Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Κορυφαίοι οι Καραλής-Μπανιώτης-Παπαμιχαήλ στο 30ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (13-14/2/2016)

https://www.youtube.com/watch?v=QwdRbTTFHJA




Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
της  ΕΣΗΕΑ, AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF
url and counting visits


                  Ο Καραλής σε επιτυχημένο άλμα στα 5,35 μ.

Με μέτριο επιδοσιακό επίπεδο ολοκληρώθηκε το 30ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο διενεργήθηκε το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με αιχμή του δόρατος την κορυφαία επίδοση στον κόσμο όλων των εποχών σε κλειστό στίβο της κατηγορίας παίδων, στο τεχνικό αγώνισμα του Επι-κοντώ, όπου ο 16χρονος Μανώλης Καραλής (γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1999) πέτυχε 5,53 μ. ξεπερνώντας τα 5,51 μ. κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο στην "μικρή" κατηγορία παίδων την οποία είχε επιτύχει το 2004 ο Αργεντινός Ζερμάν Καραβίγιο.



Εξαιρετικός ήταν επιπροσθέτως ο Κώστας Μπανιώτης ο οποίος ευρισκόμενος σε σπουδαία αγωνιστική φόρμα υπερέβη στο άλμα εις ύψος τα 2,33 μ., επίδοση η οποία αποτελεί όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 17 έως και τις 20 του προσεχούς Μαρτίου στο Πόρτλαντ της Πολιτείας Όρεγκον των ΗΠΑ. 


                          Ο Μπανιώτης σε επιτυχή "πτήση"

Το Επι-κοντώ των ανδρών "έκλεψε" την παράσταση αφού εκτός από την εκπληκτική εμφάνιση του Μανώλη Καραλή είδαμε να υπάρχει αξιόλογο επίπεδο, στο αγώνισμα, όπου πρώτευσε με 5,70 μ. ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον Κλειστό Στίβο Κώστας Φιλιππίδης και δεύτερος ήταν ο ανερχόμενος Δημήτρης Πατσουκάκης με 5,53 μ., ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο "μικρός" Καραλής με το ίδιο ύψος με τον μόλις προαναφερθέντα αθλητή.


                                    Κώστας Φιλιππίδης

Σημαντική ήταν η "παρουσία" του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ, ο οποίος κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ βάδην των 5.000 μ. με τον αξιοσήμαντο χρόνο 19΄08΄΄74. Ο αξιόμαχος αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και θα επιδιώξει να έχει ευδόκιμη παρουσία στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διενεργηθούν τον Αύγουστο στο μακρινό Ρίο Ντε Τζανέϊρο.


                                Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας ο οποίος αγωνιζόμενος στα 60 μ. "έπιασε" τα 6΄΄62, επίδοση η οποία αποτελεί και όριο πρόκρισης για το Πόρτλαντ (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου) και το εντυπωσιακό είναι ότι ο ταλαντούχος αθλητής του Γιώργου Παναγιωτόπουλου αγωνίζεται στον Κλειστό Στίβο για να βελτιώσει απλώς την ταχύτητά του και έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν έχει στόχο ούτε θα αγωνιστεί στο Πόρτλαντ.


                                      Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας

Ξεχώρισαν ακόμα: η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία με άλμα 14,15 μ. στον προκριματικό του τριπλούν γυναικών και 14,12 μ. στον τελικό του αγωνίσματος εξασφάλισε την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η 24χρονη Ελισάβετ Πεσιρίδου η οποία με ατομικό ρεκόρ 8΄΄26 (το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν 8''29) επικράτησε στα 60 μ. με εμπόδια Γυναικών.


                                     Βούλα Παπαχρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου