Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : η Ελλάδα Θριαμβευτικά στην 3η θέση του "Παγκόσμιου" πόλο


 


 


 Τεράστια επιτυχία από την Ελληνική Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης η οποία εισήλθε στο Πάνθεον των κορυφαίων ομάδων της υδρογείου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου το οποίο διεξάγεται στο Καζάν της Ρωσίας.


Τεράστια Ελληνική επιτυχία έγραψε εκ νέου η Εθνική Ελληνική ομάδα

Ρίξτε τα τείχη. Έγραψαν έπος, ζουν την αποθέωση, νιώθουν τη δικαίωση, μπαίνουν στο πάνθεον του ελληνικού αθλητισμού. Υποδεχθείτε τους Έλληνες ΘΕΟΥΣ, τους λεβέντες της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Αυτούς που πέτυχαν τον άθλο επειδή είχαν αποθέματα ψυχής, έδειξαν πάθος μέχρι το τέλος, ξετύλιξαν το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους και έκαναν περήφανους πάλι τους Έλληνες φιλάθλους.

Το εκπληκτικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν σαφώς καλύτερο από την αντίπαλό του Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια, στον αποψινό μικρό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Καζάν και παρά το σκληρό παιχνίδι των Ιταλών και την κακή διαιτησία -που πήγε να της στερήσει στο φινάλε τον στόχο μας- κατάφερε να επιβληθεί της «σέττε μπέλο» στα πέναλτι με συνολικό σκορ 11-9 και μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που στην κανονική του διάρκεια έληξε 7-7.  Έτσι, κατέκτησε το χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του Μόντρεαλ πριν από δέκα χρόνια και εξασφάλισε από τώρα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 2016, όπου αναμένεται νέα μεγάλη διάκριση.

Η Εθνική είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή, έπαιξε και πάλι φοβερή άμυνα στον παίκτη λιγότερο και έβρισκε λύσεις με υπομονή στην επίθεση και με τον Άγγελο Βλαχόπουλο σε μεγάλη μέρα (4 γκολ μαζί με το πέναλτι). Η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί με 4-2, 6-4 και 7-5. Δέχτηκε γκολ, όμως, από στιγμιαία λάθη και μάλιστα από τον φουνταριστό, που δεν έπρεπε να δεχτεί, και οι Ιταλοί έμεναν στο ματς και μείωσαν 7-6 με τον Αϊκάρντι λίγο πριν από το φινάλε του γ΄οκτάλεπτου.

Στα μέσα του δ’ οκτάλεπτου οι διαιτητές έδωσαν πέναλτι δώρο στους Ιταλούς που ισοφάρισαν (7-7) με τον Φιλιόλι. Στη συνέχεια και λίγο πριν από το φινάλε οι διεθνείς μας, αγχωμένοι, έχασαν δύο καθοριστικά παραπάνω, ενώ στην τελευταία μας επίθεση οι διαιτητές μας έκοψαν δίνοντας επιθετικό υπέρ των Ιταλών.

Έτσι, για τρίτη φορά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι πήγαν οι διεθνείς, όπου ήταν όμως, ψύχραιμοι, ενώ οι Ιταλοί είχαν ένα δοκάρι, ενώ ο τερματοφύλακάς μας Κώστας Φλέγκας –πολύ καλός κι απόψε- έπιασε αυτό το Ντι Φούλβιο. Ο Βλαχόπουλος ευστόχησε στο τέταρτο πέναλτι για την Εθνική έγινε το 11-9 και δεν χρειάστκε να εκτελεστεί άλλο.

Η Ελλάδα είχε στην κανονική διάρκεια 4/11 με παίκτη παραπάνω, 2 περιφέρεια, 1 περιφέρεια μπάσιμο. Η Ιταλία στην κανονική διάρκεια είχε 2/8 με παίκτη παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 2 φουνταριστό, 1 κόντρα, 1 περιφέρεια.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:

Α’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Αφρουδάκης Χρ. 1-0 (π.π.) 5.12.

Β’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Ντι Φούλβιο 1-1 (περιφ.) 5.08, Βλαχόπουλος 2-1 (περιφ.) 1.35, Βλαχόπουλος 2-2 (περιφ. μπάσιμο) 0.45, Φιλιόλι 3-2 (π.π.) 0.05.

Γ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Μυλωνάκης 4-2 (περιφ.) 5.52, Βελόττο 4-3 (π.π.) 5.02, Μουρίκης 5-3 (π.π.) 4.05, Φοντέλι 5-4 (κόντρα) 2.40, Γούνας 6-4 (π.π.) 1.56, Αϊκάρντι 6-5 (φουντ.) 1.35, Βλαχόπουλος 7-5 (π.π.) 0.06, Αϊκάρντι 7-6 (φουντ.) 0.01 .

Δ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Φιλιόλι 7-7 (πέναλτι) 4.26.

Τα πέναλτι:

Φιλιόλι 0-1 (7-8), Αφρουδάκης Χρ. 1-1 (8-8), Βελόττο δοκάρι, Φουντούλης Ι. 2-1 (9-8), Λουόγκο 2-2 (9-9), Μυλωνάκης 3-2 (10-9), Ντι Φούλβιο αποκρούει ο Φλέγκας, Βλαχόπουλος 4-2 (11-9).

Η χρυσή 13άδα, με τα πλήρη ονόματα των χάλκινων παγκόσμιων πρωταθλητών, που πέτυχαν τον άθλο είναι: Κωνσταντίνος Φλέγκας, Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γεννηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος, Στέφανος Γαλανόπουλος. Προπονητής τους και αρχιτέκτονας της επιτυχίας ο Θοδωρής Βλάχος, συνεργάτης του ο Δημήτρης Κραβαρίτης, αρχηγός της αποστολής και έφορος ο Δημήτρης Γιακουμάτος και φυσικοθεραπευτής ο Αλέξανδρος Κολιάτος. Η αποστολή είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει από το Καζάν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αύριο Κυριακή 9/8 στις 9.00 το πρωί (μέσω Κωνσταντινούπολης).


ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 11-9 (κ.α. 7-7)
Οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1, πέν. 4-2.
ΕΛΛΑΔΑΙΤΑΛΙΑ
ΦλέγκαςΤεμπέστι
Μυλωνάκης 2Ντι Φούλβιο 1
ΔερβίσηςΒελόττο 1
ΓεννηδουνιάςΦιλιόλι 3
Φουντούλης Ι. 1Τζιορτζέτι
ΠοντικέαςΦοντέλι 1
Αφρουδάκης Χρ. 2Τζιάκοπο
ΔελακάςΠρεσούτι
Μουρίκης 1Τζίτο
ΚολόμβοςΛουόγκο 1
Γούνας 1Αϊκάρντι 2
Βλαχόπουλος 4Μπαράλντι
ΓαλανόπουλοςΝτελ Λούγκο
Προπονητής: Θοδωρής ΒλάχοςΠροπονητής: Σάντρο Καμπάνια
Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Κόριζνα (Πολωνία).
*** Την 5η θέση στο διοργάνωση πήρε το Μαυροβούνιο που νίκησε 10-9 την Ουγγαρία (6η) και την 7η οι ΗΠΑ που επιβλήθηκαν 10-6 της Αυστραλίας 8η).
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου