Κυριακοπούλου πλέον "ευνοημένες" από το γεγονός της απουσίας των Ρώσων αθλητών και αθλητριών ένεκα τιμωρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου από την ΙΑΑΦ, έχουν σοβαρότατες ελπίδες να αναρριχηθούν ακόμα και στο δυο υψηλότερες θέσεις του βάθρου του επι-κοντώ γυναικών.


                                    Κώστας Φιλιππίδης


                                      Βούλα Παπαχρήστου

Σημαντικές προσδοκίες υπάρχουν ακόμα από τον Λυκούργο Τσάκωνα στα 200μ. και τον Κώστα Δουβαλίδη στα 110μ. με εμπόδια.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων αγωνίζονται οι ακόλουθοι Έλληνες :

                                                    Κώστας Φιλιππίδης         

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον κλειστό στίβο Κώστας Φιλιππίδης αγωνίζεται στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του επι-κοντώ με στόχο την πρόκριση του στον τελικό του αγωνίσματος όπου θα επιδιώξει να κατακτήσει ένα μετάλλιο και με βάση την συνέπεια του σε κορυφαίους αγώνες έχει βάσιμες ελπίδες να πετύχει την αναρρίχηση του στο πόντιουμ των νικητών. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα έχει ατομικό ρεκόρ 5,91μ. και φετεινή επίδοση 5,70μ.. Το όριο πρόκρισης είναι 5,65μ. η οι δώδεκα καλύτεροι αθλητές από τα δυο προκριματικά γκρουπ του επι-κοντώ ανδρών.

Στο ίδιο με τον Φιλιππίδη αγώνισμα (επι-κοντώ) αλλά στο δεύτερο γκρουπ θα λάβει μέρος ο Δημήτρης Πατσουκάκης με λιγοστές ελπίδες για πρόκριση του στον τελικό, βάση της μέτριας αγωνιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

                                     Αλεξία Πάππας 

Η 26χρονη Αλεξία Πάππας με ατομικό ρεκόρ 31.46.85 θα αγωνιστεί στον τελικό των 10.000μ. γυναικών με αρχικό στόχο την κατάρριψη του δικού της Πανελλήνιου ρεκόρ και ταυτοχρόνως το πλασάρισμα της στην πρώτη εξάδα του επίπονου αγωνίσματος των 10.000μ. γυναικών.

                                     Μαρία Μπελιμπασάκη

Στον προκριματικό των 200μ. γυναικών θα αγωνιστεί με αξιώσεις η 25χρονη Μαρία Μπελιμπασάκη με φετεινή επίδοση 23.18 και ατομικό ρεκόρ 23.12. Η Κρητικοπούλα σπρίντερ βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και δύναται να λάβει την απευθείας πρόκριση για τον ημιτελικό όπου θα αγωνιστούν οι τρεις πρώτες εκάστης προκριματικής σειράς (θα διεξαχθούν τέσσερις προκριματικές σειρές) και οι 4 αθλήτριες με τους καλύτερους χρόνους από όλες τις σειρές.


                                     Ελισάβετ Πεσιρίδου

στα 100μ. εμπόδια γυναικών η Ελισάβετ Πεσιρίδου μετέχει στην δεύτερη προκριματική σειρά (υπάρχουν τέσσερις προκριματικές σειρές) έχοντας (φετεινό) ατομικό ρεκόρ 12.93 και "σοβαρές" ελπίδες να προκριθεί στον ημιτελικό όπου προκρίνονται απευθείας οι δυο πρώτες και ακολούθως οι πέντε αθλήτριες με τους καλύτερους χρόνους ανεξαρτήτως σειράς. Συνολικά στα 100μ. με εμπόδια γυναικών λαμβάνουν μέρος 27 αθλήτριες .


                           Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Στα δυο προκριματικά γκρουπ της δισκοβολίας γυναικών μετέχουν συνολικά 26 αθλήτριες, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έχοντας φετεινή επίδοση 59,76μ. και ατομικό ρεκόρ 61,40μ. από πέρυσι στοχεύει στην απευθείας πρόκριση στον τελικό όπου για να "κερδίσει" την πολυπόθητη συμμετοχή της χρειάζεται μια βολή 58 μέτρα και άνω η να βρίσκεται στην πρώτη δωδεκάδα των αθλητριών και των δυο γκρουπ.


                                     Γιώργος Τσάκωνας 

Στο μήκος ανδρών συμμετέχουν συνολικά 25 αθλητές σε δυο προκριματικά γκρουπ, στο πρώτο θα αγωνιστεί ο Νίκος Καψής με φετεινή επίδοση 8μ. και στο δεύτερο (γκρουπ) ο Γιώργος Τσάκωνας με 7,98μ. (φετεινή επίδοση) και 8,25μ. ατομικό ρεκόρ και ο Μιχάλης Μερτζανίδης με 7,95μ. φέτος και 8.06μ. ατομικό ρεκόρ. Το απευθείας όριο πρόκρισης είναι 8μ. η οι οκτώ πρώτοι άλτες και από τα δυο γκρουπ. Οι άλτες μας θα προσπαθήσουν να λάβουν την πρόκριση για τον τελικό, γεγονός το οποίο για να επισυμβεί εκ του ασφαλούς (η πρόκριση στον τελικό του μήκους) απαιτούνται άλματα τουλάχιστον 7,80μ. 


                                             Ειρήνη Βασιλείου

Στον προκριματικό των 400 γυναικών αγωνίζονται συνολικά (μόνο) είκοσι αθλήτριες σε τρεις προκριματικές σειρές. Στον ημιτελικό προκρίνονται οι τρεις πρώτες έκαστης σειράς και οι 4 αθλήτριες με τους ισάριθμους καλύτερους χρόνους. Με βάση τις επιδόσεις αμφότερες οι δίδυμες : Ειρήνη Βασιλείου με ατομική επίδοση 52.12 και Άννα Βασιλείου (με 52.50 ατομικό ρεκόρ) προσβλέπουν στην πρόκριση τους στους ημιτελικούς.


                                    Γιάννης Κυριαζής


Αγωνιζόμενος στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του ακοντισμού ανδρών ο Γιάννης Κυριαζής θα επιδιώξει να λάβει την πρόκριση στοχεύοντας σε βολή πάνω από τα 80μ. Το απευθείας όριο πρόκρισης για τον τελικό του αγωνίσματος είναι 81,50μ. η οι δώδεκα με τις καλύτερες επιδόσεις και από τα δυο προκριματικά γκρουπ.


                                     Πάρις Μπατζάβαλης

Στον 2ο προκριματικό του ακοντισμού ανδρών θα αγωνιστεί ο Πάρις Μπατζάβαλης με ατομική επίδοση 81,45μ. και θεωρητικές ελπίδες για πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος (ακοντισμού) εφόσον είναι στην πρώτη δωδεκάδα των ισάριθμων καλύτερων αθλητών από τα δυο γκρουπ όπου συνολικά μετέχουν τριάντα αθλητές. Στον τελικό προκρίνονται απευθείας όσοι ξεπεράσουν τα 81,50μ. η οι 12 καλύτεροι ακοντιστές και των δυο γκρουπ.


                                         Χάιδω Αλεξούλη

26 αθλήτριες θα λάβουν μέρος στον προκριματικό του μήκους γυναικών όπου θα "παλέψουν" για την πρόκριση η Χάιδω Αλεξούλη με 6,78μ. φετεινή επίδοση και η Ευθυμία Κολοκυθά με 6,66μ. Το όριο πρόκρισης είναι 6,60μ. η οι 12 κορυφαίες (με βάση την επίδοση) αθλήτριες και από τα δυο προκριματικά γκρουπ.


                                   Σταματία Σκαρβέλη

Στον προκριματικό της σφαιροβολίας γυναικών θα αγωνιστεί η Σταματία Σκαρβέλης με βασική επιδίωξη την πρόκριση της στον τελικό του αγωνίσματος όπου θα λάβουν μέρος δώδεκα αθλήτριες. Στα δυο προκριματικά γκρουπ της σφαιροβολίας γυναικών μετέχουν 27 ρίπτριες και στον τελικό θα προκριθούν απευθείας όσες ξεπεράσουν το όριο πρόκρισης (17,30μ.) η οι 12 καλύτερες αθλήτριες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου