Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Ψυχάρα και Χρυσό μετάλλιο η Κατερίνα Στεφανίδη

https://www.youtube.com/watch?v=rwsvMyAUuzE

Γράφει ο Απεσταλμένος του ΣΤΙΒΟΣ+ΣΠΟΡ: Κάρολος Σαργολόγος
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος
  
Home Remedies For Wrinkles

Η Στεφανίδη έδειξε το ποια είναι η κορυφαία σήμερα αθλήτρια στο επι-κοντώ παγκοσμίως κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της (επι-κοντώ γυναικών) στο φετεινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και έτσι από το 2016 έως σήμερα έχει κερδίσει τον "Ρουβίκωνα", χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Άμστερνταμ, τώρα στο Βελιγράδι (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου) και πέρυσι το διαμάντι στα Ντάϊμοντ Λινγκ. 


Το ασημένιο μετάλλιο περιήλθε εις χείρας της Γερμανίδας Λίζα Ρίζιχ με ατομικό ρεκόρ (4,75μ.), το χάλκινο μετάλλιο ενθυλάκωσαν με 4,55μ. η Σουηδή Αντζέλικα Μπένγκστον και η Μαρίνα Κιλίπκο (Ουκρανία), 5) με 4,55μ. ήταν η Σουηδή Μιχαέλα Μεγιέρ, στην έκτη θέση ισοβάθμησαν οι : Λίζα Γκούναρσον (Σουηδία) και Μίνα Νίκανεν (Φινλανδία) με 4,55μ., 8) 4,40μ. Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία).

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα στον τελικό του επι-κοντώ γυναικών από τα 4,55μ. όπου έριξε τον πήχη στην πρώτη προσπάθεια αλλά στο δεύτερο άλμα η ψυχή και το ταλέντο "έδωσαν" την υπέρβαση, στην συνέχεια ξεπέρασε τον πήχη με την πρώτη προσπάθεια στα 4,65μ., ύψος το οποίο υπερέβη και η Γερμανίδα  Λίζα Ρίζιχ, η οποία ξεπέρασε ακολούθως τα 4,70μ. και τα 4,75μ. με την πρώτη προσπάθεια. Η Στεφανίδη ακολουθώντας τακτική άφησε τα 4,70 και τα 4,75μ. αλλά υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 4,85μ. πετυχαίνοντας καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο (η προηγούμενη 4,82μ. ήταν δική της).

                    H Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη

Η τελική κατάταξη στον τελικό του τριπλούν γυναικών ήταν η ακόλουθη χρυσό μετάλλιο η Γερμανίδα Κρίστιν Γκίριτς με 14,37μ. (κορυφαία φέτος επίδοση στην Ευρώπη), ασημένιο η Πορτογαλέζα Πατρίτσια Μαμόνα με 14,32μ. (καλύτερη δική της φετεινή επίδοση), χάλκινο μετάλλιο και σταθερότατη η 27χρονη Βούλα Παπαχρήστου με 14,24μ., 4) η Άννα Γιαγκάσιακ (Πολωνία) 14,14μ., 5) Άννα Πελετέϊρο (Ισπανία) 14,13μ., 6) Τζένι Έλμπε (Γερμανία) 14,12μ., 7) Σουζάνα Κόστα (Πορτογαλία) 13,99μ. και 8) Κριστίνα Μακέλα (Φινλανδία) 13,73μ.

Ο αγώνας σήμερα  διενεργήθηκε στον τελικό του τριπλούν γυναικών ήταν για αθλήτριες με δυνατά νεύρα. Αρχικά η Πορτογαλέζα Πατρίτσια Μαμόνα πήρε "κεφάλι" στο πρώτο άλμα με 14,24μ. επίδοση η οποία ήταν η καλύτερη προσωπική (επίδοση) για την 28χρονη Πορτογαλέζα, η Βούλα Παπαχρήστου αν και πάτησε κοντά στον βατήρα είχε πρώτο άλμα στα 14,04μ. και ήταν τέταρτη με την ολοκλήρωση του πρώτου άλματος πίσω από την Μαμόνα (14,24μ.), την Ισπανίδα Άννα Πελετέϊρο (14,13μ.) και την  Γερμανίδα Τζένι Έλμπε (14,12μ.), Πάλι δυνατά ξεκίνησε στο δεύτερο άλμα η Μαμόνα με 14,25μ., αλλά και η Βούλα Παπαχρήστου εμφανίστηκε αποφασισμένη και με άλμα 14,20μ. (καλύτερο δικό της φέτος) πέρασε στην δεύτερη θέση, όμως με εξαίρετο άλμα στα 14,37μ. (κορυφαία φέτος επίδοση στην Ευρώπη) η Γερμανίδα Κρίστιν Γκίριτς πέρασε μπροστά, στο τρίτο άλμα η Μαμόνα (σταθερότατη) πήδησε 14,29μ. και η Βούλα 14,24μ. όντας τρίτη μετά τις τρεις πρώτες προσπάθειες.

Στην τέταρτη προσπάθεια η Πολωνή Άννα Γιαγκάσιακ ανέβηκε στην πέμπτη θέση του τελικού του τριπλούν γυναικών με 14,14μ., η σταθερή Βούλα απάντησε με 14,17μ. η Μαμόνα ήταν άκυρη και η Γερμανίδα Κρίστιν Γκίριτς επίσης άκυρη. Στο πέμπτο άλμα των αλτριών δεν άλλαξαν τα δεδομένα εκτός της Πορτογαλέζας Μαμόνα η οποία με 14,32μ., ναι μεν παρέμεινε πρώτη αλλά μείωσε την διαφορά από την προηγούμενη Γκέριτς στα πέντε εκατοστά, στην έκτη προσπάθεια των αθλητριών δεν υπήρξε ουδεμία διαφοροποίηση.

                          Βούλα Παπαχρήστου εν δράσει

Σπουδαίος αγώνας πραγματοποιήθηκε στον τελικό του ύψους γυναικών όπου η Λιθουανή 24χρονη Λιθουανή Αϊριν Παλσούτε μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κέρδισε το χρυσό μετάλλιο υπερβαίνοντας τα 2,01μ. (ατομικό ρεκόρ), σε τέτοιο επίπεδο ήταν σχεδόν απίθανο να απαντήσει με μια νέα υπέρβαση η 38χρονη Ισπανίδα Ολυμπιονίκης Ρουθ Μπετία η οποία με άλμα 1,94μ. δεν μπόρεσε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο και με επιτυχημένο άλμα στην πρώτη προσπάθεια της στο προαναφερθέν ύψος (1,94μ.) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του ύψους γυναικών, το χάλκινο μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ 1,94μ. ενθυλάκωσε  ακολούθησαν οι εξής : 4) Οξάνα Οκούνεβα (Ουκρανία) 1,92μ., 5) Τζόσι Γκράουμαν (Γερμανία) 1,92μ. , 6) Μιχαέλα Χρούμπα (Τσεχία) 1,92μ., 7) Άννα Σίμιτς (Κροατία) 1,89μ. και 8) Μόργκαν Λέικ (Μ.Βρετανία) 1,85μ.

                                                            Αίριν Παλσούτε

Εκπληκτική ήταν η πρώτη βολή στα 21,97μ., κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο από τον μόλις 20χρονο Πολωνού Κόνραντ Μποκοβιέτσκι στην πρώτη του προσπάθεια η οποία του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην σφαιροβολία ανδρών, το ασημένιο μετάλλιο με βολή 21,43μ. (ατομικό ρεκόρ) ενθυλάκωσε ο Τσέχος Τόμας Στάνεκ και το χάλκινο με 21,30μ. ο Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νταβίντ Στορλ , 4) ήταν με 21,08μ. ο Πορτογάλος Λαντισλάβ Αρναούντοφ, 5) με 21,04μ. ο Κροάτης Στίπε Ζούνιτς, ακολούθησαν οι εξής : 6) Λαντισλάβ Πράζιλ (Τσεχία) με 20,73μ. , 7) με 20,37μ. ο Βόσνιος Μεσούντ Πεζέρ και όγδοος με 19,38μ. ο Λευκορώσος Άμπραμτσουκ .



Η Ελλάδα μετά από εξαιρετική παρουσία κυρίως όσον αφορά την κορυφή έχει κατορθώσει μέχρι και σήμερα 4 Μαρτίου, με την ολοκλήρωση δηλαδή της δεύτερης ημέρας των 34ων Ευρωπαϊκών Αγώνων κλειστού στίβου εδώ στο γραφικό Βελιγράδι, να βρίσκεται στην τρίτη της κατάταξης των χωρών με βάση τα μετάλλια, έχοντας κατακτήσει τρία μετάλλια : ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο και δείχνοντας πως ο Ελληνικός στίβος έχει ανέβει επίπεδο κυρίως στο κομμάτι το οποίο έχει να κάνει με τις διεθνείς διακρίσεις στις κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου