Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«Έφυγε» ο Τάσος Λιάλιος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού


Δημοσιεύει ο:
 Μουσικοσυνθέτης,
Κριτικός Τέχνης




Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού, Τάσος Λιάλιος, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Στην εφηβεία υπήρξε αθλητής των ρίψεων τόσο με τα χρώματα της Φιλοθέης όσο και του Παγκρατίου. Από το 1978 ήταν κριτής στίβου, ενώ συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ήταν μέλος του ΣΦΚΑ από την ίδρυση του ενώ από το 2004 βρισκόταν στη θέση του προέδρου. Μέσα από το έργο του στον ΣΦΚΑ προσπάθησε να στηρίξει τους αθλητές ηθικά, αλλά και οικονομικά, κάτι που του αναγνώρισαν τόσο οι ίδιοι οι αθλητές όσο και οι προπονητές τους.
Μεγάλος λάτρης του κλασικού αθλητισμού βρέθηκε δίπλα στις εθνικές ομάδες σε δεκάδες υποχρεώσεις της εντός εκτός συνόρων.  Μια από τις τελευταίες δράσεις του ΣΦΚΑ ήταν η δημιουργία βιβλιοθήκης στους ξενώνες του Ολυμπιακού Σταδίου, την οποία φρόντιζε ο ίδιος να εμπλουτίζει με κάθε ευκαιρία.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους οικείους του και φυσικά την θλίψη του για την απώλεια του.
Η κηδεία του Τάσου Λιάλιου θα γίνει την Δευτέρα στις 17.00 στο κοιμητήριο του Χαλανδρίου. gazzetta.gr

Το βραβείο «Ευάγγελου Δεπάστα» πήρε ο Μάρκος Γκούρλιας και την απονομή έκανε ο πρόεδρος του ΣΦΚΑ Τάσος Λιάλιος, τον οποίον συνόδευε το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης (aiolosmakedonias2003.blogspot.gr)
Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Φιλάθλων Κλασικού Αθλητισμού έδειξε ότι είναι δίπλα στους πρωταθλητές μας και προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να τους στηρίξει.
Παρά την οικονομική κρίση που έχει «χτυπήσει» και τον σύλλογο, προσπαθούν να βοηθήσουν τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, όπως μπορούνε.Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν μια εκδήλωση στους ξενώνες του ΟΑΚΑ και πιο πολύ συμβολικά να τους κάνουν το τραπέζι. Άλλωστε ένα από τα σημαντικά θέματα των αθλητών είναι η σίτισή τους και γίνεται προσπάθεια από τον ΣΕΓΑΣ να βρεθεί λύση. Είτε με φαγητά που έφτιαξαν τα ίδια τα μέλη του συλλόγου, είτε με παραγγελία φαγητών, γλυκών και αναψυκτικών κ.λπ., οι αθλητές μαζεύτηκαν και έφαγαν και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους ξενώνες, με πιο σημαντικό την αποκομιδή των σκουπιδιών. Είναι σημαντικό να υπάρξουν κάδοι στον χώρο, αφού καθημερινά δημιουργούνται, και όπως είναι λογικό, σκουπίδια. Άλλωστε οι ξενώνες είναι σαν το δεύτερο σπίτι για τους αθλητές που διαμένουν.Ο πρόεδρος του ΣΦΚΑ Τάσος Λιάλιος ευχήθηκε στους αθλητές καλή επιτυχία για το 2015, αφού αυτός ήταν και ο σκοπός της εκδήλωσης, ευχές εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Επίσης, τους ζήτησε αν έχουν κάποιο πρόβλημα να το μεταφέρουν και ο σύλλογος από την πλευρά του να κάνει ότι μπορεί για να δώσει κάποια λύση, ή ακόμη και να το μεταφέρει στη διοίκηση. Εκτός από τους αθλητές που μένουν στους ξενώνες στην εκδήλωση ήταν και ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και ο υπεύθυνος του ΟΑΚΑ Γιώργος Πομάσκι. (sportsfeed.gr Τόλη Λελεκίδη)
Κοντά στους πρωταθλητές, που φιλοξενούνται στους ξενώνες του Ολυμπιακού σταδίου, βρέθηκαν μέλη του ΣΦΚΑ, προκειμένου να τους ευχηθούν καλή σεζόν με υγεία και πολλές επιτυχίες.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Λιάλιος συζήτησε για αρκετή ώρα με τους αθλητές, τους προέτρεψε να συνεχίσουν την σκληρή δουλεία, ενώ υποσχέθηκε πως ο σύλλογος θα είναι δίπλα τους και να τους βοηθάει σε προβλήματα της καθημερινότητα τους.
Η στιγμή χαλάρωσης κορυφώθηκε με ένα καλό τραπέζι, που είχαν εξασφαλίσει για τους αθλητές τα μέλη του συλλόγου. Από την πλευρά τους οι αθλητές ευχαρίστηκαν τον ΣΦΚΑ για την βοήθεια που τους παρέχει σε ηθικό και υλικό επίπεδο.
Τάσος Λιάλιος 
segas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου