Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : "Γοήτευσε" ο Αμπνταλάχ Χαρούν από το Κατάρ - εντυπωσίασαν Νόρμαν και Χάλας


Γράφει ο Κάρολος Σαργολόγος

                   Μπίντγκος Αποστολή Κάρολος Σαργολόγος 



O Κάρολος Σαργολόγος με την Ολυμπιονίκη Γκαμπριέλα Ντόριο

Ο Αμπνταλάχ Χαρούν από το Κατάρ "γοήτευσε" πραγματοποιώντας εντυπωσιακή κούρσα στον τελικό των 400μ. ανδρών κάτω των 20 ετών και με επίδοση 44.81 (φετεινή καλύτερη ατομική επίδοση) είδε την σημαία της χώρας του να κυματίζει στον υψηλότερο ιστό και το Κατάρ ευτύχησε να προσθέσει στην συλλογή του ένα χρυσό μετάλλιο, το ασημένιο μετάλλιο του αγωνίσματος με ατομικό ρεκόρ 45.27 κέρδισε Αμερικανός Γουίλμπερτ Λόντον (ΗΠΑ) και το χάλκινο με 45.45 ο Καράμπο Σιμπάντα από την Μποτσουάνα.



                                    Αμπντελελάχ Χαρούν

O Ούγγρος Μπένσε Χάλας από τα φαβορί πριν την έναρξη των αγώνων στην σφυροβολία των ανδρών κάτω των 20 ετών με εξαίρετη συνέπεια και σταθερότητα αναρριχήθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με βολή 80,93μ. και εμφανίζεται πανέτοιμος για να συνεχίσει την πανίσχυρη των Ούγγρων σχολή στην σφυροβολία ανδρών, το αργυρό μετάλλιο κέρδισε με ατομικό ρεκόρ 79,58μ. ο Ουκρανός Χιλμ Πισκούνοφ και το χάλκινο με 77,88μ. ο Φινλανδός Αλέξι Γιάκολα.  


                                        Μπένσε Χάλας

O "τεράστιος" Μάικλ Νόρμαν Τζούνιορ από τις ΗΠΑ "περπατώντας" κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. ανδρών κάτω των 20 ετών με νέο ρεκόρ Αγώνων 20.17 , το ασημένιο μετάλλιο ενθυλάκωσε με χρόνο 20.59 ο Νοτιοαφρικανός Τλοτλίσο Λεοτλέλα και το χάλκινο με 20.63 ο Τζαμαϊκανός Νάιγκελ Έλις.


                                 Μίχαελ Νόρμαν Τζούνιορ

Στο αγώνισμα το οποίο αποτελεί και την πεμπτουσία του στίβου το Έπταθλο γυναικών (κάτω των 20 ετών) θριαμβεύτρια ήταν η Αυστριακή Σάρα Λάγκερ με 5.960 βαθμούς, το ασημένιο μετάλλιο με 5.925 βαθμούς περιήλθε εις χείρας της Κουβανής Αντριάνα Ροντρίγκες και το χάλκινο με 5.881 βαθμούς στην Χάνα Μάουντενς από την Βέλγιο.



Το χρυσό μετάλλιο στα 3.000μ. γυναικών κάτω των 20 ετών κατέκτησε με νέο ρεκόρ αγώνων 9.25.15 η Κενυάτισα Σελιφίν Τσεπτσέκ Τσιπσόλ, στο δεύτερο σκαλί του πόντιουμ των νικητριών του αγωνίσματος ανέβηκε η Τίγκιστ Γκέτνετ από το Μπουρούντι με 9.34.08 και το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος κατέκτησε με ατομικό ρεκόρ 9.37.17 η Άγκρι Μπέλατσιου από την  Αιθιοπία.


                                 Τσελιφίν Τσίπσολ

Η Γαλλίδα Γιανίς Νταβίντ αναρριχήθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του μήκους γυναικών με επίδοση 6,42μ. την οποία σημείωσε στο πρώτο της άλμα, το αργυρό μετάλλιο ενθυλάκωσε με 6,40μ. η Γερμανίδα Σόφι Βαίζενμπεργκ με 6,40μ., και στην τρίτη θέση του πόντιουμ βρέθηκε η συμπατριώτισσα της νικήτριας (Γαλλίδα) Χιλαρί Κπατσά με 6,33μ.  


                                       Γιανίς Νταβίντ

Η Άννα Κόκρουελ από τις ΗΠΑ "έκοψε" πρώτη το νήμα των 400μ. με εμπόδια γυναικών κάτω των 20 ετών με χρόνο 55.20, επίδοση που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ, στοιχείο το οποίο καταμαρτυρεί το ότι οι μεγάλοι αθλητές σημειώνουν τις κορυφαίες επιδόσεις της χρονιάς στους σημαντικότερους αγώνες. Το ασημένιο μετάλλιο του προαναφερθέντος αγωνίσματος κέρδισε η Τζαμαϊκανή Σάνον Κάλαγουαν με 56.54 και το χάλκινο με 56.90 καλύτερη (δική της φετεινή επίδοση) η Ξάχρια από τον Καναδά.


                                       Άννα Κόκρουελ

Ο Λούις Ενρίκε Ζάγιας από την Κούβα με 2,27μ. κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος ανδρών υπερβαίνοντας όλα τα ύψη από τα 2,05μ. μέχρι και τα 2,27μ. όλα με την πρώτη προσπάθεια και έδειξε ότι επιθυμεί διακαώς να συνεχίσει την τρομερή σχολή του συμπατριώτη του Παγκόσμιου ρέκορντμαν του ύψους Ξαβιέ Σοτομαγιόρ, στην δεύτερη θέση του θεαματικού άλματος εις ύψος ανέβηκε με 2,25μ. ο Ντάριους Καρμπίν από τις ΗΠΑ δημιουργώντας ατομικό ρεκόρ ενώ με 2,23μ. (επίσης ατομικό ρεκόρ) κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο ο Καταριανός  Μοχάματ Αλαμίν Χαμντί.  



                                        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου