Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Εκστασίασε ο Τεντόγλου, 4 Μετάλλια οι Έλληνες στην Γλασκώβη




Glasgow, 2/3/2019
 


Αθήνα, 22/2/2019






















Το 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο έλαβε χώρα το τριήμερο 1-3 Μαρτίου 2019 στο χωρητικότητας 5.000 θεατών Emirates Arena στην Πρωτεύουσα της Σκωτίας, Γλασκώβη ήταν αναντίρρητα αξιομνημόνευτο όχι από πλευράς επιδόσεων, αφού στον τομέα αυτόν υστέρησε σε σχέση με το παρελθόν, αλλά γιατί  υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών αθλητών, αφού συμμετείχαν συνολικά 637 αθλητές από 49 Ευρωπαϊκές Χώρες.  

Δεκαεπτά αθλητές, τέσσερα μετάλλια, δέκα τελικοί, οχτώ πέμπτες θέσεις είναι ενδεικτικά στοιχεία της αδιαμφισβήτητα αξιοπρόσεκτης πορείας της Ελληνικής Εθνικής ομάδας στίβου στην Σκωτία. Υπάρχουν φορές που οι αριθμοί καταδεικνύουν με σαφήνεια το μέγεθος της επιτυχίας ένας αποτελέσματος. 

Τοιουτοτρόπως στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο διενεργήθηκε στην Γλασκώβη στο διάστημα 1-3 Μαρτίου ενεστώτος έτους (2019) η Ελληνική αποστολή πραγματοποίησε θετική εμφάνιση, στοιχείο το οποίο ερείδεται στα αποτελέσματα τα οποία αδιαμφισβήτητα τεκμηριώνουν του λόγου το αληθές αλλά και την προοπτική για αγαστή συνέχεια αρκεί να προσεχθούν οι ελλείψεις και να "προσεγγιστούν" κατάλληλα τα δρομικά αγωνίσματα στα οποία δυστυχώς η χώρα μας έχει σοβαρό κενό.


  Ο Απεσταλμένος του Stivosspor στο Emirates Arena

Η Ελλάδα κατέλαβε την 5η θέση στον πίνακα των μεταλλίων ωστόσο αυτό που είχε μεγαλύτερη βαρύτητα για την πιο επιτυχημένη ενδεχομένως ελληνική παρουσία στην ιστορία της διοργάνωσης ήταν η ικανότητα που έδειξαν τα μέλη της ομάδας στο να αποδώσουν τα μέγιστα στον αγώνα στόχο της σεζόν.

Image result for miltiadis tentoglou glasgow 2019

O θριαμβευτής στο μήκος Ανδρών Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνέθλιψε το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στο άλμα εις μήκος με 8,38μ., η Βούλα Παπαχρήσου σημείωσε στο τριπλούν ατομικό ρεκόρ με 14,50μ., ενώ η Ελένη Πόλακ παρότι δεν πέρασε στον τελικό έχει κάθε λόγο να θεωρεί επιτυχημένη την παρουσία της στη διοργάνωση, αφού ισοφάρισε το ρεκόρ της με 4,50μ..

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε ο Κώστας Δουβαλίδης ο οποίος κατετάγη πέμπτος στα 60μ. με εμπόδια με χρόνο 7.65, πέμπτος επίσης τερμάτισε στα 60μ. και Κώστας Ζήκος και και αυτό τους έδωσε την 5η θέση στα αγωνίσματα τους, όπως και ο Νικόλας Σκαρβέλης στη σφαιροβολία, όπου σε έναν δυνατό τελικό έκανε το καλύτερο δυνατό. Άκρως επιτυχημένη η παρουσία και του 20χρονου, Εμμανουήλ Καραλής, που ήταν τέταρτος στο επί κοντώ.


Image result for logo european indoor athletics championships glasgow 2019

Η Ελληνική ομάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια με τους μοναδικούς Μιλτιάδη Τεντόγλου (μήκος Ανδρών - 8,38μ.  Εθνικό ρεκόρ), Παρασκευή Παπαχρήστου (Τριπλούν Γυναικών - 14,50μ. ατομικό ρεκόρ), Νικόλ Κυριακοπούλου (Επι-κοντώ γυναικών - 4,65μ.) και Κώστα Μπανιώτη (ύψος Ανδρών -2,26μ.), αθλητές και αθλήτριες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγωνισμάτων τους, εκεί όπου βρίσκεται και η Κατερίνα Στεφανίδη, που αυτή τη φορά μπορεί να μην κατέκτησε μετάλλιο, ωστόσο παραμένει σταθερή αξία στον παγκόσμιο στίβο με την περιλάλητη επιτυχία της να κατακτήσει χρυσά μετάλλια : σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού και κλειστού στίβου, αλλά και τον Κώστα Φιλιππίδη που αν και αγωνίστηκε με πρόβλημα στο γόνατο με φυσική συνέπεια να μην πραγματοποιήσει αυτό το οποίο δύναται ήτοι την διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο των νικητών. Κοντά στο ρεκόρ της έτρεξε και η Ειρήνη Βασιλείου, σε ένα αγώνισμα, όπου το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό. 

Επιπροσθέτως ακόμα και εκείνοι που δεν κατάφεραν να πετύχουν όσα ήθελαν, αγωνίστηκαν με συνέπεια και πάθος και οι προσδοκίες τους για το εγγύς μέλλον είναι ελπιδοφόρες. 

Η επιτυχία της ελληνικής ομάδας βασίζεται σε πολλούς παραμέτρους. Σίγουρα στη δουλειά όπου έκαναν αθλητές και αθλήτριες με τους προπονητές τους, στους μήνες που προηγήθηκαν. Στον κοινό προγραμματισμό που είχαν με την ομοσπονδία και τη συνεργασία με τον εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα. Στηρίζεται ωστόσο και στην ομαδικότητα, στο καλό κλίμα, στον αλληλοσεβασμό, που έδειξαν οι αθλητές μεταξύ τους κατά την παραμονή τους στη Γλασκώβη. Μια ομάδα με αρκετούς αθλητές αστέρια, που ωστόσο έχει ισορροπίες και κοινούς υψηλούς στόχους.

Άξια αναφοράς είναι ακόμα η σπουδαία εμφάνιση του Κύπριου Μίλαν Τραΐκοβιτς ο οποίος με χρόνο 7.60 αναρριχήθηκε στην κορυφή του πόντιουμ των 60μ. με εμπόδια ανδρών περιορίζοντας στην δεύτερη θέση με χρόνο 7.61 τον Γάλλο Πρωταθλητή Ευρώπης το 2018 στα υψηλά εμπόδια Πασκάλ Μαρτινό-Λαγκάρντ και στην τρίτη (θέση) με 7.63 τον συμπατριώτη του μόλις προαναφερθέντος Ορέλ Μανγκά.



Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών 

Τελικοί
Άνδρες
1ος στο μήκος με 8,38 μ. Μίλτος Τεντόγλου
2ος στο ύψος με 2,26 μ. Κώστας Μπανιώτης 
4ος στο Επι-κοντώ με 5,65 μ. Εμμανουήλ Καραλής 
5ος στα 60μ. με 6.67 Κώστας Ζήκος 
5ος στα 60 μ. εμπ. με 7.65 Κώστας Δουβαλίδης 
8ος στην Σφαιροβολία με 20,13 μ. Νικόλας Σκαρβέλης 
9ος στο Επι-κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος πραγματοποίησε τρία άκυρα άλματα στο αρχικό ύψος 5,45μ.

Τελικοί
Γυναίκες
2η στο Τριπλούν με 14,50μ. μ.Βούλα Παπαχρήστου
3η στο Επι-κοντώ με 4,65 μ. Νικόλ Κυριακοπούλου 
4η στο Επι-κοντώ με 4,65 μ. Κατερίνα Στεφανίδη 

Προκριματικοί Άνδρες 
22ος στα 1500μ. με 3.50.42 Ανδρέας Δημητράκης 
26ος στα 60μ. με 6.80 Παναγιώτης Τριβυζάς 
37ος στα 60μ. με 6.91 Μάκης Στεργιούλης 

Προκριματικοί
12η 4,50 μ. Ελένη Πόλακ επί κοντώ
23η 1,85 μ. Τατιάνα Γκούσιν Ύψος
26η 53.66 Ειρήνη Βασιλείου 400 μ.
- Ραφαέλα Σπανουδάκη 60 μ.

Η Πολωνία  υπερίσχυσε στα μετάλλια κερδίζοντας : 5 χρυσά, δυο αργυρά μετάλλια και επτά στο σύνολο, δεύτερη ήταν η "οικοδέσποινα" Μ.Βρετανία με 4 χρυσά, 6 αργυρά, 2 χάλκινα  και δώδεκα συνολικά μετάλλια και τρίτη με 3 χρυσά, 2 αργυρά, 1 χάλκινο και έξι μετάλλια στο σύνολο η Ισπανία.  

Το 35 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου φωταγώγησαν με την εξαίρετη εμφάνιση τους οι : 1) Μιλτιάδης Τεντόγλου (Ελλάς) ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος ανδρών με 8,38μ., επίδοση η οποία είναι Πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο και κορυφαία φέτος Παγκοσμίως, 2) Πάβελ Βοϊτσεσόβσκι (Πολωνία) νικητής στο Επι-κοντώ ανδρών με 5,90μ. (ατομικό ρεκόρ), 3) ο Ιταλός Τζιάν-Μάρκο Ταμπέρι ο οποίος πρώτευσε στο ύψος ανδρών με 2,32μ., 4) ο Πολωνός Μιχάλ Χάρατουκ ο οποίος με ατομικό ρεκόρ 21,65μ. κυριάρχησε στην σφαιροβολία ανδρών, 5) η Ιβάνα Σπάνοβιτς (Σερβία) η οποία με άλμα 6,99μ. (κορυφαία φετεινή επίδοση στην υδρόγειο) υπερίσχυσε στο άλμα εις μήκος γυναικών, 6) η Ρωσίδα (αγωνιζόμενη ως ανεξάρτητη) Μαρία Λασιτσκένε η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος γυναικών με 2,01μ. και 7) η συμπατριώτισσα της μόλις προαναφερθείσας Αντζέλικα Σιντόροβα η οποία με άλμα 4,85μ. αναρριχήθηκε στην κορυφή του πόντιουμ του Επι-κοντώ γυναικών.   


                       Μιλτιάδης Τεντόγλου


                        Πάβελ Βοϊτσεσόβσκι


                         Τζιανμάρκο Ταμπέρι
                    
                         Μιχάλ Χάρατουκ


                   


                        Ιβάνα Σπάνοβιτς


                   

Image result for logo european indoor athletics championships glasgow 2019



60  m Ανδρών Ημιτελικός / ΖΗΚΟΣ (Βλ. βίντεο)



60  m Ανδρών Τελικός / ΖΙΚΟΣ (Βλ. βίντεο)




Σφαίρα Ανδρών Τελικός / ΣΚΑΡΒΕΛΗΣ (Βλ. βίντεο)

>



ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου