Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Σαμπά, Μανιόγκα και Λαζιτσκένε εντυπωσίασαν στην Αιώνια Πόλη

DIAMOND LEAGUE ROMA 2018

Εξαιρετικός ήταν σήμερα ο 23χρονος Καταριανός Αμπντέλ-Ραχμάν Σαμπά ο οποίος μετά από μια υποδειγματική κούρσα πρώτευσε στα 400μ. μετ' εμποδίων ανδρών με 47.48, επίδοση η οποία αποτελεί Νέο Ρεκόρ Ασίας, στο ίδιο αγώνισμα δεύτερος ήταν με εθνικό ρεκόρ 47.82 ο Νορβηγός Κάρστεν Βάρνχολμ, Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 στο Λονδίνο και τρίτος με 48.63 ο τρίτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο Τούρκος Γιασμάνι Κοπέλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για abdel rahman samba athlete track

Ο Νοτιοαφρικανός Λουόβο Μανιόγκα μετά από σπουδαία εμφάνιση και την καλύτερη φετεινή επίδοση ανά την υδρόγειο στο άλμα εις μήκος ανδρών 8,58μ., επικράτησε σε ένα αγώνισμα όπου εντυπωσίασε ο δεύτερος του αγώνα 20χρονος Κουβανός Χουάν-Μιγκέλ Ετσεβαρία  με ατομικό ρεκόρ 8,53μ., ενώ τρίτος με 8,34μ.  ήταν ο Νοτιοαφρικανός Ρούσβαλ Σαμάι. Ο 20χρονος Μιλτιάδης Τεντόγλου με άλμα μόλις 7,69μ. κατετάγη δέκατος. 


                                      Λούβο Μανιόγκα

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ύψους Γυναικών Ρωσίδα Μαρία Λαζιτσκένε (πρώην Κούτσινα) υπερέβη τα 2,02μ. (κορυφαία φέτος επίδοση στην υδρόγειο) και περιόρισε στην δεύτερη θέση την 29χρονη Βουλγάρα Μαρία Ντεμίρεβα η οποία είχε καλύτερο άλμα στα 1,94μ., τρίτη με την ίδια επίδοση (1,94μ.) ήταν η Ιταλίδα Έλενα Βαλορτιγκάρα. Το 1,94μ. στο ύψος γυναικών ξεπέρασαν και οι : Κατερίνα Τάμπασνικ (Ουκρανία), Γιουλία Λεβτσένκο (Ουκρανία) και Βάσχτι Κάνιγκχαμ (ΗΠΑ) οι οποίες κατέλαβαν την τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση αντιστοίχως, με τις θέσεις να κρίνονται λόγω διαφοράς προσπαθειών. 

Αποτέλεσμα εικόνας για maria lasitskene
                                                         Μαρία Λαζιτσκένε

Νικήτρια για μια εις έτι φορά ήταν η δισολυμπιονίκης της Δισκοβολίας Γυναικών Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία) με βολή 68,93μ., μακράν δεύτερη με βολή 66,62μ. ήταν η Κουβανή Γέιμι Πέρεζ ενώ τρίτη με 63,48μ. ήταν η συμπατριώτισσα της προηγουμένης Ντένια Καμπαλέρο.



Ο 25χρονος Ρόνι Μπέικερ (ΗΠΑ) με ατομικό ρεκόρ 9.93 στα 100μ. ανδρών , επίδοση η οποία μέχρι στιγμής είναι η κορυφαία παγκοσμίως παρότι κατά την διάρκεια της κούρσας έπνεε αντίθετος άνεμος -0,4μ. κέρδισε στην κούρσα της μιας ανάσας αφήνοντας δεύτερο τον Γάλλο Τζιμί Βικό ο οποίος σημείωσε χρόνο 10.02. Εξαιρετικός για μια εις έτι φορά ήταν ο μόλις 20χρονος Ιταλός Φίλιππο Τόρτου ο οποίος σημείωσε χρόνο 10.04 περιορίζοντας στην τέταρτη θέση με 10.06 τον δεύτερο πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αμερικανό Κρίστιαν Κόλμαν.   

Αποτέλεσμα εικόνας για RONNIE BAKER track

Τρεις αθλήτριες από την Κένυα κατέκτησαν τις ισάριθμες (τρεις) θέσεις στων 3.000μ. με φυσικά εμπόδια γυναικών. Την πρωτιά εξασφάλισε με 9.04.96 (κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο) η Χίβιν Κιγιέγκ, δεύτερη με 9.05.14 ήταν η Σέλφιν-Τσέπτεκ Τσεπσόλ και έσχατη στην πρώτη τριάδα του αγωνίσματος η Νόρα Τζερούτο με 9.07.17.

Αποτέλεσμα εικόνας για hyvin kiyeng

Ο 24χρονος Φέντρικ Ντάκρες από την Τζαμάικα επικράτησε στην δισκοβολία ανδρών ρίχνοντας 68,51μ., ακολούθησε με 68,17μ. ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής (συνεχιστής της σπουδαίας              Λιθουανικής Σχολής) Άντριους Γκότσιους και τρίτος με 65,93μ. ήταν ο Ιρανός (δεύτερος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012) Εχσάν Χάνταντι. 

Αποτέλεσμα εικόνας για fedrick dacres

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Επι-κοντώ ανδρών Σάμ Κέντρικς (ΗΠΑ) κυριάρχησε στο αγώνισμα της ειδικότητας του με άλμα 5,84μ., ο Πολωνός Πάβελ Βοϊτσετσόβσκι με 5,78 ήταν δεύτερος, ο Γερμανός Ράφαελ Χολζντέμπε με 5,62μ. τρίτος, ο Γάλλος Στάνλι Τζοτζέφ με 5,52μ. τέταρτος και στην πέμπτη θέση κατετάγη ο Κώστας Φιλιππίδης με την ίδια με τον αμέσως προηγούμενο επίδοση 5,52μ.


  Î‘ποτέλεσμα εικόνας για sam kendricks
                                                                Σαμ Κέντρικς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου