Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Φιλιππίδης και Κυριακοπούλου ξεχώρισαν στο Ρουέν-σταθερή η Στεφανίδη σε μεγάλα ύψη

http://www.sport24.gr/Sports/Stivos/sthn-ellada-h-kyriakopouloy-kai-to-metallio.3635416.html
Ο Μανώλης Καραγιάννης με την αθλήτριά του Νικόλ Κυριακοπούλου.



Ο Φιλιππίδης ξεχώρισε για μία εις έτι φορά, υπερβαίνοντας τα 5,77 μ. στο Ρουέν όπου κατετάγη δεύτερος στο Επί-κοντώ πίσω από τον Γερμανό νικητή Ράφαελ Χολζντέπε, ο οποίος υπερέβη τα 5,84 μ. 


                Ο Φιλιππίδης νικητής στο Σόποτ το 2016.

Στο ίδιο μίτινγκ της Γαλλικής πόλης Ρουέν η Νικόλ Κυριακοπούλου πραγματοποίησε θετικό ντεμπούτο κερδίζοντας στο Επί-κοντώ γυναικών με 4,71 μ. και θέτοντας τις προϋποθέσεις για διεκδίκηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα λάβει χώρα στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ από τις 17 έως και τις 20 Μαρτίου και όπου η αξιόμαχη αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα αγρεύσει  μια επιπλέον διάκριση και την άνοδο της στο πόντιουμ των νικητών  του θεαματικού αγωνίσματος το οποίο ακούει στο όνομα Επί-κοντώ.


       H Νικόλ στο Πεκίνο όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Επικοντιστές Νικόλ Κυριακοπούλου και Κώστας Φιλιππίδης αμφότεροι γεννηθέντες το 1986 αναμένεται να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στίβου τόσο στο Πόρτλαντ (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου), όσο και στο Άμστερνταμ (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου Α-Γ) και κυρίως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο.



Οι δύο προαναφερθέντες αθλητές μας έχουν θέσει (άτυπα) τρεις βασικούς στόχους την σταθεροποίηση σε ακόμα μεγαλύτερα άλματα από την διετία 2014-2015, την βελτίωση του Πανελληνίου ρεκόρ του Επί-κοντώ και κυρίως την λήψη ενός μεταλλίου στους κορυφαίους αγώνες του 2016. 



Εκτός από τους Κυριακοπούλου-Φιλιππίδη, η έτερη Επικοντίστρια, η 26χρονη Κατερίνα Στεφανίδη συνεχίζει το πολύ καλό ξεκίνημά της στις ΗΠΑ. όπου αγωνιζόμενη στο Οχάιο αν και πρωί  (10 ώρα τοπική ώρα) υπερέβη τα 4,65 μ. επίδοση η οποία είναι και η καλύτερη για την ίδια σε πρωϊνούς αγώνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου