Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΙΒΟΣ+ΣΠΟΡ: Υπογραφή 6ετούς Συμβολαίου Χορηγίας ΣΕΓΑΣ προς την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) (Συνέντευξη Τύπου, Αθήνα 10/12/2014)

https://www.youtube.com/watch?v=A8pFo7svpYY
Υπογραφή 6ετούς Συμβολαίου Χορηγίας ΣΕΓΑΣ προς την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) 
(Συνέντευξη Τύπου, Αθήνα 10/12/2014)

     H εφημερίδα «Μεταρρύθμισις» και το Αθλητικό Περιοδικό ΣΤΙΒΟΣ+σπορ, ανταποκρίθηκαν στο παρακάτω κάλεσμα του Υπεύθυνου Τύπου του ΣΕΓΑΣ Μπάμπη Ζαννιά, στην ως άνω Συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:30 μ.μ. στα Γραφεία του ΣΕΓΑΣ, σχετικά με την υπογραφή του 6ετούς Συμβολαίου Χορηγίας του ΣΕΓΑΣ προς την AIMS, προκειμένου να παραμείνει για μία ακόμη 6ετία  η Έδρα της εις την Γενέτειρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου.
        «Αγαπητοί φίλοι,
     Τα οφέλη της συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) είναι για τη χώρα μας, το δρομικό κίνημα που φέρνει την Ομοσπονδία μας σε πολύ υψηλό επίπεδο.
     Η παραμονή της έδρας της Παγκόσμιας Ένωσης στη χώρα μας, η συμβολική διεύθυνσή της επί της οδού Σπύρου Λούη, η ανάδειξη των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων στον κόσμο από την AIMS τις ημέρες διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθωνίου, οι συχνές επισκέψεις και συνεντεύξεις σε ελληνικά ΜΜΕ του Προέδρου Πάκο Μποράο κάθε άλλα παρά μικρή υπόθεση θα μπορεί να κριθεί.
     Αυτά τα σημαντικά που απορρέουν από τη συνεργασία των δύο φορέων δεν θα μπορούσαν να μην συνεκτιμηθούν και να επιδιώξουν την συνέχιση της συνεργασίας τους για το επόμενο διάστημα.

    Το εξειδικευμένο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με την AIMS καθώς και άλλες πτυχές και λεπτομέρειες θα αναλύσουν την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 12.30 σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ομοσπονδίας (Συγγρού 137, 2ος όροφος), ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο Πρόεδρος της Διεθνής Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων Πάκο Μποράο.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω για τον προγραμματισμό, την προαναγγελία, την παρουσία σας και την δημοσιοποίηση της συνέντευξης.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

http://www.segas.gr/index.php/el/news/1302-synergasia-segas-aims-gia-tin-epomeni-eksaetia
 Η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την AIMS διασφαλίζει για τα επόμενα έξι χρόνια την παραμονή της έδρας της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνοδρόμων στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε σήμερα, ανακοινώθηκε πως η Ομοσπονδία θα είναι χορηγός της AIMS, απολαμβάνοντας τα οφέλη αυτής της συνεργασίας.«Η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την AIMS ξεκίνησε πριν οχτώ χρόνια, καρπός ήταν ένα σύμβολο η “Μαραθώνια φλόγα” και βεβαίως, ένας νέος θεσμός, το ετήσιο Συμπόσιο, που φέρνει κοντά μας δεκάδες διοργανωτές Μαραθωνίου. Η θετική εξέλιξη βοήθησε την προσπάθεια έτσι ώστε η έδρα της AIMS να έρθει στην Ελλάδα. Η σχέση μας διευρύνθηκε τα τελευταία χρόνια με την βράβευση των κορυφαίων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου. Όλα αυτά φίλες και φίλοι δεν γίνονται μόνο γιατί προσδίδουν μια σημαντική διεθνή διάσταση στον δικό μας αγώνα.  Γίνονται και γι΄ αυτό. Όλη αυτή η συνεργασία με την AIMS έχει οδηγήσει σε μια πολύ σημαντική προβολή της Αθήνας. Για κάτι που είναι ευρύτερο και σημαντικότερο. Μέσα από το δίκτυο της AIMS  προβάλλεται η Ελλάδα, η ιστορική αιτία που γέννησε τον Μαραθώνιο, η σύνδεση της πορείας της Ιστορίας με την χώρα μας και βεβαίως, μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε δρομείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ζουν την εμπειρία.
Όταν πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία χορηγός της AIMS επέλεξε να μην συνεχίσει αυτή τη σχέση και διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει άλλο ενδιαφέρον, αποφασίσαμε να κάνουμε εμείς αυτό που κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να κάνουν», είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και συμπλήρωσε:
«Έτσι λοιπόν σας ανακοινώνουμε πως για τα επόμενα έξι χρόνια ο ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνει τη χορηγία της AIMS, προκειμένου η έδρα της να μείνει στην Ελλάδα και να διασφαλίσουμε έτσι την προβολή της χώρας. Σπεύδω να σας πω, πως η Ομοσπονδία θα έχει όλα τα ανταλλάγματα από την συνεργασία που πριν είπα, όμως το κομμάτι της προβολής αποφασίσαμε να το παραχωρήσουμε στη χώρα μας. Είναι η Ελλάδα που θα συνεχίσει να προβάλλεται μέσα από τη σχέση που δημιουργούμε πλέον εμείς με την AIMS. Σπεύδω να προλάβω το ερώτημα, πώς ο ΣΕΓΑΣ σε τόσο δύσκολες εποχές καταφέρνει να καλύψει τη χορηγία, λέω λοιπόν, πως τα χρήματα θα εξοικονομηθούν από μια μικρή αύξηση στο κόστος συμμετοχή των δρομέων στους αγώνες του Μαραθωνίου, κυρίως στο πλήρες πακέτο, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του ΣΕΓΑΣ».
https://www.google.gr/search?q=pako+mporao&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=S4mIVMzHENLjasCmgKAP&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1344&bih=685&dpr=1.25#facrc=_&imgdii=_&imgrc=WH_OZ8zbfVAmkM%253A%3BOjX7trCL0DGgOM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.protothema.gr%252Ffiles%252F1%252F2014%252F11%252F07%252Fmara8oinos%252Fmara4.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.protothema.gr%252Fsports%252Farticle%252F424766%252Fmarathonios-vradia-asteron-sto-kolegio-athinon%252F%3B675%3B450
     Συγκινημένος και ικανοποιημένος από την νέα αυτή σχέση, ήταν ο Πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, που δήλωσε: «Για την AIMS και τα 380 και πλέον μέλη της, δεν θα υπήρχε καλύτερο μέρος από την Αθήνα, επί της Λεωφόρου Σπύρου Λούη, να συνεχίσουμε να έχουμε τα Κεντρικά μας Γραφεία!.. Ο Μαραθώνιος είναι το μοναδικό αθλητικό γεγονός που βασίζεται σε έναν θρύλο, ο οποίος γέννησε τον Μαραθώνιο δρόμο ως άθλημα, αναβιώθηκε στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα και παραμένει και σήμερα με την διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών. Συνεπάγεται, λοιπόν, ότι η AIMS, έχοντας ως κύριο σκοπό την εξάπλωση του Μαραθωνίου κινήματος παγκοσμίως, θα έπρεπε να έχει την φυσική της έδρα στη Αθήνα. Ο βασικός μας σκοπός είναι να παραμένουμε δίκαιοι σε ό,τι κάνουμε, και σήμερα δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας στον ΣΕΓΑΣ, που έχουμε κοινά οράματα και στόχους. Όπως αποδείξαμε και τα προηγούμενα 3 χρόνια, σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε μέσω της Ένωσης μας την εικόνα του ΣΕΓΑΣ διεθνώς και της Ελλάδος γενικότερα ως την χώρα με αυτή την τόσο σημαντική Ιστορία, την ομορφιά των μνημείων της και των περιοχών της, την φιλοξενία των ανθρώπων της, την αναγνώριση των αθλητικών αξιών όπως η ειρήνη, η υγεία, η φιλία και η αλληλεγγύη», είπε ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1410675722539754&set=pb.100007920181930.-2207520000.1418234313.&type=3&theater
      Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Σπύρος Πάντζας, τίμησε με την παρουσία του την σημερινή Συνέντευξη Τύπου δίνοντας τα «Συγχαρητήριά του στον ΣΕΓΑΣ για την πρωτοβουλία, που πήρε την απόφαση να στηρίξει την AIMS. Τόνισε δε ότι είναι πού σημαντικό αυτό που κάνει η Ομοσπονδία και διαφημίζει με τον τρόπο αυτό τον Αθλητισμό σε όλο τον κόσμο».

Πηγές: ΣΤΙΒΟΣ+ΣΠΟΡ
ΣΕΓΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου