Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: ΕΟΕ: «Λαμπερή» τελετή βραβεύσεων αθλητών

http://webtv.ert.gr/katigories/athlitika/27ian2016-elliniki-olimpiaki-epitropi-vravefsi-ton-korifeon-athliton/


Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
της  ΕΣΗΕΑ, AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF

Η κορυφαία γιορτή βράβευσης της ΕΟΕ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μαρούσι, κατά την διάρκεια της οποίας (εορτής) «έλαμψαν» προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους και βεληνεκούς, όπως ο Πρόεδρος της ΔΟΕ (Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής) κ. Τόμας Μπαχ, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κ. Πάτρικ Χίκεϊ, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ κ. Λάμπης Νικολάου, ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, ο Πρόεδρος της ΔΟΑ (Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας) κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο ΓΓΑ κ. Ιούλιος Συνοδινός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Φουντουλάκης, η Πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, πολιτικοί, αθλητές, προπονητές και παράγοντες του Αθλητισμού.


Άπαντες οι προαναφερθέντες έδωσαν ένα βροντερό «παρών» σε μία λιτή αλλά ιδιαιτέρως προσεγμένη εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών σε όλα τα αθλήματα για την παρελθούσα χρονιά 2015.

Νικόλ Κυριακοπούλου
 
82 αθλητές διαφόρων αθλημάτων, οι οποίοι κατέκτησαν μετάλλια σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών κατά την διάρκεια του 2015 βραβεύτηκαν, στην πλέον εντυπωσιακή από πλευράς προσέλευσης προσωπικοτήτων ετήσια τελετή βράβευσης της ΕΟΕ.


Τόμας Μπαχ και Σπύρος Καπράλος

Ο κ. Μπαχ (Πρόεδρος της ΔΟΕ) εκθείασε τους Έλληνες αθλητές για την «τιτάνια» προσπάθειά τους, η οποία ευδοκίμησε κατά την διάρκεια του 2015, με φυσική συνέπεια την σημαντική επιτυχία της πρόκρισης, ήδη 52 Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, με προοπτική να λάβουν την πρόκριση και έτεροι (αθλητές) και ευχήθηκε τα βέλτιστα για την Ελληνική αποστολή, η οποία θα αγωνιστεί στην Βραζιλία με βασικό στόχο την διάκριση στο αγωνιστικό αλλά και ιδεατό πεδίο.
Δηλώσεις Μπαχ: «Αποτελεί για μένα μεγάλη ευχαρίστηση να είμαι απόψε μαζί σας αλλά και μεταξύ τόσων επιτυχημένων αθλητών. Είναι μία σπουδαία στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Θέλω να συγχαρώ και να πω καλή τύχη στους περισσότερους από 50 αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για το Ρίο αλλά και σε αυτούς που θα προκριθούν το επόμενο διάστημα.

Θέλω όλοι να προσβλέπετε στις ξεχωριστές στιγμές που θα ζήσετε στους Αγώνες του Ρίο. Σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες η ελληνική ομάδα έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο, καθώς μπαίνει πρώτη στο στάδιο ανάμεσα στις 206 χώρες. Αυτό συμβαίνει επειδή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή με τον τρόπο αυτό, λέει ευχαριστώ στην Ελλάδα και στους Έλληνες για το σπουδαίο αυτό γεγονός που ανακαλύψατε και δεχθήκατε να το μοιραστείτε με όλο τον κόσμο. Όταν, λοιπόν, δείτε την Ελλάδα να μπαίνει πρώτη, να ξέρετε ότι είναι μία χειρονομία ευγνωμοσύνης προς τη σπουδαία χώρα σας, για την παράδοση αυτή που κληροδοτήσατε σε όλον τον κόσμο
.
 

Αυτή τη χειρονομία ευγνωμοσύνης επαναλαμβάνει και η αποστολή της Δ.Ο.Ε που βρίσκεται απόψε εδώ και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ένα τέτοιο ξεχωριστό γεγονός μαζί με τον Επίτιμο Πρόεδρο Ζακ Ρογκ που είναι τόσο κοντά στους Έλληνες και στο Ολυμπιακό κίνημα στη χώρα σας, αλλά και μαζί με τον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκεϊ. Με τον τρόπο αυτό το Ολυμπιακό κίνημα δείχνει την ευγνωμοσύνη και την αλληλεγγύη στην Ελλάδα, στους Έλληνες και στους αθλητές σας. Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε ακόμα πιο σπουδαίες Ολυμπιακές στιγμές στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, μετά από κάποιους μήνες, στην Αρχαία Ολυμπία. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρο της Σπύρο Καπράλο για την εφαρμογή του σπουδαίου προγράμματος: «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο προς το Ρίο», το οποίο δίνει σε πολλούς αθλητές την ευκαιρία να προπονηθούν καλύτερα, να προκριθούν και να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Δ.Ο.Ε. στέκεται σήμερα εδώ με σεβασμό και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε και να δούμε μία δυνατή ελληνική ομάδα στο Ρίο, τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα, να μπαίνει με υπερηφάνεια μέσα στο στάδιο και να κάνει όλους τους Έλληνες υπερήφανους για την ομάδα τους, για το Ολυμπιακό κίνημα, αλλά και για τους Αγώνες που παρουσίασαν στον κόσμο.».


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος τόνισε ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες πορεύτηκε ο Ελληνικός αθλητισμός κατά την διάρκεια του 2015, εντούτοις υπήρξαν ουκ ολίγες επιτυχίες με αιχμή του δόρατος τα 82 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο της ΕΟΕ αλλά και στην ευχή και προσδοκία η Ελληνική αποστολή η οποία θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ει δυνατόν να διπλασιάσει τα μετάλλια τα οποία κέρδισε το 2012 στο Λονδίνο.


Δηλώσεις
Καπράλου«Οι Έλληνες αθλητές μάς έκαναν και πάλι υπερήφανους το 2015 κατακτώντας 82 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτούς τους αθλητές, λοιπόν, θα τιμήσουμε σήμερα γιατί το αξίζουν! Από την πλευρά μας, εμείς, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να είμαστε στο πλευρό των αθλητών μας και να τους βοηθάμε όπως μπορούμε.

Κινητοποιήσαμε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, που κατάλαβε τα πραγματικά προβλήματα των αθλητών και στάθηκε στο πλευρό τους. Έτσι, καταφέραμε να συνεχίσουν τον αθλητισμό πολλοί από τους πρωταθλητές μας, που βρίσκονταν ένα βήμα πριν τον εγκαταλείψουν. Γνωρίζουμε όλοι πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτιάξεις καινούργιους πρωταθλητές... Το πρωτοποριακό Πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», παρουσιάστηκε πριν από 15 μήνες σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα και είχε εκπληκτικά αποτελέσματα, καθώς 30 εταιρείες, φορείς και ιδιώτες ανέλαβαν την υποστήριξη 57 αθλητών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Τους προσέφεραν την ασφάλεια που χρειάζονται για να αφοσιωθούν στον μεγάλο τους στόχο. Με την ευκαιρία αυτή , θα ήθελα, και πάλι, να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους Χορηγούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα καθώς και αυτούς που προστέθηκαν στη συνέχεια.

Στον δύσκολο αυτό αγώνα για τη στήριξη των αθλητών μας, δεν ήμασταν μόνοι. Είχαμε την απόλυτη συμπαράσταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Και για τον λόγο αυτό, θα ήθελα, για μία ακόμα φορά, Πρόεδρε Μπαχ, να δεχθείτε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας. Η ΔΟΕ, λοιπόν, πέρα από την οικονομική στήριξη της ΔΟΑ, που με μεγάλη επιτυχία συνέχισε και το 2015 το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο της, συνέβαλε και συμβάλλει με κονδύλια στην προετοιμασία των αθλητών μας, καταβάλλοντας ταυτόχρονα και σημαντικά ποσά σε υποτροφίες. Όλες αυτές οι προσπάθειες, λοιπόν, απέδωσαν καρπούς και έχουμε φτάσει σήμερα στις 52 προκρίσεις για το Ρίο, ενώ είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και άλλοι αθλητές, μέσα στη χρονιά, που θα εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο της συμμετοχής στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Η χώρα μας έχει λάβει μέρος σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 και μετά. Πιστεύω ότι στο Ρίο οι αθλητές μας θα μας χαρίσουν επιτυχίες και ότι μπορούν να διπλασιάσουν τη συγκομιδή των δύο μεταλλίων που η Ελλάδα κατέκτησε στο Λονδίνο.».

 
Λευτέρης Πετρούνιας

Αναλυτικά στην τελετή βραβεύσεων της ΕΟΕ τιμήθηκαν οι ακόλουθοι: Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική), η Κατερίνα Νικολαΐδου με τη Σοφία Ασουμανάκη (κωπηλασία), η Κέλυ Αραούζου (κολύμβηση), ο Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση), η Νικόλ Κυριακοπούλου, η Ανδριάννα Ασπρογέρακα (Ταεκβοντο) και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, για τα μετάλλια που κατέκτησαν σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Για τα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα τιμήθηκαν η τετράκωπος της κωπηλασίας με τους Τσίλη, Αγγελόπουλο, Τζιάλλα και Χρήστου, ο Ευθύμης Μίττας (σκοποβολή), ο Αντώνης Μάστορας (στίβος), η Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος), ο Βλάσης Μάρας (γυμναστική), ο Παναγιώτης Μάντης με τον Παύλο Καγιαλή (Ιστιοπλοϊα) και ο Ανδρέας Βαζαίος (κολύμβηση).


Σπύρος Γιαννιώτης
 
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν στους 1ους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού και ήταν οι: Δημήτρης Δημητρίου (κολύμβηση), Μιχαήλ-Γιώργος Τζάνος (καράτε), Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), Κώστας Μαλγαρινός (σκοποβολή), Ηλίας Ηλιάδης (τζούντο), Ηλέκτρα-Βαρβάρα Λεμπλ (κολύμβηση) και οι Εθνικές ομάδες εφήβων και νεανίδων στο πόλο! Τέλος βραβείο παρέλαβαν για τα μετάλλια στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας που φιλοξενήθηκε στην Τιφλίδα, ο Αντώνης Μέρλος (στίβος) και ο Βασίλης Μπαλαμπανασβίλι (τζούντο).


Κώστας Φιλιππίδης

Ακολούθησε η βράβευση όσων έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και από τον Στίβο είναι οι: Κώστας Φιλιππίδης, Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Λυκούργος Τσάκωνας, Μαρία Μπελιμπασάκη, Αντώνης Μάστορας, Κώστας Μπανιώτης, Κώστας Δουβαλίδης, Αλέξανδρος Παπαμιχάηλ, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Δέσποινα Ζαπουνίδου, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, Σοφία Ρήγα, Ράνια Ρεμπούλη, Χριστόφορος Μερούσης. Από την κολύμβηση οι: Κριστιάν Γκολομέεφ, Στέφανος Δημητριάδης, Οδυσσέας Μελαδίνης, Ανδρέας Βαζαίος, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Νόρα Δράκου, Σπύρος Γιαννιώτης, Κέλυ Αραούζου, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, από την ιστιοπλοΐα οι: Βύρωνας Κοκκαλάνης, Τζέλη Σκαρλάτου, Παύλος Καγιαλής, Παναγιώτης Μάντης και Γιάννης Μιτάκης. Από τη σκοποβολή , η Άννα Κορακάκη και ο Ευθύμης Μίττας,
 

Ευθύμης Μίττας

από την κωπηλασία οι: Κατερίνα Νικολαΐδου, Σοφία Ασουμανάκη, Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλας, Διονύσης Αγγελόπουλος, Γιάννης Τσίλης, από την γυμναστική ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βαρβάρα Φίλιου και ο ποδηλάτης Γιάννης Ταμουρίδης.

Σημαντική ήταν ακόμα η Βράβευση του Λάμπη Νικολάου για την πολυετή και αξιομνημόνευτη προσφορά του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.



Λάμπης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου