Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Εντυπωσίασαν : Κυριακοπούλου και Τεντόγλου στα Χανιά

 

 


Εξαίρετη ήταν για μια εισέτι φορά η Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία μετά από σπουδαίο αγώνα πρώτευσε στα Χανιά με άλμα στα 4,72 μ., επίδοση, η οποία την "ανεβάζει" στην πέμπτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης του Επι-κοντώ γυναικών για το 2018. Η Νικόλ επιζητεί φέτος μετά από την περυσινή αποχή της από τις κονίστρες λόγω της γέννησης της κόρης να επιστρέψει δριμύτερη και να πραγματοποιήσει μία αξιοπρόσεκτη χρονιά, με αιχμή του δόρατος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, όπου στοχεύει στην ενθυλάκωση ενός μεταλλίου. Η 22χρονη Ελένη Πόλακ με αξιομνημόνευτη εμφάνιση και άλμα στα 4,45 μ. κατετάγη δεύτερη και εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Βερολίνο.

      
Νικόλ Κυριακοπούλου (4,83 μ.) - Παρίσι 2015 

Εντυπωσιακός ήταν ο 20χρονος άλτης του μήκους Μιλτιάδης Τεντόγλου, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως σταθερός στο διεθνές μίτιγκ Χανιά 2018 και με άλμα 8,19 μ. με άνεμο -0,7μ./ανά δευτερόλεπτο (στο μήκος) έλαβε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών το οποίο θα λάβει χώρα στο Βερολίνο τον προσεχή Αύγουστο. Ο νεαρός αθλητής ήταν εξαίρετος την περυσινή χρονιά όταν αγωνιζόμενος στην Πάτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ πρώτευσε με 8,30 μ., επίδοση η οποία τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση των κορυφαίων Εφήβων του μήκους, μόλις 5 εκατοστά  πίσω από το Παγκόσμιο Ρεκόρ 8,35 μ. του Ρώσου Σεργκέι Μοργκουνόφ από το 2012. Ο Τεντόγλου θα επιδιώξει φέτος μία διάκριση στο Βερολίνο.
Ο Τεντόγλου νικητής πέρυσι στο διεξαχθέν στο Γκροσέτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Εφήβων-Νεανίδων (κάτω των 20) ευελπιστεί να έχει φέτος την καλύτερη αγωνιστική παρουσία της αθλητικής του καριέρας. 


Μιλτιάδης Τεντόγλου, GROSETO 2017 

Αξίζει να αναφέρουμε την σειρά των αλμάτων του Μιλτιάδη στα Χανιά. Πρώτο άλμα στα 7,84 μ. (+1,0) και ακολούθως: 7,99 +1,1, 8,01μ. +0,5, 7,96 μ., δεν πραγματοποίησε άλμα στην πέμπτη προσπάθεια ενώ στο ακροτελεύτια προσπάθεια την  έκτη "προσγειώθηκε" στα 8,19 μ. και μάλιστα με αντίθετο άνεμο -0,7 μ.  

Αποτέλεσμα εικόνας για tentoglou

Ο 19χρονος Οδυσσέας Μουζενίδης με βολή στα 18,72 μ. δημιούργησε νέο Πανελλήνιο Εφηβικό ρεκόρ στην σφαιροβολία και μετά το μετάλλιο το οποίο "άδραξε" στο Γκροσέτο προσβλέπει πλέον στην ανάβαση στο πόντιουμ των νικητών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων και στην υπέρβαση των 21 μέτρων με την εξάρα σφαίρα. Ο νεαρός αθλητής λίγες μέρες νωρίτερα είχε ρίξει 18,66 μ. με την ανδρική σφαίρα και οδεύει στον δρόμο που χάραξαν διακεκριμένοι ρίπτες του αγωνίσματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για οδυσσέας μουζενίδης

Η Βούλα Παπαχρήστου με το πρώτο της άλμα φέτος με πλήρη φορά επικράτησε στο τριπλούν γυναικών αλλά περιορίστηκε στα 13,93 μ. έχοντας πάντως μεγάλα αλλά άκυρα άλματα.
Η δις Πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 23 και Μεσογειονίκης προσδοκά στην συνέχεια της χρονιάς την σταθεροποίησή της σε άλματα πάνω από 14,40 μ. και να πραγματοποιήσει αξιόλογη εμφάνιση στο Βερολίνο.  

Αποτέλεσμα εικόνας για voula papachristou
                  
H Βούλα Παπαχρήστου

O Κώστας Δουβαλίδης κυριάρχησε στα 110 μ. με εμπόδια ανδρών με 13΄΄62 και θα επιδιώξει στην συνέχεια να "πιάσει" το όριο 13΄΄60 για να αγωνιστεί τον προσεχή Αύγουστο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α-Γ. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έχει επιτύχει φέτος 13΄΄41 στους διασυλλογικούς, όπου όμως οι επιδόσεις δεν "θεμελιώνουν" την πρόκριση του εκάστοτε αθλητή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του έτους.   

Αποτέλεσμα εικόνας για κωστας δουβαλιδης
                      
Κώστας Δουβαλίδης

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου παρά τα προβλήματα τραυματισμού, τα οποία είχε κατά την διάρκεια της φετεινής χρονιάς επικράτησε στα 100 μ. με εμπόδια με χρόνο 13΄΄13 και έδειξε έτοιμη για επιδόσεις κάτω από τα 13 δευτερόλεπτα και εφόσον όλα πάνε κατ' ευχήν θα επιδιώξει την βελτίωση του ατομικού της ρεκόρ (12΄΄93 το 2016 στην Πάτρα). Ο μόλις προαναφερθείς ανωτέρω στόχος εάν επιτευχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διενεργηθεί στο Βερολίνο, πιθανότατα θα σημάνει την διάκριση  της 26χρονης εμποδίστριας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελισάβετ πεσιρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου