Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Θρίαμβος της Ρωμαίου και αργυρό μετάλλιο

 

Γράφει ο Κάρολος Σαργολόγος


Μπίντγκος: Αποστολή Κάρολος Σαργολόγος





Μετά από "επική" εμφάνιση η Κωνσταντίνα Ρωμαίου αφού διέλυσε το ατομικό της ρεκόρ (13,39μ.) στο τριπλούν γυναικών (κάτω των 20 ετών) με άλμα 13,55μ. (+0,7) στην πρώτη προσπάθεια της επιδίωξε στην συνέχεια να πατήσει πολύ κοντά στην βαλβίδα και να κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα, δεν τα κατάφερε, όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό για την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια η οποία κατόρθωσε να εισέλθει στο πάνθεον των μεταλλιούχων του φετεινού16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου κάτω των 20 ετών την στιγμή που οι προσδοκίες της πριν τον αγώνα ήταν να μπει στην πρώτη εξάδα του τριπλούν. 


                 Η Ρωμαίου με τον Κάρολο Σαργολόγο

όμως η χαλκέντερη τριπλουνίστρια του Σκορδίλη εξέπληξε εαυτόν και τους πάντες με την περίλαμπρη εμφάνιση της και την συνθλιβή του ατομικού της ρεκόρ σε μια διοργάνωση όπου η κατάκτηση ενός μεταλλίου αποτελεί το "υπομόχλιο" για τις τεράστιες επιτυχίες του μέλλοντος στην κατηγορία των γυναικών.



          Η Ρωμαίου στο πόντιουμ των νικητριών του τριπλούν

Τοιουτοτρόπως η σπουδαία άλτρια Κωνσταντίνα Ρωμαίου εισέρχεται στο "κλάμπ" των λαμπερών αστέρων του τριπλούν γυναικών μαζί με τις : Δεβετζή - Τσιαμήτα - Βασδέκη-Παπαχρήστου - Πέρρα και Πανέτα.

Η "απίστευτη" Κωνσταντίνα μας δήλωσε κατασυγκινημένη μετά την πρωτοφανή επιτυχία της : <δεν ξέρω τι να πω είμαι συγκλονισμένη ξεκινώντας τον αγώνα επιδίωκα να είμαι στην πρώτη εξάδα του τριπλούν όμως το πρώτο "απίστευτο" άλμα στα 13,55μ. με έκανε να είμαι σε "άλλο" επίπεδο. Ο Προπονητής μου είπε ακολούθως : προσπάθησε να κάνεις άλλο ένα τέτοιο άλμα. Όμως μετά από τέτοια επιτυχία μου ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ απόλυτα. Στο τέταρτο και τελευταίο άλμα της φίλης μου Ρουμάνας (Γεωργιάνας) φοβήθηκε μήπως με ξεπεράσει γιατί η διαφορά που μας χώριζε ήταν 6 εκατοστά. Τέλος καλό όλα καλά. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα θέλω μόνο να χαλαρώσω και έπειτα να σκεφτώ την επόμενη ημέρα και φυσικά με βασικό στόχο την επόμενη διετία να ξεπεράσω τα 14μ.>


                      Ο Ανδρέας Θανάσης με τον Αντώνη Ακτύπη

Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον εαυτό του ο Ανδρέας Θανάσης ο οποίος αγωνιζόμενος στον προκριματικό της Δισκοβολίας ανδρών (κάτω των 20 ετών) περιορίστηκε σε βολή 52,67μ. η οποία του έδωσε την 37η θέση σε σύνολο 43 αθλητών που μετείχαν και στα δυο προκριματικά γκρουπ της Δισκοβολίας ανδρών.


                                  Καλούμ Γουίλκινσον

Ο Βρετανός Κάλουμ Γουίλκινσον κέρδισε το χρυσό μετάλλιο των 10.000μ. Βάδην (εντός σταδίου) για αθλητές κάτω των 20 ετών με χρόνο 40.41.62, επίδοση η οποία είναι η κορυφαία της προαναφερθείσας κατηγορίας στην υφήλιο, το ασημένιο μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ 40.43,33 έλαβε ο Τζόναθαν Αμόρες από το Εκουαδόρ και το χάλκινο με 40.43.53 (Εθνικό ρεκόρ κάτω των 23 ετών) ο Τούρκος Σαλίχ Κορκμάζ. 


H Καλκιντάν Φέντιε από την Αιθιοπία με ατομικό ρεκόρ 15.29.64 ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του πόντιουμ των 5.000μ. γυναικών κάτω των 20 ετών, σε μια συγκλονιστική κούρσα όπου τρεις αθλήτριες κατέβηκαν τα 15.32.00, το ασημένιο μετάλλιο του αγωνίσματος κέρδισε με 15.31.12 (επίσης ατομικό ρεκόρ) η Κενυάτισα Εμακουλάτε Τσεπκιρούι και το χάλκινο με 15.31.93 η Μπόντου Ρεμπίτου από το Μπουρούντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου