Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΙΒΟΣ+ΣΠΟΡ: «20ός ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2014», Σύρος (15/11/2014)



1ο Γυμνάσιο Σύρου – Γενικό Λύκειο Σύρου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης,  το 1ο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Σύρου, συνδιοργανώνουν τον Επετειακό «20ό ΔΡΟΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ 2014», στα πλαίσια των σχολικών εκδηλώσεων μνήμης για το Πολυτεχνείο και την επακόλουθη τουρκική εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο.

Στον Δρόμο Ειρήνης θα συμμετέχουν μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου. Τους δρομείς θα πλαισιώσουν στο  τελευταίο σκέλος της διαδρομής, φοιτητές του Τμήματος Πανεπιστημίου Αιγαίου, σπουδαστές της Ανώτερης Εμπορικής Ναυτικής Σχολής στη Σύρο, καθώς επίσης ο Ολυμπιονίκης της Χειροσφαίρισης Δημήτρης Καφάτος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Ακοντισμό Άννα Βερούλη και ο πρωταθλητής Σκοποβολής Νίκος Μιχαλόπουλος.

Την εκδήλωση προσκλήθηκε να τιμήσει με την παρουσία του ο εξοχότατος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κύριος Κυριάκος Κενεβέζος, ενώ επίσημο χαιρετισμό απέστειλε η τέως Υπουργός Παιδείας της Κύπρου, κυρία Κλαίρη Αγγελίδου.

Η συνολική απόσταση που θα καλύψουν διαδοχικά οι δρομείς μαθητές όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου είναι είκοσι χιλιόμετρα, συμβολικός αριθμός, αφού οι σαράντα δρομείς αντιπροσωπεύουν τα χρόνια κατοχής της Κύπρου.    Ώρα εκκίνησης των δρομέων 14:00 και τερματισμού στην πλατεία Τσιροπινά 16:20, όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του ήρωα Σπύρου Μουστακλή

Η Διευθύντρια                                                           Ο Διευθυντής
Γενικού Λυκείου Σύρου                                 1ου Γυμνασίου Σύρου

Ειρήνη Δράκου                                        Τζώρτζης Μακρυωνίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου