Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Εντυπωσιακός ο Σκαρβέλης




Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
της  ΕΣΗΕΑ, AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF


Free track counters


                                                              

Ο 23χρονος Νίκος Σκαρβέλης ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το 2016 αφού μετά από εξαιρετική εμφάνιση "έστειλε" την σφαίρα του στα 20,36 μ. στο μίτινγκ, το οποίο έλαβε χώρα στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα. Με την προαναφερθείσα επίδοση ο νεαρός αθλητής ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου (20,36 μ.) του Μιχάλη Σταματόγιαννη, το οποίο είχε επιτευχθεί στις 17 Φεβρουαρίου του 2010 στην Παιανία.



Ο Νίκος Σκαρβέλης κορυφαίος Έλληνας σφαιροβόλος το 2015 με 18,96 μ. είναι ένας ιδιαιτέρως ταλαντούχος αθλητής, ο οποίος στοχεύει να ξεπεράσει τα 20,50 μ. και να προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο θα διενεργηθεί στο Πόρτλαντ και έχει ως απώτατο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του προσεχούς Αυγούστου.



Ο Σκαρβέλης ήταν σταθερότατος αφού πραγματοποίησε στον προαναφερθέντα αγώνα τέσσερις βολές πάνω από τα 20 μέτρα με καλύτερη την έκτη με 20,36 μ. Οι βολές πάνω από τα 20 μέτρα ήταν οι ακόλουθες : 20,02 μ. - 20,34 μ. - 20,05 μ. και 20,36 μ.

Ο χαμηλών τόνων Πρωταθλητής μας δήλωσε μετά την ισοφάριση του Πανελλήνιου ρεκόρ: «είμαι ενθουσιασμένος για το γεγονός της σημερινής ισοφάρισης του Πανελληνίου ρεκόρ σφαιροβολίας στον κλειστό στίβο, είναι μεγάλη τιμή για μένα η εν λόγω επιτυχία».

Αξίζει να τονίσουμε ότι με την βολή 20,36 μ. ο Σκαρβέλης εξασφάλισε την πρόκριση για συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Ανδρών-Γυναικών, το οποίο θα διενεργηθεί στο Άμστερνταμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου