Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Επιτυχημένο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης Βετεράνων


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη οργανωτική επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης Βετεράνων 2015 το οποίο έλαβε χώρα στο Στάδιο του Τάε-Κβο-Ντο από 13 μέχρι και 18 Οκτωβρίου. 

Στο προαναφερθέν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δημιουργήθηκε ρεκόρ συμμετοχής αθλητών, αφού συμμετείχαν περισσότεροι από 800 παλαιστές από 52 χώρες, μεταξύ των οποίων Ολυμπιονίκες όπως ο Πολωνός Αντρέι Βρότσκι, ο Αρτιόμ Κουρεγκιάν και άλλοι Πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης.



Το φετεινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης Βετεράνων υπήρξε πανθομολογουμένως το κορυφαίο όλων των εποχών, όπως μετ' επιτάσεως υποστηρίζουν κορυφαίοι παράγοντες όπως : ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας πάλης Βούλγαρος Τζένο Τζένοφ, ο Πολωνός δισολυμπιονίκης Αντρέι Βρότσκι, o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας πάλης Θεόδωρος Χαμάκος, πρώην Πρόεδρος της προαναφερθείσας Ελληνικής Ομοσπονδίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της αντίστοιχης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ.α


Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ (Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής) κ. Σπύρος Καπράλος δήλωσε κατά την έναρξη των αγώνων : <Καλωσορίσατε στην χώρα που γέννησε την πάλη. Είναι πολύ σημαντικό που μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ο χώρος του σταδίου χρησιμοποιείται για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα . Την πάλη την αποκαλούμε : <το άθλημα των Ελλήνων Ολυμπιονικών > γιατί φέρει μεγάλες επιτυχίες.

                                          Σπύρος Καπράλος

Έλληνες θρύλοι και μεγάλα ονόματα της πάλης παρακολούθησαν τους αγώνες κατά την διάρκεια των αγώνων, ανάμεσα τους ήταν ο Ολυμπιονίκης το 1980 στα 62 κιλά Ελληνορωμαϊκής πάλης Στέλιος Μυγιάκης, ο Πέτρος Γαλακτόπουλος με ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Πέτρος Χαντζηϊωαννίδης ο οποίος κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στα 62 κιλά της Ελευθέρας πάλης στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1980, ο νύν πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας πάλης Κώστας Θάνος, ο οποίος κατετάγη 4ος στα 97 κιλά Ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνευ το 2000, η Βούλα Ζυγούρη 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών το 2004 και ο Γιώργος Ποζίδης έκτος στα 90 κιλά της Ελληνορωμαϊκής πάλης το 1984 στους Ο.Α του Λος Άντζελες και ως εθελόντρια η 24χρονη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη.

                                      Αρτιόμ Κουρεγκιάν

Ο Αρτιόμ Κουρεγκιάν (χάλκινο μετάλλιο στα 55 κιλά Ελληνορωμαϊκής πάλης των Ο.Α του 2004) ήταν από Ελληνικής πλευράς η αιχμή του δόρατος, ο κορυφαίος όλων, γεγονός το οποίο περίτρανα απέδειξε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 58 κιλά της Ελληνορωμαϊκής πάλης της κατηγορίας A, βετεράνων αθλητών από 35 έως και 40 ετών.  Ο 39χρονος Κουρεγκιάν αγωνιζόμενος στα 58 κιλά κατέβαλε τον Σουηδό αντίπαλο του Χούλκ με 6-0.

                                                          Βασίλης Μπούκης

Ο Βασίλης Μπούκης κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Ελληνικό μετάλλιο των ανδρών αγωνιζόμενος στα 76 κιλά της Ελληνορωμαϊκής πάλης της κατηγορίας Β (40-45 ετών), ενώ το τρίτο χρυσό μετάλλιο για τα Ελληνικά χρώματα και μοναδικό των γυναικών κατέκτησε η Αθηνά Γιαννουσά στα + 70 κιλά της Ελευθέρας πάλης γυναικών.

Η Ελληνική εθνική ομάδα η οποία μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων πάλης κατέκτησε συνολικά δεκαπέντε μετάλλια. Τα τρία μνημονευθέντα χρυσά, τέσσερα αργυρά με τον : Χαράλαμπο Καλτσίδη στα 130 κιλά Ελληνορωμαϊκής πάλης της κατηγορίας C (46-50 ετών), τoν Παναγιώτη Καλαϊτζίδη στα 63 κιλά της Ελληνορωμαϊκής πάλης κατηγορίας D (51-55 ετών), τον Βαλέριο Κογκουασβίλι στα 76 κιλά της κατηγορίας Β (40-45 ετών) και τον Γιώργο Παρτσανίδη στα 58 κιλά της κατηγορίας F, αθλητών 60-65 ετών και επιπλέον κατέκτησε οκτώ χάλκινα μετάλλια τα οποία κατέκτησαν οι εξής : στην Ελευθέρα πάλη, τρία (χάλκινα) μετάλλια : ο Νίκος Σωτηριάδης και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στα 130 κιλά της κατηγορίας Α (35-40 ετών) και ο Κώστας Αβράμης στα 97 κιλά της κατηγορίας D (51-55 ετών) και στην Ελληνορωμαική : ο Νικόλαος Τσιακαράς στα 58 κιλά της κατηγορίας C (46-50 ετών), ο Κώστας Μπούκης στα 76 κιλά της κατηγορίας Α (35-40 ετών), ο Βασίλειος Μπατάλας στα 85 κιλά της κατηγορίας Β (40-45 ετών), ο Αλέξανδρος Δελινικόλας στα 69 κιλά της κατηγορίας Α (35-40 ετών) και ο Δημήτρης Χριστόφορος στα 76 κιλά της κατηγορίας F για αθλητές 60-65 ετών.

Ιρανοί- Ρώσοι και αθλητές των ΗΠΑ ήταν αυτοί οι οποίοι πρωτοστάτησαν στους αγώνες και κατέκτησαν την συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλίων του θεσπέσιου όχι μόνο οργανωτικά αλλά και αγωνιστικά Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων πάλης 2015. 

Η Ελλάδα έχει υποβάλλει υποψηφιότητα για να οργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων πάλης το 2017 και ένεκα της εξαίρετης διοργάνωσης των προαναφερθέντων αγώνων έχει σημαντικές ελπίδες να λάβει το "χρίσμα".


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου