Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : 4,51μ. η Κατερίνα Στεφανίδη


Γράφει ο:
ΚΑΡΟΛΟΣ
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
 

Δημοσιογράφος,
Τακτικό Μέλος των:





Η Κατερίνα Στεφανίδη υπερέβη στο άλμα επι-κοντώ τα 4,51μ. στον δεύτερο φετεινό αγώνα της σε ανοικτό στίβο και κατετάγη δεύτερη πίσω από την Ντέμι Πέιν (ΗΠΑ) η οποία επικράτησε με 4,61μ.

Ο προαναφερθείς αγώνας διενεργήθηκε στους δρόμους του Ντε Μόιν της Αϊόβα στο πλαίσιο των αγώνων Drake Relays.




To άλμα στα 4,50μ, της πρωταθλήτριας την οποία προπονεί ο Νικ Χάισονγκ είναι κατά ένα εκατοστό καλύτερο από τον πρώτο φετεινό της αγώνα όταν η 25χρόνη επικοντίστρια είχε "ξεπεράσει" τα 4,50μ.  στο μίτινγκ SAS Relays το οποίο είχε διεξαχθεί στο Γιουκών της Καλιφόρνια. Στον ίδιο αγώνα τρίτη στο επι-κοντώ γυναικών ΄κατετάγη η Μάριον Φάικ με 4,16μ.

Η τακτική της Στεφανίδη για την τρέχουσα χρονιά είναι να προετοιμαστεί αγαστά μετέχοντας σε πολλούς αγώνες, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα λάβει χώρα στο μακρινό Πεκίνο το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η χαλκέντερη και ιδιαιτέρως μαχητική αθλήτρια  η οποία την τελευταία διετία 2014-2015 έχει ανεβάσει το αγωνιστικό της επίπεδο, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα από το ότι σε διάστημα οκτώ μηνών κέρδισε δυο ασημένια μετάλλια σε κορυφαίους αγώνες : αρχικά τον Αύγουστο του 2014 όταν με άλμα 4,60μ. ήταν δεύτερη στον τελικό του επι-κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανοικτού στίβου Ανδρών-Γυναικών, πίσω από την Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα η οποία είχε υπερβεί τα 4,65μ. και ακολούθως όταν η σπουδαία Ελληνίδα άλτρια ενθυλάκωσε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο έλαβε χώρα στην Πράγα με άλμα 4,75μ.


Ρενό Λαβιλενί
Στο επι-κοντώ των ανδρών του μίτινγκ Drake Relays πρώτευσε με άλμα 5,80μ. ο Γάλλος Ολυμπιονίκης  και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος με την σειρά του επιδιώκει να προσθέσει στη πλούσια συλλογή του με χρυσά μετάλλια ένα επιπλέον, αγωνιζόμενος στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου το οποίο θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Πεκίνο. Ο Λαβιλενί θα αγωνιστεί σε πολλά μίτινγκ φέτος προσδοκώντας εκτός των άλλων να καταρρίψει το "στοιχειωμένο" Παγκόσμιο ρεκόρ ανοικτού στίβου (6,14μ.) το οποίο κατέχει από το 1994 o  Ουκρανός Σεργκέι Μπούπκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου