Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων-Νεανίδων (Ταλίν-2021). Εξαιρετική η Τζέγκο χρυσό μετάλλιο στον Aκοντισμό. Θαυμάσια εμφάνιση της Δεληγιάννη στα 800 μ.


ΣΉΜΕΡΑ 15/7/2021 αρχίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου
 Εφήβων Νεανίδων στο Ταλίν.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τους αγώνες εδώ.



  web counter
Προβολές Αναρτήσεως

 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων-Νεανίδων

(Ταλίν 15-18-Ιουλίου-2021)


Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων
(
κάτω των είκοσι ετών) άνοιξε τις "πύλες" του σήμερα
15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021
.





1η ημέρα, 15 Ιουλίου 2021


Στο "μαγευτικό" Ταλίν, όπου πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων-Νεανίδων (κάτω των είκοσι ετών), εξαίρετη εμφάνιση πραγματοποίησε στον προκριματικό των 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια, η μόλις 16 ετών Βασιλική Καλιμογιάννη (γεννήθηκε στις 13/11/2004), η οποία με χρόνο 10.31.72 (Πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων) κατετάγη έκτη στην πρώτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος (3.000 μ. με φυσικά εμπόδια Νεανίδων) και προκρίθηκε στον τελικό, ο οποίος θα διενεργηθεί μεθαύριο (Σάββατο 17 Ιουλίου), αξίζει να αναφέρουμε πως το Πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων κατείχε από το 2013 η Αθηνά Κοΐνη με χρόνο 10.34.83. Στο ίδιο αγώνισμα 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια νεανίδων (κάτω των 20 ετών) αγωνίστηκε η Νικολέτα Ραφαηλάκη, η οποία μετέχοντας στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ τερμάτισε ένατη με χρόνο 10.49.43  και κατετάγη 19η επί συνόλου 27 αθλητριών.


Βασιλική Καλιμογιάννη

Αξιοπρόσεκτη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Γεννίκης, ο οποίος με ατομικό ρεκόρ 18,78 μ. κατετάγη έβδομος στον τελικό της σφαιροβολίας εφήβων, ενώ το πρωί αγωνιζόμενος στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ της σφαιροβολίας εφήβων κατετάγη 4ος με 17,93 μ. και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος. Στον αντίποδα δεν τα κατάφερε ο Αθανάσιος-Άνινος Οικονόμου, ο οποίος με βολή 17,15 μ. κατετάγη έβδομος στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφαιροβολίας, και έμεινε εκτός τελικού καταταγείς 16ος επί συνόλου 24 ριπτών.


Ο Γεννίκης στο Ταλίν

Στα 100 μ. Νεανίδων εντυπωσίασε η 18χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, η οποία προκρίθηκε στον αυριανό τελικό, καταταγείσα τέταρτη στην τρίτη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος με 11.55 (ατομικό ρεκόρ), έχοντας προηγουμένως τερματίσει δεύτερη στην έκτη προκριματική σειρά με χρόνο 11.83.


Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

Στην σφυροβολία εφήβων διακρίθηκε ο 19χρονος Ορέστης Ντουσάκης, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας εφήβων, όντας δεύτερος στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος με βολή 74,16 μ. Χωρίς ευτυχή κατάληξη αγωνίστηκαν στο ίδιο αγώνισμα (Σφυροβολία εφήβων): α) ο Θεόδωρος Ζιώγας ήταν ένατος στο δεύτερο γκρουπ με 67,72 μ. και 16ος επί συνόλου 28 αθλητών και β) ο 18χρονος Νικόλαος Πολυχρονίου, ο οποίος με βολή 67,64 μ. στο πρώτο γκρουπ ήταν όγδοος και 17ος σε σύνολο 28 ριπτών.



Ο Ορέστης Ντουσάκης με τον προπονητή του
Κ. Παπαμαρκάκη

Στα 800 μ. Νεανίδων μετά από αξιοσημείωτη εμφάνιση η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη τερματίσασα τέταρτη στην δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 2.05.63, προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό του αγωνίσματος με απώτερο στόχο την είσοδό της στον τελικό.


Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη

Θαυμάσια εμφάνιση πραγματοποίησε η Σοφία Κεσίδη, η οποία με βολή 50,92 μ. στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας κατετάγη τρίτη και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, ενώ στον αντίποδα η Δέσποινα-Αρετή Φιλιππίδου ρίχνοντας 46,41 μ. ήταν έβδομη στην πρώτη προκριματική σειρά και τέθηκε εκτός τελικού καταταγείσα 15η επί συνόλου 24 αθλητριών.


Σοφία Κεσίδη

Στο μήκος ανδρών εντυπωσίασε ο 18χρονος Ανδρέας Αντωνακόπουλος, ο οποίος αγωνισθείς στο πρώτο προκριματικό γκρουπ του μήκους Εφήβων έχοντας καλύτερο άλμα 7,30 μ. ήταν έβδομος στο γκρουπ του και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος.
Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Θεόδωρος Σκούρος, ο οποίος με 7,24 μ. στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ ήταν έκτος και κατετάγη 16ος επί συνόλου 25 αλτών.


Ανδρέας Αντωνακόπουλος

Στον προκριματικό του Επι-κοντώ νεανίδων αξιόλογη παρουσία πραγματοποίησε η 18χρονη Αναστασία Ρέτσα, η οποία υπερβαίνοντας τα 4 μ. ήταν πέμπτη στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, ενώ στον αντίποδα η Ιλιάνα Τριανταφύλλου ξεπέρασε τα 3,90 μ. στο πρώτο γκρουπ του αγωνίσματος, μένοντας εκτός τελικού καταταγείσα 15η επί συνόλου 26 αθλητριών.
 

Αναστασία Ρέτσα

Με αξιοπρόσεκτη αγωνιστική παρουσία η 17χρονη Σωτηρία Ράπτη προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν νεανίδων, έχοντας πραγματοποιήσει καλύτερο άλμα στα 12,95 μ. αγωνιζόμενη στο πρώτο προκριματικό γκρουπ όπου ήταν έβδομη.


Σωτηρία Ράπτη

Δεν τα κατάφερε στα 100 μ. Εφήβων ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αγωνιζόμενος στον δεύτερο ημιτελικό του αγωνίσματος ήταν έκτος, με συνέπεια να μην προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος της μιας ανάσας. Ο Παναγιωτόπουλος είχε περάσει στον ημιτελικό, έχοντας τερματίσει πέμπτος στην δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μ. με 10.83.


2η ημέρα 16 Ιουλίου 2021

Ο Ορέστης Ντουσάκης μετά από αξιόλογη εμφάνιση και βολή στα 76,76 μ. κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό της σφυροβολίας εφήβων. Ο Ντουσάκης ήταν τρίτος μετά το πέρας των τριών πρώτων βολών με 76,32 μ., ακολούθως υπερφαλαγγίστηκε και υποχώρησε στην τέταρτη θέση παρ' ότι στην πέμπτη προσπάθειά του, έστειλε την σφύρα στα 76,76 μ. Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος ενθυλάκωσε με βολή στα 79,59 μ., (κορυφαία φέτος επίδοση στην υδρόγειο στην κατηγορία των εφήβων) ο Πολωνός Νταβίντ Πιλάτ.


Νταβίντ Πιλάτ

Η 18χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου μετά από εξαιρετική εμφάνιση κατετάγη έκτη στον τελικό των 100 μ. νεανίδων με χρόνο 11.66, αξίζει να τονίσουμε πως η Εμμανουηλίδου είχε προκριθεί στον τελικό πετυχαίνοντας στον ημιτελικό 11.55 (ατομικό ρεκόρ).      
Η Ιρλανδή  Ρασιντάτ Αντελέκε αναρριχήθηκε στην κορυφή του πόντιουμ των 100 μ. νεανίδων έχοντας σημειώσει επίδοση 11.34, δεύτερη ήταν η Σέρβα Ιβάνα Ίλιτς με 11.42, ενώ αξιοσήμαντη ήταν η αγωνιστική παρουσία της μόλις 16χρόνης Βρετανίδας Τζόυ Ίζ, η οποία με χρόνο 11.44 πέτυχε την κορυφαία φέτος επίδοση στην Ευρώπη στην κατηγορία των κορασίδων (κάτω των 18 ετών).


100 μ. νεανίδων τελικός

Στον τελικό της δισκοβολίας νεανίδων επικράτησε η Ρωσίδα, αγωνιζόμενη ως ανεξάρτητη Βιολέτα Ιγκνατίεβα με βολή 58,65 μ., μακράν δεύτερη ήταν η Ολλανδή Αλίντα Ντάαλεν με 55,63 μ. και τρίτη η Λευκορωσίδα Αλίνα Νικιτσένκα με 55,04 μ., ενώ η Ελληνίδα Σοφία Κεσίδη κατετάγη έβδομη ρίχνοντας 51,11 μ.


Σοφία Κεσίδη

Ο 18χρονος Ανδρέας Αντωνακόπουλος κατετάγη ενδέκατος με 7,42 μ., επίδοση η οποία δεν τον αντιπροσωπεύει, αλλά ο νεαρός αθλητής θα παραμείνει στην κατηγορία των εφήβων και την προσεχή χρονιά 2022 και στοχεύει σε επιδόσεις πάνω από τα 7,80 μ. Ο τελικός του άλματος εις μήκος εφήβων "κινήθηκε" σε χαμηλά επίπεδα με νικητή τον Γερμανό  Όλιβερ Κολέτσκο, ο οποίος στην έκτη και τελευταία προσπάθειά του πραγματοποίησε άλμα στα 7,98 μ. επίδοση, η οποία είναι η κορυφαία φέτος παγκοσμίως  στην κατηγορία Εφήβων. Ο Γάλλος Μπριάν Μουκρέ με ατομικό ρεκόρ 7,93 μ.  κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, ενώ στην τρίτη θέση με ατομικό (επίσης) ρεκόρ "βρέθηκε" ο συμπατριώτης του αμέσως προηγουμένου Ερβάν Κονατέ με 7,91 μ.


Ανδρέας Αντωνακόπουλος

Εξαιρετική ήταν η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη, η οποία αγωνιζόμενη στην δεύτερη ημιτελική σειρά των 800 μ. νεανίδων τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 2.05.75 και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, αξίζει να αναφέρουμε πως στον τελικό προκρίνονταν απευθείας οι τρεις πρώτες από τις δυο ημιτελικές σειρές και δύο αθλήτριες με τους καλύτερους χρόνους και από τις δύο σειρές.


Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου αν και καταπονημένη από τις τρεις κούρσες στα 100 μ. νεανίδων, αγωνίστηκε στην τέταρτη προκριματική σειρά των 200 μ. (Νεανίδων), όπου με χρόνο 23.85 κατετάγη τέταρτη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Η Ιρλανδή νικήτρια των 100 μ. Ρασιντάτ Αντελέκε "έλαμψε" και πάλι σημειώνοντας τον κορυφαίο χρόνο των προκριματικών με επίδοση 23.20.



Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε η Άννα-Κωνσταντίνα Χατζηπουργιάννη, η οποία τερμάτισε τρίτη στην δεύτερη προκριματική σειρά των 400 μ. με εμπόδια νεανίδων με 1.00.20 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του αγωνίσματος.


Άννα-Κωνσταντίνα Χατζηπουργιάνη

Δεν τα κατάφερε η 18χρονη κόρη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του ύψους Λάμπρου Παπακώστα, η Σάντι-Δανάη Παπακώστα δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, με φυσική συνέπεια να περιοριστεί σε άλμα 1,70 μ. και να καταταγεί μόλις 28η επι συνόλου 34 αθλητριών, οι οποίες μετείχαν και στα δύο προκριματικά γκρουπ του ύψους Νεανίδων. 

 
Σάντι-Δανάη Παπακώστα

Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σπυρίδων Ντουραχάνης, ο οποίος περιορίστηκε στην έβδομη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς των 800 μ. εφήβων, με χρόνο 1.54.24 και κατετάγη 25ος επί συνόλου 28 αθλητών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις οκτώ προκριματικές σειρές του προαναφερθέντος αγωνίσματος.

 H Σωτηρία Ράπτη αγωνιζόμενη στον τελικό του τριπλούν νεανίδων ξεκίνησε με μικρό άλμα στα 12,07 μ., η δεύτερη προσπάθειά της ήταν άκυρη, το τρίτο άλμα της μετρήθηκε 12,68 μ. και επειδή δεν ήταν στις οκτώ πρώτες μετά τις τρεις πρώτες προσπάθειες, έμεινε εκτός συνέχειας και κατετάγη ενδέκατη με 12,68 μ. επί συνόλου δώδεκα αλτριών που μετείχαν στον τελικό του τριπλούν Νεανίδων. Η Ράπτη είχε προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος με 12,95 μ. Την νίκη στο τριπλούν νεανίδων εξασφάλισε η Σουηδέζα Μάγια Ασκάγκ με άλμα 14,05 μ., επίδοση η οποία είναι η κορυφαία φέτος για νεάνιδα παγκοσμίως. 


Σωτηρία Ράπτη

Με επιτυχημένο άλμα στην δεύτερη προσπάθεια του στα 4,80 μ. του δεύτερου προκριματικού γκρουπ του επι-κοντώ εφήβων, ο Σωτήρης Χύτας επιδιώξε ανεπιτυχώς την πρόκριση του στο τελικό του αγωνίσματος. Ο 19χρονος άλτης "άφησε" τα 4,90 μ. για να προσπαθήσει στα 5 μ. όπου πραγματοποίησε τρεις αποτυχημένες  προσπάθειες, με φυσική συνέπεια να είναι δέκατος στο 2ο προκριματικό γκρούπ του επι-κοντώ εφήβων, να μείνει εκτός τελικού, καταταγείς  17ος επι συνόλου 26 αλτών.


3η ημέρα, 17 Ιουλίου 2021

Πανελλήνιο ρεκόρ η Δεληγιάννη

Η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη μετά από υποδειγματική κούρσα στον τελικό των 800 μ. νεανίδων, σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων με χρόνο 2.04.11 και κατετάγη τέταρτη, χάνοντας για τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο (χάλκινο μετάλλιο) κέρδισε με 2.04.08 η Ελβετίδα Βαλεντίνα Ροζαμίλια, Το χρυσό μετάλλιο των 800μ. νεανίδων κατέκτησε η Ελβετίδα Όντρεϊ Σουϊβέρο με χρόνο 2.03.12 και το αργυρό η Ουκρανή Σβιτλάνα Ζούλτσικ με 2.04.02.


Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη

Δήλωση Ελίνας Τζέγκο πριν από τον προκριματικό αγώνα:
"Επιδίωξή μου είναι να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο στον Ακοντισμό Νεανίδων δημιουργώντας Νέο Παγκόσμιο  Ρεκόρ της ηλικιακής κατηγορίας μου."

Εξαίρετη η Ελίνα Τζέγκο, η οποία με βολή 58,90 μ. στην πρώτη προσπάθειά της προκρίθηκε άνετα στον τελικό του ακοντισμού νεανίδων. Το  όριο πρόκρισης ήταν 55 μέτρα ακριβώς και η Τζέγκο αγωνιζόμενη στο πρώτο προκριματικό γκρουπ όχι μόνο το "έπιασε" το όριο αλλά είχε και την κορυφαία βολή από τις εννέα ακοντίστριες του γκρουπ.



Ελίνα Τζέγκο

Όντας σε πολύ καλή κατάσταση η 18χρονη Άννα-Κωνσταντίνα Χατζηπουργιάνη πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 59.00, στην πρώτη ημιτελική σειρά των 400 μ. με εμπόδια νεανίδων όπου αγωνίστηκε τερματίζοντας τέταρτη, δυστυχώς για την αξιόμαχη εμποδίστρια δεν προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματός της και κατετάγη ένατη επί συνόλου δεκαέξι αθλητριών, οι οποίες μετείχαν στις δύο ημιτελικές σειρές. Αξίζει να τονίσουμε πως από κάθε ημιτελική σειρά προκρίνονταν απευθείας οι τρεις πρώτες και επιπλέον οι δυο αθλήτριες με τους ισάριθμους ταχύτερους χρόνους και από τις δύο ημιτελικές σειρές. Ο χρόνος (59.00) της Χατζηπουργιάννη ήταν ο τρίτος καλύτερος από τις δύο σειρές και τοιουτοτρόπως η ανερχόμενη Ελληνίδα αθλήτρια απώλεσε την ευκαιρία, της πρόκρισής της στον τελικό των 400 μ. με εμπόδια νεανίδων.


Άννα-Κωνσταντίνα Χατζηπουργιάνη
  

Στον τελικό των 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια νεανίδων πρώτευσε η Γερμανίδα Ολίβια Γκιρθ με χρόνο 9.59.15, επίδοση η οποία αποτελεί ατομικό ρεκόρ, με βραχεία κεφαλή και επίδοση 9.59.17 τερμάτισε δεύτερη η Ουγγαρέζα Γκρέτα Βάργκα και το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος "άδραξε" με 10.07.84 η Τουρκάλα Σερβάλ Οζντογκάν. Η άπειρη Βασιλική Καλλιμογιάννη τερμάτισε ενδέκατη με 10.36.49. Αξίζει να αναφέρουμε πως η πολλά υποσχόμενη και ταλαντούχα Ελληνίδα αθλήτρια (Καλλιμογιάννη) δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τα 17, αφού γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 2004.


Βασιλική Καλλιμογιάννη

Στον τελικό των 10.000 μ. βάδην εφήβων είχαμε συναρπαστική κούρσα και την άνετη επικράτηση του Ισπανού Πολ Μακγκράθ με χρόνο 42.32.19 (ατομικό ρεκόρ), ο Τούρκος Μερτ Καχραμάν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ 42.37.83 και το χάλκινο με 42.39.25 (ατομικό ρεκόρ) ο 18χρονος Ρώσος (αγωνιζόμενος ως ανεξάρτητος) Ντμίτρι Γκραμάτσκοφ. Αξίζει να αναφερθεί πως από τους αθλητές που "βρέθηκαν" στην πρώτη δεκάδα οι επτά πέτυχαν ατομικά ρεκόρ. Από Ελληνικής πλευράς αξιοπρεπή εμφάνιση πραγματοποίησε ο 18χρονος Αλέξανδρος Μορτζάκης, ο οποίος τερμάτισε 13ος με ατομικό ρεκόρ 44.20.21, στον αντίποδα με τον Μορτζάκη δεν τα κατάφερε ο Ανδρέας Ελευθέριος Μπαχός, ο οποίος εγκατέλειψε μετά το έκτο χιλιόμετρο.


Αλέξανδρος Μορτζάκης
 

Δεν πέτυχε τον στόχο του ο Γιάννης Καρυοφίλης, ο οποίος αγωνισθείς στην πρώτη ημιτελική σειρά των 200 μ. εφήβων με χρόνο 21.61 τερμάτισε έκτος, έμεινε εκτός τελικού του αγωνίσματος και κατέλαβε την 13η θέση επί συνόλου δεκαέξι σπρίντερ, οι οποίοι μετείχαν και στις δυο ημιτελικές σειρές.


Γιάννης Καριοφύλης

Καταπονημένη αγωνίστηκε η 18χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, στοιχείο το οποίο αποτυπώθηκε εύγλωττα στην δεύτερη ημιτελική σειρά των 200 μ. νεανίδων., όπου μετείχε χωρίς επιτυχία η νεαρή αθλήτρια  τερματίζοντας έσχατη (όγδοη) με τον μέτριο χρόνο 23.13. Είναι χαρακτηριστικό πως η Εμμανουηλίδου σημείωσε τον προτελευταίο χρόνο από τις δυο ημιτελικές σειρές του αγωνίσματος ξεπερνώντας μόνο την Τσέχα Τερέζα Λαμάσοβα, η οποία αγωνισθείσα στην πρώτη προκριματική σειρά των 200 μ. νεανίδων τερμάτισε όγδοη (τελευταία) με χρόνο 24.21. 


Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

Ευρισκόμενη σε "κακή" ημέρα η Αναστασία Ρέτσα περιορίστηκε στην δέκατη θέση του τελικού του επι-κοντώ Νεανίδων με μέτρια για το επίπεδό της επίδοση 3,94 μ., ακολούθως προσπάθησε να υπερβεί το επόμενο ύψος 4,02 μ. αλλά ματαίως. Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος με άλμα στα 4,30 μ., κορυφαία φέτος επίδοση για νεάνιδα στην Ευρώπη κατέκτησε η Γερμανίδα Σάρα Φραντζίσκα Φόγκελ, το ασημένιο με 4,20 μ. η Γαλλίδα Έμμα Μπρεντέλ και το χάλκινο με εθνικό ρεκόρ 4,15 μ. η Αυστριακή Λίζα Γκρούμπερ.


Αναστασία Ρέτσα

Στα δύο προκριματικά γκρουπ της σφαιροβολίας νεανίδων έλαβαν μέρος συνολικά τριάντα ρίπτριες, ανάμεσά τους και τρεις Ελληνίδες. Αξιοπρόσεκτη αγωνιστική παρουσία είχε η 18χρονη Ελληνίδα επταθλήτρια Αναστασία Νραγκομίροβα, η οποία με καλύτερη βολή στα 14 μέτρα ήταν έβδομη στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ και απώλεσε την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος για 31 εκατοστά. Η Ντραγκομίροβα κατετάγη 13η επί συνόλου τριάντα αθλητριών. Δεν τα κατάφεραν οι δυο έτερες Ελληνίδες αθλήτριες  οι οποίες κατέλαβαν: την 19η θέση η Μαρία Σουγκλάκου με 13,69 μ. και την 26η θέση η Μαρία Ανδρεάδη με 13,20 μ. Από τα δύο προκριματικά γκρουπ του αγωνίσματος (σφαιροβολία νεανίδων) ξεχώρισε η Τουρκάλα Πινάρ Ακιόλ με καλύτερη βολή στα 16,97 μ., η Πινάρ ήταν η μοναδική η οποία είχε βολή άνω του προκαθορισμού ορίου (15,60 μ.) για πρόκριση στον τελικό. 


Αναστασία Ντραγκομίροβα

Επιτυχία του Μπουζάκη
 
Σπουδαία ήταν η αγωνιστική παρουσία του νεαρού, 18χρονου Κωνσταντίνου Μπουζάκη, ο οποίος με βολή 56,16 μ. ήταν τέταρτος στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας εφήβων και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματός του, έχοντας επιτύχει την όγδοη επίδοση εκ των δώδεκα προκριθέντων. Η 12άδα των προκριθέντων στον τελικό της δισκοβολίας εφήβων "έκλεισε" με τον Νορβηγό Στέφεν Μελχέϊμ, ο οποίος είχε καλύτερη βολή στα 54,86 μ. για 16 εκατοστά έμεινε εκτός τελικού ο Κωνσταντίνος Γεννίκης, ο οποίος αγωνιζόμενος (όπως και ο Μπουζάκης) στο 2ο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος, ήταν όγδοος και κατέλαβε την 14η θέση σε σύνολο 25 αθλητών. Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτριος Παυλίδης, ο οποίος με βολή 50,14 μ. περιορίστηκε στην 23 θέση επί συνόλου 25 ριπτών, οι οποίοι συμμετείχαν και στα δύο προκριματικά γκρουπ της δισκοβολίας εφήβων.


Κωνσταντίνος Μπουζάκης


4η ημέρα, 18 Ιουλίου 2021

Χρυσό μετάλλιο η Ελίνα Τζέγκο
στον ακοντισμό Νεανίδων     

Με πολύ καλή βολή 61,18 μ. ξεκίνησε τις προσπάθειές της στον τελικό του ακοντισμού Νεανίδων η Ελίνα Τζέγκο, η οποία μετά το πέρας των τριών πρώτων βολών ήταν πρώτη, με δεύτερη την Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος, η οποία ξεκίνησε τον αγώνα της με 60,44 μ. Η σειρά των προσπαθειών της Τζέγκο ήταν: 61,18 μ., 56,08 μ., 56,29 μ., 57,31 μ., άκυρη και 49,80. Η χαλκέντερη Τζέγκο έδειξε το επίπεδό της και έθεσε τις βάσεις για μια περίλαμπρη καριέρα.

Μετά την επιτυχία του Κωνσταντίνου Μπουζάκη να προκριθεί στον τελικό της δισκοβολίας εφήβων, ο νεαρός (18χρονος) Μπουζάκης παρά την άκυρη προσπάθειά του στην πρώτη βολή του στο τελικό του αγωνίσματος άρχισε να ανεβαίνει επίπεδο, έριξε 54,93 μ. στην δεύτερη προσπάθεια του, 55,31 μ. στην τρίτη, 56,77 μ. στην τέταρτη, 55,26 μ. στην πέμπτη και .... στην έκτη. Η σταθερότητα στις βολές του Μπουζάκη και η έκτη θέση με 56,77 μ. (στην τέταρτη βολή) είναι στοιχεία τα οποία  καταδεικνύουν  την άκρως επιτυχημένη  αγωνιστική εμφάνιση του φερέλπιδος Έλληνα ρίπτη.
 

Κωνσταντίνος Μπουζάκης

Στον δεύτερο τελικό των 5.000 μ. νεανίδων έλαβε μέρος η Ιωάννα Παρασκευή Πασπαλιάρη, η οποία με χρόνο 17.21.46 τερμάτισε στην ένατη θέση.
Η Πασπαλιάρη ήταν σε "τροχιά" εξάδας μέχρι και τα 4.700 μ., όμως στο σημείο αυτό άρχισαν να εμφανίζονται "σημάδια" κόπωσης, με συνέπεια να ανακοπεί ο αγωνιστικός της ρυθμός και να την ξεπεράσουν άλλες αθλήτριες. Με ατομικό ρεκόρ 16.41.98 η Ελβετίδα Λίβια Βέσπε κατέλαβε την πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε με χρόνο 16.42.95 η Ουσκούς Ισίκ από την Τουρκία και στην τρίτη θέση με 16.57.90 (ατομικό ρεκόρ) "βρέθηκε" η Ρουμάνα Μανταλίνα Έλενα Σίρμπου. Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος (5.000 μ. Νεανίδων) ενθυλάκωσε η νικήτρια του πρώτου τελικού Ισπανίδα Κάρλα Ντομίγκεζ με χρόνο 16.16.57.

Μετά από πολύ "καλή" και συγκροτημένη κούρσα η Ελληνική ομάδα εφήβων 4x100 μ. τερμάτισε δεύτερη στην πρώτη προκριματική σειρά με 40.72 και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος. Την Ελληνική ομάδα εφήβων 4x100 μ. απάρτιζαν οι Κωνσταντίνος Μιλιός - Ιωάννης Καρυοφίλης - Γεράσιμος Καμτσίκης και Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Δεν κατάφερε η Ελληνική ομάδα 4x100 μ. εφήβων να είναι στην πρώτη εξάδα του τελικού του αγωνίσματος. Οι Έλληνες αθλητές εμφανίστηκαν καταπονημένοι με φυσική συνέπεια να τερματίσουν στην όγδοη (τελευταία θέση) του αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ομάδα 4x100 μ. εφήβων αγωνίστηκε στον τελικό με την ίδια σύνθεση που μετείχε στον προκριματικό, η σύνθεση της Ελληνικής ομάδας ήταν: Κωνσταντίνος Μιλιός - Ιωάννης Καρυοφίλης - Γεράσιμος Καμτσίκης και Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Οι Ελληνικές Συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε-Ν Ταλίν
 
Χαμηλό το επίπεδο
των επιδόσεων στο Ταλίν

Ιδιαιτέρως χαμηλό ήταν το επιδοσιακό επίπεδο του 25ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων (κάτω των 20 ετών) στο Ταλίν της Εσθονίας. Οι προαναφερθέντες αγώνες έλαβαν χώρα στο διάστημα από 15 Ιουλίου έως και 18 Ιουλίου ενεστώτος έτους (2021) με αποτελέσματα αλγεινά, χωρίς τις τεράστιες επιδόσεις προηγουμένων αντίστοιχων διοργανώσεων. Ωστόσο η εν λόγω διοργάνωση ολοένα και φθίνει τα τελευταία χρόνια σε αντιδιαστολή με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων (κάτω των 20 ετών), όπου το επίπεδο παραμένει πολύ υψηλό. 
Στις κορυφαίες επιδόσεις των αγώνων συγκαταλέγονται οι ακόλουθες:
α) Στα 110 μ. τελικό εφήβων ο χρόνος 13.05 (Ρεκόρ Αγώνων), που σημείωσε ο Γάλλος νικητής  Σάσα Ζογιά.
β) Το Ρεκόρ Αγώνων 22.90 στον τελικό των 200 μ. Νεανίδων της αγωνιζόμενης με τα χρώματα της Ιρλανδίας  Ράσινταρ Αντελέκε.

Η Μ. Βρετανία εντυπωσίασε πρωτεύοντας στα μετάλλια, έχοντας κατακτήσει 5 χρυσά, 1 αργυρό, 5 χάλκινα και 11 μετάλλια στο σύνολο, αξιοπρόσεκτη συγκομιδή είχε η Γερμανία, η οποία κέρδισε 4 χρυσά, 4 αργυρά, 7 χάλκινα και 15 μετάλλια στο σύνολο, την ευχάριστη έκπληξη πραγματοποίησε η Ιρλανδία, η οποία κατέκτησε 4 μετάλλια όλα χρυσά.

 

Αναλυτικά οι θέσεις των μελών
της Eθνικής Oμάδας

 

Τελικοί

  1η

61,18μ./58,90 μ.

Ελίνα Τζέγκο

Ακοντισμός

 

2.04.11/2.05.75/2.05.63

Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη

800 μ.

  4ος

76,76μ./74,16μ.

Ορέστης Ντουσάκης

Σφυροβολία

  6ος

56,77μ./56.16

Κώστας Μπουζάκης

Δισκοβολία

  6η

11.66/11.55/11.83

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

100 μ.

  7ος

18,78μ./17.93μ.

Κώστας Γεννίκης

Σφαιροβολία

  7η

51,11μ./50,92μ.

Σοφία Κεσσίδη

Δισκοβολία

  8η

41.44/40.72

Μίλιος, Καριοφύλλης, Καμπίτσης, Παναγιωτόπουλος

4×100 μ.

10η

3,94μ./4,00μ.

Αναστασία Ρέτσα

Επί κοντώ

11η

10.36.49/10.31.72

Βασιλική Καλλιμογιάννη

3.000 μ. στιπλ

11η

12,68μ./12,95μ.

Σωτηρία Ράπτη

Τριπλούν

11η

7,42μ.7,30μ.

Ανδρέας Αντωνακόπουλος

Μήκος

 

Απευθείας τελικοί

13η

44.20.21

Αλέξανδρος Μορτζάκης

10 χλμ. βάδην

13η

49.49.42

Αναστασία Αντωνοπούλου

10 χλμ. βάδην

23η

17.21.46

Ιωάννα Πασπαλιάρη

5.000 μ.

 

Ημιτελικοί

  9η

59.00/60.20

Άννα Χατζηπουργάνη

400 μ. εμπόδια

13ος

21.61/21.39

Γιάννης Καριοφύλλης

200 μ.

15η

24.13

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου

200 μ.

16ος

10.60

Νίκος Παναγιωτόπουλος

100 μ.

 

Προκριματικοί

13η

14,00 μ.

Αναστασία Ντραγκομίροβα

Σφαιροβολία

14η

3,90 μ.

Ηλιάνα Τριανταφύλλου

Επί κοντώ

14ος

54,71 μ.

Κώστας Γεννίκης

Δισκοβολία

14η

46,61μ.

Αρετή Φιλιππίδου

Δισκοβολία

16ος

8.31.57

Νίκος Σταμούλης

3.000 μ.

16ος

7,24 μ.

Θοδωρής Σκουρός

Μήκος

16ος

17,15 μ.

Αννίβας Οικονόμου

Σφαιροβολία

16ος

67,72 μ.

Θόδωρος Ζιώγας

Σφυροβολία

17ος

67,64 μ.

Νικόλας Πολυχρονίου

Σφυροβολία

18ος

4,80 μ.

Σωτήρης Χύτας

Επί κοντώ

19η

10.49.43

Νικολέττα Ραφαϊλάκη

3.000 μ.
στιπλ

19η

13,69 μ.

Μαρία Σουγλάκου

Σφαιροβολία

23ος

8.43.83

Παναγιώτης Πετρουλάκης

3.000 μ.

23ος

50,14 μ.

Δημήτρης Παυλίδης

Δισκοβολία

25ος

1.54.14

Σπύρος Ντουραχάνης

800 μ.

26η

1,70 μ.

Σάντυ Παπακώστα

Ύψος

26η

13,20 μ.

Μαρία Ανδρεάδη

Σφαιροβολία

Εγκ.

Ανδρέας Μπαχός

10 χλμ.
Βάδην

δεν αγωνίστηκε

Γιώργος Βασιλογιαννακόπουλος

Τριπλούν

δεν αγωνίστηκε

Σπύρος Καραλής

Τριπλούν

 

Σημείωση:

Αξίζει να αναφέρουμε πως δεν υπολογίζονται στον πίνακα των μεταλλίων, τα μετάλλια τα οποία κέρδισαν οι Ρώσοι αθλητές  αγωνιζόμενοι ως ανεξάρτητοι.
 
 
Ο Πίνακας των μεταλλίων

Medal Standings



* This medal table does not include the medals won by athletes competing as Authorised Neutral Athletes
Legend
:
Gold Medal
:
Silver Medal
:
Bronze Medal




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου