Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Πρόκριση Καραλή στον τελικό του Επι-κοντώ Εφήβων



Γράφει ο Κάρολος Σαργολόγος


                   Μπίντγκος Αποστολή Κάρολος Σαργολόγος 



Ο Μανώλης Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του Επι-κοντώ Εφήβων που θα διεξαχθεί το Σάββατο. Ο ταλαντούχος αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεκίνησε τον αγώνα του ξεπερνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5,10μ. ακολούθως υπερέβη με την τρίτη τα 5,20μ. και "έλαβε την άγουσα" για μια μεγαλειώδη εμφάνιση, το ταλέντο "περισσεύει" , οι προϋποθέσεις υπάρχουν και ο 17χρονος Καραλής αναμένεται εφόσον βρεθεί σε καλή ημέρα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.


             Ο Μανώλης Καραλής με τον Κώστα Φιλιππίδη

Το επίπεδο του τελικού του επι-κοντώ εφήβων είναι ιδιαιτέρως υψηλό αν αναλογιστούμε τα ακόλουθα :  1) θα λάβουν μέρος συνολικά 14 αθλητές και 2) ανάμεσα σε αυτούς που θα αγωνιστούν είναι αθλητές με μεγάλη εμπειρία αλλά και μεγάλα άλματα την χρονιά που διανύουμε.


               O Μανώλης Καραλής με τον Σεργκέι Μπούπκα

Με βάση τις συμμετοχές και τις φετεινές επιδόσεις των αθλητών ξεχωρίζουν οι ακόλουθοι : Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,70μ, Κρίστοφερ Νίλσεν (ΗΠΑ) 5,60μ., Μανώλης Καραλής (Ελλάς) και Βλαντισλάβ Μαλίκχιν (Ουκρανία)  5,55μ., Άνταμ Χέιγκ (Μ.Βρετανία) 5,53μ. στον κλειστό στίβο και Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) 5,51μ.


                                       Κέρτις Μάρσαλ

O τελικός του επι-κοντώ εφήβων αναμένεται να είναι "μυθικός" και οι επιδόσεις για τα μετάλλια άνω των 5,50μ. με φυσική συνέπεια να υπάρξουν και σημαντικές αρνητικές εκπλήξεις, ελπίζουμε πως ο μόλις 17χρονος (γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1999) Μανώλης Καραλής θα βρεθεί σε καλή ημέρα, θα αποφύγει τα τεχνικά λάθη και θα κατακτήσει ένα από τα μετάλλια στον "Ομηρικό" αγώνα του επι-κοντώ εφήβων του Σαββάτου. 

Στον αντίποδα με τον Καραλή ο 18χρονος Νίκος Νεράτζης δεν τα κατάφερε και με άλμα 5,10μ. στον προκριματικό του επι-κοντώ εφήβων έμεινε εκτός τελικού και περιορίστηκε στην 15η θέση επί συνόλου 26 αθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου