Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Σάκης και Δρίτσας στον επόμενο γύρο με ρεκόρ - Πρόκριση ο Μέρλος στον τελικό του ύψους και Σπουδαίες επιδόσεις την τρίτη και τέταρτη ημέρα












Αποτέλεσμα εικόνας για tampere

             3η Ημέρα - 12/7/2018

Θετικά άρχισε για τους Έλληνες αθλητές η τρίτη ημέρα του 17ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου Εφήβων-Νεανίδων κάτω των 20 Ετών, αφού και οι δυο δρομείς οι οποίοι αγωνίστηκαν σήμερα το πρωί πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για tampere

Πρώτος από τους Έλληνες χρονικά ξεκίνησε στις 10 το πρωί ο Νίκος Σάκης ο οποίος αγωνιζόμενος στην πρώτη προκριματική σειρά των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια, πραγματοποιώντας εξαίρετη κούρσα και τρέχοντας ψυχωμένα κατετάγη τέταρτος με επίδοση 8.59.58, ο προαναφερθείς χρόνος συνθλίβει το ατομικό του ρεκόρ το οποίο ο νεαρός αθλητής είχε από φέτος με χρόνο 9.02.44. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από κάθε προκριματική σειρά προκρίνονταν στον τελικό του αγωνίσματος οι 5 πρώτοι έκαστης σειράς και οι πέντε καλύτεροι αθλητές με τους ισάριθμους καλύτερους χρόνους από όλες τις προκριματικές σειρές των 3.000μ. στιπλ., τοιουτοτρόπως ο Σάκης προκρίθηκε απευθείας στον τελικό του αγωνίσματος ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου έχοντας ως απώτερο στόχο να καταρρίψει εκ νέου το ατομικό του ρεκόρ (8.59.58) και να καταταγεί στην πρώτη οκτάδα στην πρώτη οκτάδα του τελικού του αγωνίσματος του.   

Θαυμάσια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ιερόθεος Δρίτσας ο οποίος αγωνιζόμενος στην τέταρτη προκριματική σειρά των 400μ. με εμπόδια ανδρών τερμάτισε τέταρτος με ατομικό ρεκόρ 51.39 και προκρίθηκε για τον αυριανό ημιτελικό του αγωνίσματος. Στα ημιτελικά των 400μ. με εμπόδια Εφήβων προκρίθηκαν απευθείας οι τρεις πρώτοι έκαστης προκριματικής σειράς και οι έξι αθλητές οι οποίοι σημείωσαν τους έξι καλύτερους χρόνους από τις ισάριθμες (έξι) προκριματικές σειρές.   


Αποτέλεσμα εικόνας για ierotheos dritsas
                       Ιερόθεος Δρίτσας 


Ο Αντώνης Μέρλος προκρίθηκε στον τελικό του ύψους Εφήβων αν και περιορίστηκε στα 2,12μ., ύψος το οποίο υπερέβη με δεύτερη προσπάθεια, με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Ε-Ν είχε σήμερα (τρίτη ημέρα των αγώνων) μια άκρως ευδόκιμη ημέρα με την πρόκριση και των τριών αθλητών μας. Οι Σάκης και Μέρλος εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό των αγωνισμάτων τους : 3.000μ. με φυσικά εμπόδια και άλμα εις ύψος αντιστοίχως ενώ ο Δρίτσας <πέρασε> στον ημιτελικό των 400μ. με εμπόδια Εφήβων. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Adonios Merlos
                        Αντώνης Μέρλος

Η Ντιρίμπε Βέλτεγι από την Αιθιοπία μετά από μια άνετη όσο και <εντυπωσιακή> κούρσα πρώτευσε στα 800μ. Νεανίδων με 1.59.74, επίδοση η οποία είναι Ρεκόρ Αγώνων Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ε-Ν (κάτω των 20 ετών) και έδωσε υποσχέσεις για το μέλλον, το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε με ατομικό ρεκόρ 2.01.13 η Αυστραλέζα Κάρλι Τόμας και το χάλκινο με 2.01.29 (Εθνικό Ρεκόρ) η Ελβετίδα Ντέλια Σλάμπας.

Αποτέλεσμα εικόνας για diribe welteji

To ένα-δυο πέτυχαν στον τελικό των 110μ. με εμπόδια εφήβων οι Τζαμαϊκανοί. Τελικός νικητής του αγωνίσματος με χρόνο 13.16 ο Νταμιόν Τόμας, δεύτερος με 13.33 ο Ορλάντο Μπένετ και τρίτος με ατομικό ρεκόρ 13.38 στην τελική κατάταξη των υψηλών εμποδίων ήταν ο Σουνσούκε Ιζουμίγια από την Ιαπωνία.  

Αποτέλεσμα εικόνας για Damion Thomas
                             Νταμιόν Τόμας

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Επι-κοντώ Νεανίδων ανέβηκε η Τσέχα Αμέλιε Σβαμπίκοβα υπερβαίνοντας τα 4,51μ. στην τρίτη προσπάθεια,επίδοση η οποία είναι Εθνικό ρεκόρ Τσεχίας στις Νεάνιδες, το ασημένιο μετάλλιο του αγωνίσματος κέρδισε με 4,35μ. η Σουηδή Λίζα Γκούναρσον (λογικό φαβορί πριν την έναρξη του αγώνα με 4,60μ. ατομικό ρεκόρ) και στην τρίτη θέση του βάθρου αναρριχήθηκε με άλμα επίσης στα 4,35μ. η Γαλλίδα Αλίς Μοντρό.   

Αποτέλεσμα εικόνας για amelie svabikova                                Αμέλιε Σβαμπίκοβα  

H Τζαμαϊκανή Μπριάνα Γουίλιαμς με επίδοση 11.16 και τρέχοντας με πλήρη άπνοια πρώτευσε στο αγώνισμα της μιας ανάσας (τα 100μ. Νεανίδων) δημιουργώντας την έκπληξη αφού επικράτησε του απόλυτου φαβορί πριν την έναρξη του αγώνα της Αμερικανίδας Τουανίσα Τέρι δεύτερης στον αγώνα με 11.19 αλλά νικήτριας στα ημιτελικά με 11.03, η Τέρι είχε επιτύχει φέτος τον κορυφαίο χρόνο Παγκοσμίως 10.99. Το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 11.37 κατέκτησε η Βρετανή Κρίσταλ Έιγουαχ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για briana williams
                       Μπριάνα Γουίλιαμς

H Μολδαβή Αλεξάντρα Εμιλιάνοφ επικρατέστερη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Δισκοβολία Νεανίδων επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του αγωνίσματος με βολή στα 57,89μ., το ασημένιο μετάλλιο με 56,80μ. περιήλθε εις χείρας της Φιλανδής Έλενα Λεβιλάχτι και το χάλκινο με 55,37μ. (ατομικό ρεκόρ) κέρδισε η Κουβανή Σιλίντα Ονέισι Μοράλες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Alexandra EMELIANOVA discus

                       Αλεξάνδρα Εμιλιάνοβα

Η Ινδή Χίμα Ντας επικράτησε στα 400μ. Νεανίδων με χρόνο 51.46, στην δεύτερη θέση του αγωνίσματος με 52.07 (ατομικό ρεκόρ) τερμάτισε η Ρουμάνα Αντρέα Μίκλος και το χάλκινο μετάλλιο με 52,28 ενθυλάκωσε η Αμερικανίδα Τέιλορ Μάνσον.

Αποτέλεσμα εικόνας για Hima DAS

Στα 1500μ. Εφήβων το χρυσό μετάλλιο με τον μέτριο χρόνο 3.41.71 κατέκτησε ο Τζορτζ Μεϊταμέι Μαναγκόι (Κένυα), το ασημένιο με 3.41.89 ο Νορβηγός Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν και το χάλκινο με 3.42.14 ο Κενυάτης Γιούστους Σόγκετ. 

                 4η Ημέρα - 13/7/2018

Αλγεινή εικόνα στον προκριματικό του τριπλούν Εφήβων όπου ο Ανδρέας Πανταζής έχοντας ως περγαμηνή την φετεινή του επίδοση 15,83μ. δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα με φυσική συνέπεια να πραγματοποιήσει τρεις άκυρες προσπάθειες και να καταταγεί έσχατος (23ος) χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος, αφού το όριο των 15,80μ. μέτρων ήταν κάτι παραπάνω από βατό για τον νεαρό Έλληνα άλτη δεδομένου ότι ο δωδέκατος αθλητής ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό πραγματοποίησε επίδοση 15,68μ., ήτοι 12 εκατοστά λιγότερο από το προκαθορισμένο όριο.  

Δυστυχώς Ο Πανταζής επανέλαβε το <κατόρθωμα> του Χρήστου Φραντσεσκάκη στην Σφυροβολία εφήβων όπου κορυφαίος βάσει επιδόσεων φέτος στην Υδρόγειο μόλις προαναφερθείς ρίπτης με τρεις άκυρες προσπάθειες απώλεσε την κολοσσιαία ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό αυτό είναι προφανές, όμως ευκαιρία για την είσοδο στον τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων κάτω των 20 ετών δεν θα έχουν ξανά οι δυο προαναφερθέντες αθλητές μας και το συναίσθημα αυτό είναι το δίχως άλλο θλιβερό.  

Αποτέλεσμα εικόνας για ANDREAS PANTAZIS ATHLETICS

Στον προκριματικό της Σκυταλοδρομίας 4χ100μ. Εφήβων η Ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους : Χρήστο Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Καίκη, Σωτήρη Κομιανό-Γραβάνη και Σωτήρη Γκαραγκάνη αγωνισθείσα στην δεύτερη προκριματική σειρά κατετάγη πέμπτη με χρόνο 40.78 και κατέλαβε την δωδέκατη θέση επί συνόλου 21 ομάδων από ισάριθμες χώρες που μετείχαν στις τρεις προκριματικές σειρές. 

Ο Ιερόθεος Δρίτσας κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια αγωνιζόμενος στην πρώτη ημιτελική σειρά των 400μ. με εμπόδια Εφήβων αλλά το βαρύ τερέν από την βροχή που προηγήθηκε του αγώνα και η εσφαλμένη κατανομή δυνάμεων, αφού έτρεξε πολύ γρήγορα τα πρώτα 200μ. τον <άφησαν> στο δεύτερο διακοσάρι χωρίς δυνάμεις με αποτέλεσμα να καταταγεί έκτος με χρόνο 52.38 και να μην περάσει, ωστόσο η συνολική αγωνιστική εικόνα του Δρίτσα είναι αναμφίβολα θετική αφού ο αθλητής υπερβαίνοντας εαυτόν προκρίθηκε στον ημιτελικό <αφιερώνοντας> σημαντικό μέρος των δυνάμεων του προς τούτο και έχοντας δημιουργήσει με 51.39 ατομικό ρεκόρ.


              Ο Δρίτσας στο Ευρωπαϊκό Παίδων

Στον τελικό της Σφυροβολίας Εφήβων μετά από εξαίρετη εμφάνιση και βολή στα 80,65μ., επίδοση η οποία είναι Εθνικό Ρεκόρ Βρετανίας το χρυσό μετάλλιο ενθυλάκωσε ο Τζέικ Νόρις περιορίζοντας στην δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο τον Ουκρανό Μικχάιλο Κόκχαν ο οποίος έστειλε την σφύρα του (6,256 κιλά) στα 79,68μ. δημιουργώντας ατομικό ρεκόρ, το χάλκινο μετάλλιο επίσης με ατομικό ρεκόρ 77,71μ. περιήλθε εις χείρας του συμπατριώτη του αμέσως προηγουμένου Μικχάιλο Χάβρουλιουκ.
  
Αποτέλεσμα εικόνας για jake norris hammer throw
                                                                  Τζέικ Νόρις      

Η Βρετανίδα Νίαμ Έμερσον με την κορυφαία φέτος στην Υδρόγειο συγκομιδή στην κατηγορία του Επτάθλου Νεανίδων 6.253 βαθμούς αναρριχήθηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου του σπουδαίου αγωνίσματος των Υπερ-Πρωταθλητών του Επτάθλου. Το ασημένιο μετάλλιο του αγωνίσματος κέρδισε με 6.225 βαθμούς (Εθνικό ρεκόρ Νεανίδων) η Αυστριακή Σάρα Λάγκερ και το χάλκινο με 5.939 βαθμούς επίσης Εθνικό ρεκόρ Νεανίδων η Πολωνή Αντριάνα Σούλεκ. 

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για niamh emerson

Η Νοτιοαφρικανή Ζένεϊ Βαν Ντερ Βάλτ πρώτευσε στα 400μ. με εμπόδια Νεανίδων με χρόνο 55.34, ακολουθούμενη από την Τζαμαϊκανή Σίαν Σάλμον η οποία σημείωσε επίδοση 56.11, ενώ το χάλκινο μετάλλιο με 56.98 κέρδισε η Ελβετίδα Γιασμίν Γκίγκερ.  

Αποτέλεσμα εικόνας για zeney van der walt

O Βέλγος Τζόναθαν Σακούρ τρέχοντας με εκπληκτικό ντεμαράζ στα τελευταία είκοσι μέτρα ξεπέρασε τον προπορευόμενο μέχρι την στιγμή εκείνη Τζαμαϊκανό Κρίστοφερ Τέιλορ και <δώρισε> στην πατρίδα του το Βέλγιο το πρώτο (χρονικά) χρυσό μετάλλιο στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Ε-Ν με επίδοση 45.03, αφήνοντας στην δεύτερη θέση με χρόνο 45.36 τον Τζαμαϊκανό  Κρίστοφερ Τέιλορ και στην τρίτη θέση με 45.85 τον συμπατριώτη του αμέσως προαναφερθέντος Τσαντς Σάγιερς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Jonathan Sacoor

Η Σελιφίν Τσίπτεκ από την Κένυα τρέχοντας σαν άνεμος κατέκτησε το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την πατρίδα της πρωτεύοντας στα 3.000μ. με χρόνο 9.12.78 επίδοση η οποία είναι Ρεκόρ Αγώνων, το αργυρό μετάλλιο με 9.18.87 κατέκτησε η Πιρούχ Τσεμουτάι από την Ουγκάντα και το χάλκινο με 9.23.47 η Βίνφριντ Μουτίλε Γιάβι από το Μπαχρέιν.

Αποτέλεσμα εικόνας για celliphine chepteek

H Λέα-Γιασμίν Ρίκε από την Γερμανία επικράτησε στο μήκος Νεανίδων με επίδοση 6,51μ. η οποία είναι ατομικό ρεκόρ, το ασημένιο μετάλλιο του αγωνίσματος ενθυλάκωσε με 6,37μ. η Γιαπωνέζα Αγιάκο Κόρα και το χάλκινο με 6,36μ. η Αμερικανίδα Τάρα Ντέιβις.

Αποτέλεσμα εικόνας για lea jasmin riecke
                          Λέα-Γιασμίν Ριέκε

Οι Βρετανοί με φοβερή εμφάνιση έκαναν το ένα-δυο στα 200 μέτρα των Εφήβων, κατακτώντας την κορυφή του κόσμου με τον Γιόνα Εφολόκο ο οποίος σημείωσε χρόνο 20.48 και το ασημένιο μετάλλιο με 20.57 επίδοση την οποία σημείωσε ο Τσαρλς Ντόμσον. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου του αγωνίσματος ανέβηκε ο Έρικ Χάρισον από τις ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για JONA EFOLOKO
                        Γιόνα Εφολόκο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου