Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Ελπιδοφόρες επιδόσεις την 2η ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου 2017





http://webtv.ert.gr/katigories/athlitika/stivos/19fev2017-panellinio-protathlima-klistou-stivou-imera-2i/
https://www.youtube.com/watch?v=PqglCK0Azmg

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του 31ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου με την συμμετοχή περισσοτέρων από χίλιους αθλητές και αθλήτριες και με υποθήκη για σημαντική Ελληνική παρουσία τόσο στο "κλείσιμο" της σαιζόν του Κλειστού Στίβου μετά το πέρας των αγώνων του Βελιγραδίου 3-5 Μαρτίου, όταν θα διενεργηθεί το κορυφαίο γεγονός φέτος στον Κλειστό Στίβο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2017, όσο και στα κορυφαία αθλητικά ραντεβού στον Ανοικτό Στίβο.




Δυστυχώς η απουσία όλων των Ρώσων Πρωταθλητών θα είναι και για την χρονιά που διανύουμε (2017) ένα μεγάλο πλήγμα για τον Παγκόσμιο Στίβο. 



Θετικά ξεκίνησε η Δεύτερη ημέρα των αγώνων στο ΣΕΦ με την Βούλα Παπαχρήστου να εξασφαλίζει το όριο πρόκρισης για το Βελιγράδι στο ένα και μοναδικό άλμα της στον Προκριματικό του Τριπλούν γυναικών όπου "προσγειώθηκε" στα 14,07 μ.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο 17χρονος Μανώλης Καραλής ο οποίος αγωνιζόμενος στον τελικό του Επι-κοντώ μετά από έναν ονειρικό αγώνα υπερέβη με την δεύτερη προσπάθεια τα 5,70 μ. και συνέτριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ Κλειστού Στίβου της κατηγορίας εφήβων που είχε ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,61 μ. από το 2005. Ο Καραλής αποπειράθηκε ακολούθως να υπερβεί τα 5,75μ. του Σουηδού Αρμάντ Ντουπλάντις  (το 5,75 μ. ο Σουηδός επικοντιστής το υπερέβη φέτος στις 11 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης) επίδοση η οποία είναι και Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων του Επι-κοντώ στον Κλειστό Στίβο και να ισοφαρίσει το Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων του αγωνίσματος (Επι-κοντώ) στον Κλειστό Στίβο, αλλά λόγω κόπωσης δεν τα κατάφερε.


Την νίκη στο αμέσως προαναφερθέν αγώνισμα εξασφάλισε με άλμα επίσης στα 5,70 μ. ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2014 στον Κλειστό Στίβο Κώστας Φιλιππίδης. Σε ένα αγώνισμα με τεράστιο συναγωνισμό όπου τρίτος ήταν ο επανακάμψας Δημήτρης Πατσουκάκης με άλμα στα 5,55 μ. και τέταρτος με 5,40 μ. ο 19χρονος Νίκος Νεράντζης με 5,40 μ.
                        
                                         Κώστας Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει φέτος τα 5,73μ. έχει εξασφαλίσει την πρόκριση του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το οποίο θα λάβει χώρα στις αρχές Μαρτίου στο Βελιγράδι όπου ενδέχεται να αγωνιστεί και ο νεαρός Μανώλης Καραλής ο οποίος ναι μεν δεν έχει υπερβεί το όριο πρόκρισης (5,78 μ.) είναι όμως μέχρι στιγμής στην πρώτη δωδεκάδα του Επι-κοντώ στην Ευρώπη.

Φανταστική ήταν επίσης και η 25χρονη Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία παρά τα προβλήματα τραυματισμού, τα οποία αντιμετώπισε εσχάτως επικρατώντας με άνεση στα 60 μ. με εμπόδια με χρόνο 8΄΄04 προκρίθηκε αυτοδικαίως για να συμμετάσχει στο Βελιγράδι, αφού το όριο πρόκρισης ήταν 8΄΄15, μάλιστα η εξαίρετη εμποδίστρια δήλωσε έτοιμη για χρόνο κάτω από τα 8 δευτερόλεπτα στην Πρωτεύουσα της Σερβίας και αισιόδοξη για μία ευπρόσωπη παρουσία εφόσον επισυμβεί αυτό, ήτοι να πετύχει χρόνο καλύτερο από τα 8 δευτερόλεπτα.



Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ο 35χρονος Δημήτρης Τσιάμης με την νίκη του με άλμα 16,10 μ., στο τριπλούν ανδρών έφθασε στις 11 νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο αγώνισμα, ήτοι περισσότερες από κάθε άλλο τριπλουνίστα στην Ιστορία του θεσμού. 

Πηγή φωτογραφιών: ΕΡΤ-2