Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο Φιλιππίδης "πάνω" από τα 5,71 μ.


http://stivosspor.blogspot.gr/2014/11/2016.html




Γράφει: ο ΚΑΡΟΛΟΣΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ 
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος της ΕΣΗΕΑAIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF


                                       
Ένας μεγάλος αθλητής ο Επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης, επέστρεψε στις "υψηλές πτήσεις" υπερβαίνοντας στο διεθνές μίτινγκ του Ντεσάου  τα 5,71 μ. παρά τα προβλήματα τα οποία εσχάτως αντιμετώπισε με τους  προσαγωγούς. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα με το προαναφερθέν άλμα του βελτίωσε το φετεινό του ρεκόρ (5,70 μ. στην Ορλεάνη)  και απέδειξε πως δύναται στο προσεχές Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα,  το οποίο θα διεξαχθεί στην Πράγα να διεκδικήσει εκ νέου (μετά το Σόποτ) μια θέση στο πόντιουμ των νικητών.



Ο Φιλιππίδης στο βάθρο των νικητών του Σόποτ το 2014

Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα πίσω από τον ραγδαίως ανερχόμενο εσχάτως Πιοτρ Λίσεκ, που με 5,87 μ. βελτίωσε το ρεκόρ Πολωνίας και έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  Ακολούθως ο Φιλιππίδης είχε πολύ καλές προσπάθειες στα 5,81 μ. ύψος που έδειξε πως είναι σε θέση να ξεπεράσει άμεσα. 


Ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ σε επιτυχημένο άλμα
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου θα επιδιώξει να ανέβει ακόμη υψηλότερα.


Ο Φιλιππίδης με τον Κάρολο Σαργολόγο στο Σόποτ
Το πλέον ελπιδοφόρο στοιχείο για τον 28χρονο αθλητή είναι πως ολοκλήρωσε τον αγώνα του χωρίς ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ενοχλήσεις που δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τον αγώνα όπως ο ίδιος επιθυμούσε το περασμένο Σάββατο στο Πότσνταμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου