Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Σπουδαίες επιδόσεις στις ΗΠΑ


Γράφει ο:
ΚΑΡΟΛΟΣ
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
 

Δημοσιογράφος,
Τακτικό Μέλος των:

 ΕΣΗΕΑAIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF

webs counters





Αν και όψιμα οι αξιοπρόσεκτες επιδόσεις «έκαναν την εμφάνισή» τους στις ΗΠΑ. Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι ο Ρενό Λαβιλενί απώλεσε το αήττητο αφού σε αγώνα επι-κοντώ, ο οποίος έλαβε χώρα στην πόλη Ντε Μουάν των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στα Drake Relays κατετάγη τρίτος πίσω από δύο Αμερικανούς. O Γάλλος Ολυμπιονίκης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,62 μ. ύψος το οποίο υπερέβη «καθαρά», ωστόσο υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις του τοποθέτησε ακολούθως τον πήχη στα 5,82 μ. ύψος, το οποίο δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει με φυσική συνέπεια να χάσει από τον Σαμ Κέντριξ (ΗΠΑ) και από τον Καναδό Σόουνσι Μπέϊρμπερ, που αμφότεροι είχαν επιτυχημένα άλματα στα 5,82 μ. 
Λαβιλενί
Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι ο Λαβιλενί παρέμενε αήττητος σε Ανοικτό και Κλειστό στίβο σε 36 συνεχείς αγώνες και τώρα χάνοντας το περίλαμπρο σερί του, ίσως συνετισθεί αναφορικά με την τακτική, την οποία παγίως ακολουθεί ακόμα και σε θεωρητικά εύκολους αγώνες. Στον προαναφερθέντα αγώνα Drake Relays σημειώθηκε μία εξαίρετη επίδοση από την 24χρονη Τζάσμιν Στόουερς από τις ΗΠΑ στα 100 μ. με εμπόδια όπου η θαυμάσια αθλήτρια πρώτευσε με τον κορυφαίο φέτος χρόνο ανά την υδρόγειο 12΄΄40. Η μόλις αναγραφείσα επίδοση (12΄΄40) είναι η δωδέκατη όλων των εποχών παγκοσμίως.
Τζάσμιν Στόουερς 
Η ίδια η ταλαντούχα αθλήτρια εξεπλάγη από την επίδοσή της και δήλωσε τα ακόλουθα: «η επίδοσή μου είναι κάτι ... το τρελλό για μένα και δείχνει πως μπορώ να τα καταφέρω εν όψει των τράϊαλς των ΗΠΑ για την πρόκριση στο Πεκίνο, όπου τον προσεχή Αύγουστο θα διεξαχθούν οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου Ανδρών-Γυναικών. Επομένως ο στόχος μου είναι διττός, η πρόκριση μου στο Πεκίνο και στο Ρίο όπου το 2016 θα διενεργηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Αξιομνημόνευτη επίδοση πέτυχαν ακόμα: η νικήτρια στα 400 μ. γυναικών Φρανσένα Μακόραρι (ΗΠΑ) με 50΄΄13 και στο τριπλούν των ανδρών ο συμπατριώτης της προηγουμένης Γουίλι Κλέϊ με άλμα στα 16,94 μ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου