Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Ακροτελεύτια Συνέντευξη Τύπου για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

ΓΡΑΦΕΙ: 

Ο ΚΑΡΟΛΟΣ  
ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ

Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος της
 ΕΣΗΕΑ,
AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF


Με τα εγκαίνια της Ergo Marathon Expo και της ακροτελεύτιας συνέντευξης Τύπου ξεκίνησε το 4ήμερο των δράσεων του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας (8/11) όπου στο σύνολο των εκδηλώσεων: Αυθεντικός Μαραθώνιος, 5.000, 10.000 μέτρα και στον Αγώνα των ΑΜΕΑ θα λάβουν μέρος συνολικά 43.000 άτομα από περισότερες από 100 χώρες.




Στην προαναφερθείσα συνέντευξη μετείχαν στο Πάνελ οι: Σταύρος Κοντονής (Υφυπουργός Αθλητισμού), ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος της AIMS κ. Πάκο Μποράο, ο Μάκης Ασημακόπουλος (Γενικός Διευθυντής του Μαραθωνίου), ο Δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο τεχνικός Διευθυντής του Αυθεντικού Μαραθωνίου κ. Βαγγέλης Παπαποστόλου, ο Πρόεδρος Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. κ. Χρήστος Τεντόμας και ο Μπάμπης Ζαννιάς (Υπεύθυνος Τύπου του ΣΕΓΑΣ). 


      Δηλώσεις παρευρισκομένων
στο Πάνελ της Συνέντευξης 

O Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τον Πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο σήμαναν την έναρξη των δράσεων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ενημέρωσε για την έγκριση επιπρόσθετης επιχορήγησης στις Αθλητικές ομοσπονδίες.

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε αναφέρθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες για τη διοργάνωση με τη συμμετοχή των 43.000 δρομέων.


       H Συνέντευξη Τύπου για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δήλωσε για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο:
"Ο παράγοντας αυτός που έχει κάνει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού είναι η συνεργασία". Επιπροσθέτως ο κ. Κώστας Παναγόπουλος τόνισε :

"Η συνεργασία είναι αυτή η οποία φέρνει κοντά χιλιάδες δρομείς, την Πολιτεία, τους μεγάλους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, τις μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, τις ΜΚΟ που έχουν σημαντικό έργο, την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία". Για να συμπληρώσει : «Απόφασή μας είναι αυτή τη συνεργασία να τη διευρύνουμε γιατί αυτό μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στο στόχο μας, να γίνει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος η πιο σημαντική παγκόσμια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού»


        Στιγμιότητα από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο του 2014

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) κ. Πάκο Μποράο δήλωσε : «Είναι τιμή που, κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ. Ειδικά μετά την εμπειρία που είχα πέρυσι, όταν έτρεξα, αισθάνομαι ότι είμαι ένας από εσάς. Αυτή είναι μια διαδρομή που κάθε μαραθωνοδρόμος πρέπει να τρέξει έστω μία φορά στη ζωή του. Η AIMS βλέπει παράλληλα και τη δική της πρόοδο. Παρατηρεί την αύξηση των συμμετοχών και των εγγραφών. Η Αθήνα μετατρέπεται σε κέντρο του κινήματος του Μαραθωνίου». 

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκης δήλωσε : <Σας καλωσορίζω στο φιλόξενο Φάληρο, πόλη που έχει κερδίσει τον τίτλο της φιλοξενίας, επειδή σε αυτό το κτίριο του τάεκβοντο, φιλοξενήσαμε πριν από ένα μήνα 1500 πρόσφυγες και δείξαμε την ανθρωπιά του Έλληνα. Κύριε Παναγόπουλε θέλω να σας ευχαριστήσω εσάς αλλά και όλους τους φορείς επειδή κάθε χρόνο ο Μαραθώνιος μεγαλώνει. Οι 43.000 συμμετοχές δηλώνουν ότι στη χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι της δημιουργίας και αισθάνομαι υπερήφανος σαν Έλληνας που ο Μαραθώνιος αποκτά τη σημασία και τη βαρύτητα που του αξίζει. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και ευχαριστώ όλους που κάνουν κατάθεση ψυχής για τον Μαραθώνιο>.



Με την ολοκλήρωση της Συνέντευξης "τοποθετήθηκαν" οι δύο εκ των κορυφαίων Ελλήνων δρομέων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν: ο Δημήτρης Θεοδωρικάκος και η Ουρανία Ρεμπούλη.

H Ρεμπούλη δήλωσε : «Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα είμαι εδώ μαζί με όλους τους φορείς που συμβάλουν σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Πέρυσι πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τον μαραθώνιο και επέλεξα τον αγώνα της Αθήνας για την πρώτη μου εμπειρία. Μια εμπειρία, που ήταν μοναδική. Τα συναισθήματα που έζησα σήμερα ήταν μοναδικά, πήρα δύναμη από όλη αυτή την εμπειρία». Επιπροσθέτως η Ρεμπούλη η οποία "έπιασε" το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο δήλωσε : <Πριν από λίγο καιρό αγωνίστηκα στο Βερολίνο όπου και έπιασα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνς. Ο λόγος που ζήτησα από τον προπονητή μου να τρέξω στον Μαραθώνιο Αθήνας ήταν συναισθηματικός. Δεν με ενδιαφέρει αν θα κερδίσω, απλά να τερματίσω. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καλή επιτυχία και σε όλους τους ερασιτέχνες δρομείς, που δίνουν τον δικό τους αγώνα>.

Ο Θεοδωρικάκος  από την πλευρά του επεσήμανε τα ακόλουθα : <Είμαι εδώ με διπλή ιδιότητα, τόσο του αθλητή όσο και του εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων. Είναι η 14η συμμετοχή μου στον αγώνα ελπίζω να φτάσω στις 20. Από το 2001 που ως κωπηλάτης τότε είχα την πρώτη μου συμμετοχή στην διοργάνωση, η εξέλιξη του αγώνα είναι εντυπωσιακή. Νιώθω τυχερός που γνώρισα όλο αυτό το πράγμα. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου σε όλη τη διαδρομή. Έχουμε δει πως ο μαραθώνιος έχει συμβάλει στην καθημερινότητα των Αθηναίων. Συγχαρητήρια στη Σοφία Ρήγα και την Ουρανία Ρεμπούλη, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ας ελπισουμε να τις ακολουθήσουμε και εμείς>.

Ωστόσο αξίζει να τονίσουμε ότι είναι απορίας άξιον το γεγονός πως σε ένα Μαραθώνιο (τον Αυθεντικό) έστω και υπό το σημερινό καθεστώς της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης, δεν απεφασίσθη να μετακληθούν εφέτος έστω και ελάχιστοι Μαραθωνοδρόμοι διεθνούς επιπέδου, οποιασδήποτε κατηγορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου