Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Ο "τεράστιος" Περικλής Ιακωβάκης 50΄΄84 στα Τοφάλεια


Γράφει ο:
ΚΑΡΟΛΟΣ
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
 

Δημοσιογράφος,
Τακτικό Μέλος των:

  

webs counters 
Συνολικές Προβολές Blog

Ο "τεράστιος" Περικλής Iακωβάκης στα 36 του χρόνια δηλώνει παρών, γεγονός το οποίο περίτρανα απέδειξε με την νικηφόρα συμμετοχή του στην Πάτρα στο περιώνυμο μίτινγκ "Τοφάλεια", όπου πέτυχε χρόνο 50΄΄84 και έθεσε τις προϋποθέσεις για μία ευδόκιμη παρουσία στο Κύπελλο Εθνών, το οποίο θα λάβει χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου της Κρήτης το προσεχές Σαββατοκύριακο.


                                     Περικλής Ιακωβάκης

Ο σπουδαίος Έλληνας εμποδιστής των 400 μ. με εμπόδια στοχεύει σε χρόνους κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα σε μία από τις επόμενες συμμετοχές του στο Ηράκλειο και στο ΟΑΚΑ όπου τον προσεχή Αύγουστο θα διενεργηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών.

Αξίζει να αναμοχλεύσουμε την περίλαμπρη αθλητική πορεία του εξαίρετου χαμηλοεμποδιστή, πορεία η οποία αναπαρθένεψε το αγώνισμα στην χερσόνησο του Αίμου αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται με τον βέλτιστο τρόπο από τα "επιτεύγματά" του στις "στροφές" των σταδίων όπου ο αθλητής της Μαίρης Σωτηρακοπούλου μεγαλούργησε.



Από το "εντυπωσιακό" σε εμβρίθεια επιτευγμάτων αθλητικό βιογραφικό του "ανεξίτηλου" Περικλή Ιακωβάκη παραθέτουμε τους κύριους σταθμούς, με βάση το αναμφίβολο επίπεδο των παρατιθεμένων και όχι των αμφίσημων επιδόσεων για τον εκάστοτε αναγνώστη-κριτή. 

Ο Πελοποννήσιος Περικλής διήνυσε μια "χρυσοπόρφυρη"   οκταετία από το 1998, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 49΄΄82 στα 400 μ. με εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Εφήβων-Νεανίδων το οποίο διεξήχθη στο Ανσί, μέχρι και το 2006 οπότε με 48΄΄46 πρώτευσε στο Γκέτεμποργκ όπου έλαβε χώρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Α-Γ. 




Με βάση το επίπεδο των αθλητικών διοργανώσεων κορυφαία επιτυχία του Ιακωβάκη είναι η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Α-Γ το 2003 στο Παρίσι με χρόνο 48΄΄24. Ωστόσο "διαμαντόφορη" χρονιά  για τον ακούραστο χαμηλοεμποδιστή ήταν το 2006 όταν κατετάγη δεύτερος στο Γκραν-Πρι της Οσάκα με 47΄΄82, επίδοση η οποία είναι και σήμερα Πανελλήνιο και συνάμα Βαλκανικό ρεκόρ. 

Ακολούθως πάλι την προαναφερθείσα χρονιά κέρδισε στο Γκραν-Πρι της Ζυρίχης με 47΄΄92 και με την ίδια επίδοση στον τελικό του Γκραν-Πρι της Στουτγάρδης, δεύτερος στην Λωζάνη (Γκραν-Πρι) με 48΄΄08 και νικητής  στο Γκραν-Πρι του Μονακό με 48΄΄27. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου