Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : O Λουόβο Μανιόγκα κορυφαίος στην Σαγκάη με 8,56 μ.

 
                  



  Γράφει o 
ΚΑΡΟΛΟΣ 
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ




  
  Μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση ο Νοτιο-αφρικανός Λούβο Μανιόγκα πρώτευσε στο μήκος ανδρών με άλμα 8,56 μ. καλύτερη φετεινή επίδοση στην υδρόγειο. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κινέζος Γουχάο Σι με καλύτερο άλμα στα 8,43 μ. (ατομικό ρεκόρ), ενώ τρίτος με 8,15 μ. ήταν ο Αυστραλός Χένρι Φρέιν.


                     Λούβο Μανιόγκα 8,62 μ. - Χέγκελο 2017

   Καλή αρχή για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ύψους Ρωσίδα Μαρία Λασιτσκένε, η οποία με επιτυχημένο άλμα στα 1,97 μ. όχι μόνο πρώτευσε στο ύψος γυναικών αλλά έδειξε έτοιμη για σπουδαία επιτεύγματα και στην φετεινή χρονιά. Η Βουλγάρα Μιρέλα Ντεμίρεβα περιορίστηκε στα 1,94 μ. και την δεύτερη θέση ενώ μακράν τρίτη ήταν η Γερμανίδα Μαρί-Λορένς Γιουγκφλάις με 1,88 μ. 

Αποτέλεσμα εικόνας για lasitskene

                                                   Μαρία Λασιτσκένε

    Αξιοπρόσεκτη εμφάνιση πραγματοποίησε η Κολομβιανή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Ιμπαργουέν, νικήτρια σήμερα στο δεύτερο Ντάιμοντ Λιγκ του 2018 στην μακρινή Σαγκάη όπου πρώτευσε στο Τριπλούν των γυναικών με 14,80 μ., κορυφαία φέτος επίδοση παγκοσμίως στο αγώνισμα της ειδικότητας της (Τριπλούν), δεύτερη κατετάγη η Τζαμαϊκανή Σανιέκα Ρίκετς με άλμα 14,55 μ. ενώ στην τρίτη θέση με είκοσι εκατοστά λιγότερο, ήτοι 14,35 μ. ήταν η συμπατριώτισσα της προηγουμένης  Κίμπερλι Γουίλιαμς (Τζαμάικα).
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ibarguen

 
 
400 μ. Ανδρών.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, η ρήση αυτή αφορά τον Στίβεν Γκάρντινερ (Μπαχάμες) ο οποίος μετά από την Ντόχα πρώτευσε και στην Σαγκάη με χρόνο 43΄΄99, στην ίδια κούρσα των 400 μ. ανδρών δεύτερος πίσω από τον Γκάρντινερ ήταν ο Ισαάκ Μάκβαλα (Μποτσουάνα) με 44΄΄23 και τρίτος ο Καταριανός Αμπντε-λαλέχ Χαρούν με 44΄΄51.

Αποτέλεσμα εικόνας για steven gardiner

 
   O Τίμοθι Τσέρουγιοτ από την Κένυα νίκησε στα 1500 μ. με 3΄31΄΄48, ακολούθησαν ο Αιθίοπας Σάμουελ Τζεφέρα με 3΄31΄΄63 και ο Μαροκινός Αμντελατί  Ιγκουϊντέρ, σε ένα αγώνισμα όπου δεν έχει βρεθεί ακόμα ο διάδοχος του ανεπανάληπτου Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου ρέκορντμαν Μαροκινού Χισάμ Ελ Γκερούζ.  

Αποτέλεσμα εικόνας για timothy cheruiyot

 
   H Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Σφαιροβολίας Κινέζα Λιάο Γκογκ κέρδισε με την κορυφαία φέτος επίδοση στην υδρόγειο 19,99 μ., η Τζαμαϊκανή Ντάνιελ Τόμας-Ντοντ ήταν δεύτερη με 18,70 μ. και τρίτη με βραχεία κεφαλή και βολή στα 18,63 μ. ήταν η Ράγιεν Σόντερς από τις ΗΠΑ.



 
   Ο 31χρονος Γάλλος Ολυμπιονίκης Ρενό Λαβιλενί επικράτησε για μια εις έτι φορά στο Επι-κοντώ ανδρών υπερβαίνοντας τα 5,81 μ., δεύτερος πίσω από τον Γάλλο σούπερ-αθλητή με το ίδιο ύψος (5,81 μ.) ήταν ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ, τρίτος στο θεαματικό αγώνισμα (Επι-κοντώ) ήταν ο Κινέζος Τσαγκρούι Ξούε με 5,71 μ.

Αποτέλεσμα εικόνας για renault lavillenie

                                       Ρενό Λαβιλενί

   Εξαιρετική παρουσιάστηκε στην κούρσα των 200 μ. γυναικών η Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέϊρο Σαούνι Μίλερ-Ουίμπο από τις Μπαχάμες, η οποία κυριάρχησε άνετα με επίδοση 22΄΄06, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του αγωνίσματος Ολλανδή Ντάφνι Σίπερς ήταν δεύτερη με 22΄΄34, ακολούθησε η Τζαμαϊκανή Σέρικα Τζάκσον με 22΄΄36 ελάχιστα πίσω από την Ολλανδή Πρωταθλήτρια.  

Αποτέλεσμα εικόνας για shaunae miller


   Ο Κενυάτης Γουίκλιφ Κινιαμάλ κέρδισε στην κούρσα των 800 μ. ανδρών με βραχεία κεφαλή και χρόνο 1΄43΄΄91, ακολουθούμενος από τον συμπατριώτη του Τζόναθαν Κίτιλιτ, ο οποίος σημείωσε χρόνο 1΄43΄΄95, μακράν τρίτος στην κούρσα (1500 μ.) ήταν ο Πολωνός Μάρσιν Λεβαντόβσκι με 1΄45΄΄41. 

Αποτέλεσμα εικόνας για wycliffe kinyamal

 
   Στα χαμηλά εμπόδια γυναικών (400 μ. εμπόδια) μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα νικήτρια ήταν η Ντιλάιλα Μουχαμάντ (ΗΠΑ) με ένα εκατοστό διαφορά (53΄΄77) μπροστά από την Τζαμαϊκανή Ζανιέβ Ράσελ (53΄΄78). Πολύ μακριά τρίτη στο προαναφερθέν αγώνισμα ήταν η Καναδή Σέιγκ Γουότσον με 55΄΄23.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για delilah muhammad

 
   Η Μπριάνα Μακνίλ (ΗΠΑ) επικράτησε στα 100 μ. με εμπόδια γυναικών με 12΄΄50, δεύτερη στα εμπόδια ήταν η συμπατριώτισσα της Σέρικα Μέλβις με 12΄΄52, ενώ η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του αγωνίσματος Κέντρα Χάρισον (ΗΠΑ) κατετάγη τρίτη με χρόνο 12΄΄56. 

Αποτέλεσμα εικόνας για brianna mcneal
                                 Μπριάνα Μακνίλ

Ο Ομάρ Μακλέοντ από την Τζαμάικα πρώτευσε στα 110 μ. με εμπόδια ανδρών με χρόνο 13΄΄16 σε ένα αγώνισμα όπου έπνεε ευνοϊκός άνεμος +0,2 (εντός των επιτρεπτών ορίων), πολύ κοντά στον κορυφαίο Τζαμαϊκανό εμποδιστή ήταν ο Ισπανός Ορλάντο Ορτέγκα με 13΄΄17 και τρίτος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του αγωνίσματος το 2015 Ρώσος Σεργκέι Σουμπένκοφ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου