Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο με Πανελλήνιο ρεκόρ ο Μουζενίδης






Αποτέλεσμα εικόνας για world athletics juniors championships Tampere 2018


                         Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος
της  ΕΣΗΕΑ,AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF 




Αποτέλεσμα εικόνας για world athletics juniors championships Tampere 2018

1η Ημέρα - 10/7/2018

 
Εντυπωσιακός ήταν για μια εισέτι φορά ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο οποίος αγωνιζόμενος την πρώτη ημέρα του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου Εφήβων-Νεανίδων (κάτω των είκοσι ετών) μετά από περίλαμπρη εμφάνιση στην σφαιροβολία των Εφήβων, πραγματοποίησε βολή στα 21,07 μ. (Πανελλήνιο Ρεκόρ) κονιορτοποιώντας το προηγούμενο δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ (20,70 μ.) με εξάρα Σφαίρα (6,26 κιλά) και αναρριχήθηκε στο τρίτο σκαλί του πόντιουμ της Σφαιροβολίας Εφήβων. Ο Μουζενίδης είχε "στείλει" την σφαίρα στα 20,36 μ. στον προκριματικό του αγωνίσματος.
Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος κατέκτησε με βραχεία κεφαλή και βολή 22,07 μ. ο Νοτιοαφρικανός Κούλε Μπλικνάουτ, η προαναφερθείσα επίδοση είναι και η κορυφαία φέτος μέχρι στιγμής Παγκοσμίως στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας Εφήβων. Το ασημένιο μετάλλιο του εν λόγω αγωνίσματος "άδραξε" με 21,06 μ. ο  Άντριαν Πιπουρί από τις ΗΠΑ.
  





        Μουζενίδης - Σαργολόγος - Μποτσκαριόφ

Στον τελικό των 10.000 μ. Εφήβων πρώτευσε με 27΄21΄΄08 ο Κενυάτης Ρόνεξ Κιπρούτο, η μόλις προαναφερθείσα επίδοση είναι Ρεκόρ Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων (κάτω των 20 ετών), το αργυρό μετάλλιο του αγωνίσματος ενθυλάκωσε με χρόνο 27΄40΄΄36 ο Τζέικομπ Κιπλίμο από την Ουγκάντα ενώ στην τρίτη θέση με ατομικό ρεκόρ 27΄48΄΄41 τερμάτισε ο Αιθίοπας Μπερίχου Αρεγκάβι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Rhonex KIPRUTO 

Αποτέλεσμα εικόνας για world athletics juniors championships Tampere 2018

Στον τελικό των 5.000 μ. Νεανίδων νικήτρια ήταν η Μπεατρίς Τσεμπέτ από την Κένυα, ακολουθούμενη από Εϊγκαγιέλου Τάγιε (Αιθιοπία), η οποία σημείωσε χρόνο 15΄30΄΄87 και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε με χρόνο 15΄34΄΄01 η συμπατριώτισσα της αμέσως προαναφερθείσας Γκιρμαβίτ Γκεμπρζιχέρ και οι τρεις αθλήτριες, οι οποίες κατέκτησαν τα μετάλλια στα 5.000 μ. Νεανίδων επέτυχαν ατομικό ρεκόρ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Beatrice CHEBET

Ο Μάριος Αναγνώστου προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει στον απευθείας τελικό των 10.000 μ. Εφήβων, χρόνο καλύτερο από τα 31΄15΄΄43 με φυσική συνέπεια να καταταγεί 19ος στο εν λόγω αγώνισμα του οποίου οι επιδόσεις κυμάνθηκαν σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα, στοιχείο το οποίο αβίαστα προκύπτει από το γεγονός πως οι τέσσερις πρώτοι δρομείς διήνυσαν την απόσταση σε χρόνους καλύτερους από τα 28 λεπτά.   

Αποτέλεσμα εικόνας για Marios Anagnostou
                     Μάριος Αναγνώστου

Αποτέλεσμα εικόνας για world athletics juniors championships Tampere 2018

Στην Σφαιροβολία Εφήβων ο Ιάσων Μαχαίρας με βολή 18,27 μ. περιορίστηκε στην 16η θέση επί συνόλου 26 ριπτών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο αγώνισμα των "ισχυρών" του στίβου (σφαιροβολία) και υπολείφθηκε των δικών του προσδοκιών. 

                              Τάμπερε

Η 18χρονη Αριάδνη Αδαμοπούλου υπερέβη τα 3,95 μ. στον προκριματικό του Επι-κοντώ Νεανίδων κατετάγη 17η σε σύνολο 28 αθλητριών και πλέον προσδοκά μία καλύτερη εμφάνιση τον επόμενο χρόνο (2019) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, όπου η νεαρή αθλήτρια (γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2000) έχοντας αποκομίσει την εμπειρία της συμμετοχής στον τεραστίου επιπέδου σημερινό αγώνα της ατενίζει με αισιοδοξία.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για αριαδνη αδαμοπουλου pole vault
                     Αριάδνη Αδαμοπούλου

Τέλος ο Παναγιώτης Μηλιαράς αγωνιζόμενος στον προκριματικό των 1500 μ. Εφήβων "κάλυψε" την απόσταση σε χρόνο 3΄54΄΄62 και κατέλαβε την 27η θέση επί συνόλου 39 δρομέων που μετείχαν στο αγώνισμα, αποκλειόμενος από την συνέχεια του αγώνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Panayiotis Miliaras
                      Παναγιώτης Μηλιαράς
                   

2η Ημέρα - 11/7/2018




Δεν ξεκίνησε καλά η δεύτερη ημέρα για την Ελληνική αποστολή αφού η 18χρονη Μαρία Μαγκούλια αγωνιζόμενη στον προκριματικό της σφαιροβολίας Νεανίδων ρίχνοντας μόνο 14,27 μ. έμεινε εκτός του τελικού του αγωνίσματος και πολύ πίσω από τα 15,02 μ. επίδοση που είχε επιτύχει τον περασμένο Χειμώνα αλλά και τα 14,40 μ. που είχε ρίξει στην Ρόδο προσφάτως.

Αποτέλεσμα εικόνας για maria maggoulia
   
Η έτερη μετά τον Οδυσσέα Μουζενίδη σοβαρή πιθανότητα μας στο <όνειρο> ήτοι την κατάκτηση ενός μεταλλίου στην Σφυροβολία Εφήβων εξανεμίστηκε καθότι ο Χρήστος Φραντσεσκάκης ο οποίος είχε επιτύχει την κορυφαία φέτος επίδοση της κατηγορίας Εφήβων (κάτω των 20 ετών) στην Υδρόγειο με 81,32μ. πραγματοποίησε τρεις άκυρες προσπάθειες με συνέπεια να καταταγεί 31ος έσχατος, στους ισάριθμους ρίπτες που μετείχαν και στα δυο προκριματικά γκρουπ της Σφυροβολίας Εφήβων. Ανάλογη ήταν και αγωνιστική παρουσία του Κωνσταντίνου Σάλτα ο οποίος αγωνίστηκε στο ίδιο με τον Φραντσεσκάκη αγώνισμα (Σφυροβολία Εφήβων) και με την μικρή για το επίπεδο του βολή 63,49μ. κατετάγη 27ος στους συνολικά 31 αθλητές του αγωνίσματος.  

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Hristos Frantseskakis       
Έκπληξη έγινε στον τελικό των 100μ. Εφήβων όπου επικράτησε ο Ινδονήσιος Λαλού Μοχαμάντ Ζοχρί με χρόνο 10.18, επίδοση η οποία είναι εθνικό ρεκόρ. Ο Ζοχρί επικράτησε του λογικού φαβορί, Αμερικανού Άντονι Σβαρτς ο οποίος κατετάγη δεύτερος με 10.22, με τον ίδιο χρόνο (10.22) το χάλκινο μετάλλιο ενθυλάκωσε ο Έρικ Χάρισον (ΗΠΑ).

Αποτέλεσμα εικόνας για lalu muhammad zohri

Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκαν οι επιδόσεις στον τελικό της Σφαιροβολίας γυναικών όπου υπερίσχυσε η Νεοζηλανδή Μάντισον Λι Βέσχι με βολή 17,09μ., το ασημένιο μετάλλιο με 17,05μ. κέρδισε η Κινέζα Λιούρου Ζάνγκ και το χάλκινο επίσης με 17,05μ. η Ολλανδή Γιορίντε Βανκλίνκεν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Madison Lee Wesche

O Ιάπωνας Γιούκι Χασιόκα με άλμα στα 8,03μ. (+0,9) επικράτησε στο μήκος Εφήβων, ο Κουβανός Μάικελ Βιδάλ με 7,99μ. κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, την τριάδα <έκλεισε> ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ ο οποίος πραγματοποίησε καλύτερο άλμα στα 7,90μ.


Αποτέλεσμα εικόνας για Yuki Hashioka
                                              Γιούκι Χασιόκα 

Με τρία ατομικά ρεκόρ ολοκληρώθηκε ο τελικός των 3.000μ. Νεανίδων όπου το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιάπωνας Ναζόμι Τανάκα με χρόνο 8.54.01, το αργυρό με 8.56.39 ο Αιθίοπας Μεσέλου Μπέρχε και το χάλκινο με 8.59.20 ο συμπατριώτης του προηγουμένου  Τσίγκε Γκεμπρεσελάμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Nozomi Tanaka runner
                                          Νοζόμι Τανάκα

Στον ακοντισμό Νεανίδων στο κορυφαίο σκαλί του πόντιουμ αναρριχήθηκε η Ουκρανή Αλίνα Σουκχ με την μέτρια βολή στα 55,95μ., την δεύτερη θέση του αγωνίσματος <καπάρωσε> η Γιαπωνέζα Τομόκα Κουβαζόε με 55,66μ. και με 55,04μ. το χάλκινο μετάλλιο του ακοντισμού Νεανίδων περιήλθε εις χείρας της Αμερικανίδας Ντάνα Μπέικερ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Alina Shukh

https://www.youtube.com/watch?v=OJJIarhRGxU


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου