Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: 35ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (12/11/2017)

http://webtv.ert.gr/athlitika/12noe2017-35os-afthentikos-marathonios-tis-athinas-1o-meros/





  Γράφει o 
ΚΑΡΟΛΟΣ 
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ

     της  ΕΣΗΕΑ,AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF   



Αποτέλεσμα εικόνας για athens authentic marathon 2017

Αρωγός ήταν σήμερα ο καιρός στην προσπάθεια των αθλητών για το βέλτιστο αποτέλεσμα στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο των Αθηνών.

Ωστόσο στον αντίποδα με τον ιδανικό για Μαραθώνιο καιρό οι επιδόσεις δεν ήταν ικανοποιητικές, κρίνοντας από τους χρόνους που επιτεύχθηκαν τόσο από τους ξένους όσο και από τους Έλληνες αθλητές. Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται εύγλωττα από τους χρόνους όλων των δρομέων, τρανή απόδειξη είναι το γεγονός ότι η πρώτη εξάδα τόσο στην γενική κατάταξη ανά φύλο (Άνδρες - Γυναίκες) όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, επίσης σε Άνδρες και Γυναίκες κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα βάσει των χρόνων που επιτεύχθηκαν.  

Αποτέλεσμα εικόνας για Samuel KALALEI

Για το επίπεδο των επιδόσεων εύκολα δύναται καθείς να εξάγει τα συμπεράσματα του, αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι: ο Κενυάτης νικητής  του φετεινού 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Samuel KALALEI πέτυχε με 2ώρ.12΄17΄΄, τον 9ο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου των Αθηνών, αλλά μακράν ακόμα και από την τρίτη επίδοση όλων των εποχών (2ώρ.11΄07΄΄) την οποία έχει από το 1969!!! ο Βρετανός Bill ADCOCKS, δεύτερος στους άνδρες ήταν με την μέτρια επίδοση 2ώρ.14΄18΄΄ ο Milton Kiplagat ROTICH, επίσης Κενυάτης και τρίτος με 2ώρ.16΄08΄΄ ο συμπατριώτης του προηγουμένου Jonathan Kiptoo YEGO

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Γκελαούζος


Με θριαμβευτή τον Κώστα Γκελαούζο με χρόνο 2ώρ.27΄21΄΄ ολοκληρώθηκε το φετεινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου.  Ο 27χρονος Γκελαούζος υπερφαλάγγισε τον Χριστόφορο Μερούση λίγο πριν από το τεσσαρακοστό χιλιόμετρο και ανεδείχθη για πρώτη φορά  νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου στην επίπονη αυθεντική διαδρομή. Δεύτερος Έλληνας και ένατος στην γενική κατάταξη των ανδρών με 2ώρ.28΄19΄΄  ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης (νικητής τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια) ενώ τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος (ευχάριστη έκπληξη) με 2ώρ.28΄57΄΄.


Νικήτρια στην Γενική κατάταξη των Γυναικών ήταν η μόλις 18χρονη Badane Bedaru HIRPA από την Αιθιοπία με χρόνο 2ώρ.34΄18΄΄, δεύτερη η Alice Kibor JEPKEMBOI από την Κένυα με 2ώρ.34΄22΄΄ και τρίτη με 2ώρ.34΄51΄΄ η συμπατριώτισσα της προηγουμένης Nancy Arusei JEBICHI

Αποτέλεσμα εικόνας για ουρανια ρεμπουλη

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Γυναικών επικράτησε για τρίτη συνεχή φορά η 28χρονη Ουρανία ΡΕΜΠΟΥΛΗ με χρόνο 2ώρ.49΄06΄΄, στην δεύτερη θέση με 2ώρ.51΄14΄΄ τερμάτισε η Γλυκερία Τζιατζιά και στην τρίτη η 32χρονη Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο με 2ώρ.53΄58΄΄.

                            Δηλώσεις των Ελλήνων

Ο νικητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών Κώστας Γκελαούζος δήλωσε : " Ήταν ένας δύσκολος αγώνας που πήγε με αργό ρυθμό εγώ έκανα την αλλαγή κάποια στιγμή πέρασα μπροστά και κέρδισα τον αγώνα. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα το ότι εισήλθα για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο ως πρώτος Έλληνας στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου και αντίκρισα τον κόσμο να με χειροκροτάει".

Ο δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Ανδρών, Χριστόφορος Μερούσης τόνισε : "Στο φινάλε ξέμεινα από δυνάμεις και δεν μπόρεσα να κάνω αυτό που μπορώ και επιτυγχάνω συνήθως. Σφίχτηκα, δεν ένοιωθα καλά. Μέχρι το 21ο χιλιόμετρο όλα πήγαιναν πρίμα, αλλά από το 30ο και μετά άρχισαν τα προβλήματα. Ο Γκελαούζος επικράτησε απολύτως δίκαια και χαίρομαι για εκείνον. Πρέπει να έρθουν νέα παιδιά στον Μαραθώνιο. Ο κόσμος μας βοηθάει και είναι στο πλευρό μας. Σε όλη την διαδρομή μας στήριξε και μας έδωσε κουράγιο μέχρι τον τερματισμό". 

Η ευχάριστη έκπληξη (τρίτος), Παναγιώτης Καραΐσκος είπε:  χαίρομαι πολύ που πέτυχα τον στόχο να σημειώσω χρόνο κάτω από τα 2ώρ.30΄00΄΄ και να καταταγώ τρίτος Έλληνας και μάλιστα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Πρώτα ο Θεός θα επιστρέψω του χρόνου".

Η Νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικών Ουρανία Ρεμπούλη δήλωσε: " Ήθελα πολύ την νίκη γιατί είχα μια δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς και ήθελα να πάρω δύναμη για να συνεχίσω. Ξεκινώντας είχα άγχος διότι ένοιωθα πίεση της τρίτης νίκης στην σειρά που ήθελα να πετύχω, Οι συνθήκες ήταν δύσκολες διότι είχε πολύ υγρασία όμως τελικά σημασία έχει ότι τα κατάφερα.Χαίρομαι που έτρεξα για μια εις έτι φορά στην κλασική διαδρομή γιατί εμείς οι Έλληνες πρέπει να προωθούμε τον Μαραθώνιο της Αθήνας".

Η Γλυκερία Τζιατζιά (2η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) τόνισε: "Τρέχω πρώτη φορά σε Μαραθώνιο, οι συνθήκες ήταν καλές και ήμουν τυχερή που μου βγήκε η κούρσα. Περίμενα ένα χρόνο κοντά στις τρεις ώρες. Πήγα πολύ πιο κάτω και είμαι πολύ χαρούμενη. Ασχολούμαι με το ορεινό τρέξιμο και η δεύτερη θέση σήμερα είναι μεγάλη επιτυχία". 

Η Φωτεινή Δαγκλή αναφερόμενη στην τρίτη θέση στο φετεινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Γυναικών είπε: "Είναι η πρώτη φορά που τρέχω στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και το χάρηκα. Μετά την νίκη μου στον Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης περίμενα μια καλή εμφάνιση σήμερα. Στα τελευταία δέκα χιλιόμετρα πονούσα αλλά έτρεχα με την καρδιά μου γιατί ήθελα να τερματίσω. Τρέχω γιατί θέλω να περάσω ένα μήνυμα στα παιδιά που προπονώ".


Τα πλήρη αποτελέσματα των αγώνων του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου των γυναικών θα τα βρείτε στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.athensauthenticmarathon.gr/site/index.php/en    



http://webtv.ert.gr/athlitika/12noe2017-35os-afthentikos-marathonios-tis-athinas-2o-meros/


Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Συνέντευξη τύπου για τον 35 Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας





  Γράφει o 
ΚΑΡΟΛΟΣ 
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ


Η Συνέντευξη τύπου για τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας δόθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, της πολιτείας, Elite αθλητών και χορηγών.

Στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο θα αγωνιστούν συνολικά περίπου 51.000 δρομείς σε όλο το εύρος των αγωνισμάτων, αριθμός ο οποίος είναι ρεκόρ, 18.000 δρομείς θα λάβουν μέρος στην κλασική διαδρομή και εξ' αυτών περί τους 9.000 θα είναι ξένοι.

Αποτέλεσμα εικόνας για συνέντευξη τύπου 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε: "Θέλω να μιλήσω για τον 35ο ΑΜΑ, οι αγώνες εξάντλησαν τα όρια τους. Με τις σημερινές δομές είναι ανέφικτη η συμμετοχή περισσοτέρων δρομέων και είναι άδικο για την διοργάνωση και για όλους μας. Θεωρούμε πως έχουμε κάνει αυτά που μπορούσαμε αναδεικνύοντας τον αγώνα σε μεγάλο γεγονός. Αν θέλουμε όμως να συνεχίσει ο ΑΜΑ να αναπτύσσεται τότε πρέπει η Πολιτεία να αποφασίσει να εντάξει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο στις προτεραιότητες της. Για να υποδεχτεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος περισσότερους δρομείς απαιτούνται αλλαγές στην αφετηρία καθώς και πρόσθετες οδεύσεις. Ελπίζω πως η προσπάθεια μας θα βρει ανταπόκριση. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας προσφέρει στον ΣΕΓΑΣ μεγάλο οικονομικό όφελος και αναπληρώνει το κενό της Πολιτείας. Παράλληλα ο ΑΜΑ προσφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη στο Κράτος και στον Τουρισμό. Δικό μας χρέος είναι να καταθέσουμε τις απαραίτητες μελέτες προκειμένου τα επόμενα χρόνια να συμμετάσχουν πλέον των 30.000 δρομέων".  

Ο τεχνικός του Αυθεντικού Μαραθωνίου, Ευάγγελος Παπαποστόλου, δήλωσε: "Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την Ομοσπονδία και όλους τους θεσμικούς φορείς και ευτυχίσαμε φέτος τρεις εβδομάδες πριν την διοργάνωση του ΑΜΑ να ολοκληρωθούν οι εγγραφές 18.500 δρομέων, από τους 51.000 αθλητές στο σύνολο όλων των αγωνισμάτων και συνολικά 110 αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου". 

Ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του ΑΜΑ, Παναγιώτης Δημάκος, τόνισε: "Τις επόμενες ημέρες ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα είναι το παγκόσμιο γεγονός σε ολόκληρο τον πλανήτη".

Από την πλευρά τους οι αθλητές δήλωσαν: 

Ο Χριστόφορος Μερούσης, τρεις φορές νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου είπε: "Είμαι χαρούμενος και νοιώθω ευλογημένος που μετέχω κάθε χρόνο στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Εγώ προσπαθώ σε αυτό το μοναχικό αγώνισμα να νικήσω πρώτα τον εαυτό μου και κατόπιν να τερματίσω. Αυτό θέλω να κάνω και φέτος να ξεπεράσω τις δυνάμεις μου και να ολοκληρώσω τον αγώνα".

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστοφορος μερουσης

Η περυσινή νικήτρια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου, Ράνια Ρεμπούλη, δήλωσε: "Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες. Καλή επιτυχία στην διοργάνωση. Είμαι χαρούμενη που μετέχω για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και γιατί όχι να μην κερδίσω με μια καλή επίδοση. Αν ο καιρός μας τα φέρει όλα ευνοϊκά τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε καλό χρόνο. Είναι κίνητρο που τρέχουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μου αρέσει να ξεκινώ στον ΑΜΑ, με όλη αυτή την λαοθάλασσα από δρομείς όλων των ηλικιών από όλον τον κόσμο. Προτρέπω όλους να μετέχουν στον επόμενο Μαραθώνιο της Αθήνας το 2018". 

 Αποτέλεσμα εικόνας για ουρανία ρεμπούλη

Ο εκπρόσωπος των elite αθλητών, Rachid Ben Meziane, είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ για την συνεργασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι με τον Πρόεδρο, Κώστα Παναγόπουλο και τον Μάκη Ασημακόπουλο και χαίρομαι που θα θα έχουμε εκτός από Κενυάτες δρομείς που έρχονται κάθε χρόνο και αθλητές από την Αιθιοπία. Θα αγωνιστούν 16 τοπ αθλητές και περισσότεροι από 100 θα μετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και θα δούμε μια πραγματικά σπουδαία μάχη. Ωστόσο πρωταθλητές είναι όλοι οι οποίοι θα αγωνιστούν στην αυθεντική διαδρομή και τους αξίζουν συγχαρητήρια".

Ο νικητής το 2011, Abdelkrim Boubker, από το Μαρόκο τόνισε: "Σας ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να νικήσω και πάλι".

Αποτέλεσμα εικόνας για Abdelkrim Boubker

Η Κενυάτισα, Nancy Jebichi Arusei, περυσινή νικήτρια στις γυναίκες δήλωσε: "Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να έρθω ξανά στην Αθήνα, μου αρέσει να έρχομαι εδώ και ελπίζω να επαναλάβω την περυσινή μου επιτυχία και να πρωτεύσω".
 

Παρακάτω, βλέπε σχετικά βίντεο προηγουμένων ετών.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Ελπιδοφόρες επιδόσεις στην Ζυρίχη




  Γράφει o 
ΚΑΡΟΛΟΣ 
 ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ


Κάποια "πουλάκια" λένε πως στο τέλος κάθε θερινής Αγωνιστικής σαιζόν (εν προκειμένω μετά τις 20 Αυγούστου) οι αθλητές του στίβου είναι καταπονημένοι και για αυτόν τον λόγο δεν επιτυγχάνουν επιδόσεις ανάλογες με το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους και πραγματοποιούν αγώνες : Ντάιμοντ Λιγκ, Διεθνή μίτιγκ η μετέχουν σε εγχώριες διοργανώσεις ένεκα άλλων σκοπών π.χ οικονομικό δέλεαρ, διατήρηση της φήμης τους σε υψηλό επίπεδο κ.α, ωστόσο αναντίρρητο εστί το γεγονός πως οι επιδόσεις έχουν "υποχωρήσει" και η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται από το επίπεδο στο τέλος έκαστης αγωνιστικής περιόδου.




Αναφέροντας την άποψη μας και αφού ακολούθως παραθέσουμε τις κορυφαίες επιδόσεις οι οποίες επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια του Ντάιμοντ Λιγκ Ζυρίχη 2017 θα έχετε την ευκαιρία να εξάγεται τα δικά σας συμπεράσματα και να κρίνεται την ορθότητα η μη των απόψεων μας.  

Κάποτε πριν από είκοσι και πλέον χρόνια επιτυγχάνοντο επιδόσεις οι οποίες σήμερα "φαντάζουν" σαν όνειρο, επιδόσεις "μυθικές" και απλησίαστες. Ενδεικτικά και μόνον αναφέρουμε τις ακόλουθες 22 επιδόσεις : 1) 47.60 (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Μαρίτα Κοχ (Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας) το 1985 στα 400μ. Γυναικών, 2) 2.09μ. (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Στέφκα Κωνσταντίνοβα (Βουλγαρία) το 1987 στο άλμα εις ύψος Γυναικών , 


                        Μαρίτα Κοχ 47.60 - Παγκόσμιο Ρεκόρ

3) 10.49 (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) στα 100μ. Γυναικών το οποίο σημείωσε η Φλόρενς-Τζόινερ Γκρίφιθ (ΗΠΑ) το 1988, 4) 21.34 (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) από την μόλις προαναφερθείσα σπρίντερ (Γκρίφιθ) το 1988 στα 200μ. Γυναικών, 5) 1.41.73 Σεμπάστιαν Κόε (Μ.Βρετανία) στα 800μ. ανδρών το 1981, 

             Τζάκι Τζόινερ - Ολυμπιακοί Αγώνες Σεούλ 1988  

6) 47.02 Έντγουϊν Μόουζες (ΗΠΑ) στα 400μ. εμπόδια ανδρών το 1983, 7) 46.78 (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Κέβιν Γιάγκ (ΗΠΑ) επίσης στα 400μ. εμπόδια ανδρών το 1992, 8) 74,08μ. (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Γιούργκεν Σουλτ (Λ.Δ.Γ) το 1986 στην Δισκοβολία ανδρών, 9) 98,48μ. (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Γιάν Ζελέζνι (Τσεχία) το 1996 στον ακοντισμό ανδρών, 


               Έντγουϊν Μόουζες - Ολυμπιακοί Αγώνες 1984

10) 86,74  (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Γιούρι Σέντιχ (Ε.Σ.Σ.Δ) το 1986 στην σφυροβολία ανδρών, 11) 3.52.47 Τατιάνα Καζανκίνα (Ε.Σ.Σ.Δ) το 1980 στα 1500μ. γυναικών, 12) 12.21 Γιορντάνκα Ντόνκοβα (Βουλγαρία) το 1988 στα 100μ. με εμπόδια γυναικών, 13) Ναντέζντα Ολιζαρένκο (Ε.Σ.Σ.Δ) το 1980 στα 800μ. γυναικών, 14) 1.53.28 (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Γιαρμίλα Κρατοχβίλοβα (Τσεχία) στα 800μ. γυναικών το 1983, 


             Ναντέζντα Ολιζαρένκο - Ολυμπιακοί Αγώνες 1980

15) 7.52 (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Γκαλίνα Τσιστιάκοβα (Ε.Σ.Σ.Δ) το 1988 στο άλμα εις μήκος γυναικών, 17) 15.50 (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ)  Ινέσα Κράβετς (Ουκρανία) το 1995 στο τριπλούν γυναικών, 18) 6,14μ. (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ στον ανοικτό στίβο) Σεργκέι Μπούμπκα (Ε.Σ.Σ.Δ) το 1994 στο Επι-κοντώ ανδρών, 19) 23,12μ. (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Ράντι Μπαρνς (ΗΠΑ) το 1990 στην σφαιροβολία ανδρών, 20) 2,45μ. (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Χαβιέ Σοτομαγιόρ (Κούβα) στο ύψος ανδρών το 1993, 


               Χαβιέ Σοτομαγιόρ - Παγκόσμιο Ρεκόρ 2,45μ.

21) 8,95μ. (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Μάικ Πάουελ (ΗΠΑ) το 1991 στο μήκος ανδρών και 22) 18,29μ. (υφιστάμενο Παγκόσμιο Ρεκόρ) Τζόναθαν Έντουαρντς (Μ.Βρετανία) το 1995 στο Τριπλούν ανδρών και δεκάδες έτερες επιδόσεις οι οποίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.


            Μάικ Πάουελ - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τόκυο 1991

Ο 31χρονος Ισαάκ Μάκβαλα από την Μποτσουάνα με αξιοπρόσεκτη εμφάνιση πρώτευσε στο φετεινό Ντάιμοντ Λιγκ - Ζυρίχη 2017 με χρόνο 43.95 στα 400μ. ανδρών, όντας ο μοναδικός ο οποίος πέτυχε χρόνο κάτω από τα 44 δευτερόλεπτα, στο ίδιο αγώνισμα ο Αμερικανός Τζιλ Ρόμπερτς (ΗΠΑ) ήταν δεύτερος με 44.54, ενώ τρίτος στα 400μ. ανδρών κατετάγη ο Βέρμοντ Νόργουντ με 45.01.


                Ισαάκ Μάκβαλα - Ντάιμοντ Λιγκ Ζυρίχη 2017 

Ο Βρετανός Σίντι Ούτζα κέρδισε στα 100μ. με 9.97 ενώ με τον ίδιο χρόνο δεύτερος στην Ζυρίχη ήταν ο Μπεν Γουσέφ Μέιτε από τη Ακτή Ελεφαντοστού, στην τρίτη θέση "βρέθηκε" με 10.01 ο Αμερικανός Ρόνι Μπέικερ. Στο ίδιο αγώνισμα (100μ. ανδρών) ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) αρκέστηκε στην τέταρτη θέση με 10.04.


               Σιγίντου Ούτζα - Ντάιμοντ Λιγκ Ζυρίχη 2017

Εις εκ των κορυφαίων αθλητών "μεσαίων" αποστάσεων όλων των εποχών Παγκοσμίως ο Βρετανός τετράκις Ολυμπιονίκης Μο Φάρα πρώτευσε στα 5.000μ. ανδρών με χρόνο 13.06.05, δεύτερος στο αγώνισμα ήταν ο 23χρονος Αιθίοπας Μουχτάρ Εντρίς με 13.06.09, τρίτος με 13.06.18 ο συμπατριώτης του προηγουμένου Γιομίφ Κεγιέτσα και τέταρτος με 13.07.35 ο επίσης Αιθίοπας Σέλεμον Μπαρέγκα μόλις 17 ετών.


         Ο Μο Φάρα νικητής στο Ντάιμοντ Λιγκ - Ζυρίχη 2017

Αξιοπρόσεκτος αγώνας πραγματοποιήθηκε στα 400μ. με εμπόδια ανδρών όπου επικράτησε ο 20χρονος Κίρον Μακμάστερ από την Ακτή Ελεφαντοστού με 48.07, αφήνοντας τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Νορβηγό Κάρστεν Βάρνχολμ στην δεύτερη θέση με 48.22.


Ο Μουτάζ Έσα Μπαρσίμ ήταν για μια εις έτι φορά ασταμάτητος στο ύψος ανδρών όπου πρώτευσε με άλμα 2,36μ., τα 2,30μ. υπερέβησαν άλλοι δυο άλτες : ο Σύριος Μαίντ Εντίν Γκαζάλ ο οποίος κατετάγη δεύτερος με 2,31μ. και ο Ουκρανός Μποχντάν Μπονταρένκο επίσης με 2,31μ.




O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του άλματος εις μήκος στο Λονδίνο Νοτοαφρικανός Λούβο Μανιόγκα κυριάρχησε και στην Ζυρίχη όπου ήταν νικητής στο αγώνισμα της ειδικότητας του (άλμα εις μήκος) με 8,49μ. ενώ δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Ρούσα Σαμάι (Ν.Αφρική) με 8,31μ. 

                            Λούβο Μανιόγκα - Ζυρίχη 2017


Νικητής και στην Ζυρίχη (μετά το Λονδίνο) ήταν στο άλμα         επι-κοντώ ανδρών ο Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) με άλμα 5,87μ., ενώ την δεύτερη θέση "μοιράστηκαν" οι Πολωνοί Πιότρ Λίσεκ και Πάβελ Βοϊτσετσόβσκι οι οποίοι αμφότεροι υπερέβησαν τα 5,80μ.

O Τσέχος Γιακούμπ Βαντλέιχ με βολή 88,50μ. επικράτησε στον ακοντισμό ανδρών περιορίζοντας στην δεύτερη θέση με 86,59μ. τον Γερμανό Τόμας Ρόλερ, δεύτερο φέτος στην Υδρόγειο με 93,90μ..

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Σάουνι Μίλερ-Ουίμπο (Μπαχάμες - τρίτη στο Λονδίνο) η οποία με χρόνο 21.88 επικράτησε στα 200μ. γυναικών κερδίζοντας την Τζαμαϊκανή δις ολυμπιονίκη Ελάιν Τόμσον η οποία κατετάγη δεύτερη στον προαναφερθέντα αγώνα με 22.00.

                                       Σάουνι Μίλερ-Ουίμπο - Ζυρίχη 2017

Η Ολυμπιονίκης και δις Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα 100μ. με εμπόδια Γυναικών Αυστραλή Σάλι Πίρσον πρώτευσε και στην Ζυρίχη με 12.55, ενώ δεύτερη με τον ίδιο χρόνο ήταν η Σαρίκα Νέλβις από τις ΗΠΑ και τρίτη με 12.67 η επίσης Αμερικανίδα Χριστίνα Μάνιγκ.

                                        Σάλι Πίρσον νικήτρια στην Ζυρίχη

Η Νοτιοαφρικανή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των 800μ. γυναικών Κάστερ Σεμένια επικράτησε και στην  Ζυρίχη με 1.55.84, μακράν μπροστά από την Φραντσίν Νιονσάμπα από το Μπουρούντι η οποία σημείωσε χρόνο 1.56.71



Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Σταρ στο Μπέρμιγχαμ ο Μπαρσίμ νικητής με 2,40 μ. στο ύψος ανδρών - η Ελάιν Τόμσον "φοβερή" 10΄΄93 στα 100μ. γυναικών

http://webtv.ert.gr/athlitika/20avg2017-stivos-diamond-league-birmigcham-m-vretania/

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ




                         Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
                                                                                                                       της  ΕΣΗΕΑ,AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF   



Η ακαταμάχητη Κατερίνα Στεφανίδη απτόητη και αήττητη φέτος στο Επι-κοντώ Γυναικών πρώτευσε και στο Ντάιμοντ Λιγκ του Μπέρμιγχαμ με άλμα 4,75 μ. αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Βρετανίδα Χόλι Μπραντσό με 4,61 μ., και στην τρίτη με το ίδιο ύψος (4,61μ.) την Μιχαέλα Μεγιέρ. 

Στα 4,61μ. του Επι-κοντώ Γυναικών είδαμε άλλες δυο άλτριες: την Κουβανή Γιαρισλέις Σίλβα και την Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), οι οποίες ισοβάθμησαν στην τέταρτη θέση του τεχνικού και θεαματικού αγωνίσματος του Επι-κοντώ Γυναικών, ενώ ακολούθησαν με 4,51 μ. οι : Κάτιε Νάτζιοτ (ΗΠΑ), η 20χρονη Ρομπέιλις Πεϊνάλντο από την Βενεζουέλα και η Καναδή Αλίσα Νιούμαν.

Αποτέλεσμα εικόνας για katerina stefanidi
                                      
Κατερίνα Στεφανίδη


                                   Ύψος Ανδρών

Με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο 2,40 μ., στο άλμα εις ύψος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μουτάζ-Έσα Μπαρσίμ από το Κατάρ όχι μόνο επικράτησε στο αγώνισμα της ειδικότητας του αλλά σημείωσε και την καλύτερη επίδοση στο σημερινό Ντάιμοντ Λιγκ στο Μπέρμιγχαμ, μακράν στην δεύτερη θέση του ύψους ανδρών ήταν ο Σύριος Μαγιέντ Αλντίν Γκαζάλ με άλμα 2,31 μ. ενώ στην τρίτη θέση του προαναφερθέντος αγωνίσματος ήταν ο Βρετανός έφηβος (19χρονος) Τομ Γκέιλ με 2,24 μ.


                   Ο Μπαρσίμ 2,40 μ. στο Μπέρμιγχαμ


                                    100 μ. Γυναικών 

Η Τζαμαϊκανή Ολυμπιονίκης Ελάιν Τόμσον με φοβερή κούρσα κέρδισε στα 100 μ. Γυναικών με 10΄΄93 αν και με αντίθετο άνεμο 1,2 μ. ανά δευτερόλεπτο και έδειξε πως είναι η κορυφαία και πέτυχε ότι απώλεσε στο Λονδίνο λόγω προβλήματος υγείας. Πολύ καλή ήταν η Μαρί Ζοζέ Ταλού από την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία σημείωσε χρόνο 10΄΄97 και ήταν δεύτερη πίσω από την Τόμσον, ενώ τρίτη με 11΄΄08 ήταν η Τζαμαϊκανή Γιούρα Λέβι.

Αποτέλεσμα εικόνας για elaine thompson
                                       
Ελάιν Τόμσον


                                    Σφαίρα Ανδρών
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Σφαιροβολίας Ανδρών στο Λονδίνο, Νεοζηλανδός Τόμας Γουόλς  επικράτησε στο αγώνισμα των ισχυρών του στίβου με βολή 21,83 μ., τον ακολούθησε o Ράιαν Κράουζερ  με 21,55 μ., ενώ τα 21 μ. ξεπέρασαν ακόμα οι: Τόμας Στάνεκ με 21,16 μ., Νταβίντ Στορλ με 21,08 μ. και Μίχαλ Χάρατουκ 21,01 μ. 

  Αποτέλεσμα εικόνας για tomas walsh

                                   800 μ. Ανδρών

Ο 23χρονος Νάιτζελ Άμος από την Μποτσουάνα με 1΄44΄΄50 πρώτευσε στα 800 μ. ανδρών, με δεύτερο τον Πολωνό Άνταμ Κτσοτ (δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) με χρόνο 1΄45΄΄28, ενώ ο επίσης Πολωνός Μάρσιν Λεβαντόβσκι ήταν τρίτος στο αγώνισμα (800 μ.) με 1΄45΄΄33. Πολύ κοντά (τέταρτος) στον Λεβαντόβσκι ήταν ο Καναδός Μπράντον Μακμπράιτ με 1΄45΄΄39, πέμπτος με 1΄45΄΄44 ο Βρετανός  Έλιοτ Γκιλς και έκτος ο συμπατριώτης του προηγουμένου Κάιλ Λάκφορντ με 1΄45΄΄69.

 Αποτέλεσμα εικόνας για nijel amos  
                                 Δίσκος Γυναικών

Η δισολυμπιονίκης της Δισκοβολίας Σάντρα Πέρκοβιτς από την Κροατία νίκησε και στο Μπέρμιγχαμ με βολή 67,51 μ. με δεύτερη την Κουβανή Ντένια Καμπαλέρο με 65,24 μ., τρίτη την επίσης Κουβανή Γείμι Πέρεζ με 65,11 μ. και τέταρτη η Αυστραλή Ντάνι Στίβενς με 64,75 μ. 

                        400 μ. εμπόδια Γυναικών

Η δις Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των 400 μ. με εμπόδια Τσέχα Σουζάνα Χείνοβα πρώτευσε στο αγώνισμα της με χρόνο 54΄΄18 (ατομική φετεινή επίδοση) ενώ πολύ κοντά με 54΄΄20 ήταν δεύτερη η 27χρονη Ντιλάιλα Μουχαμάντ και στην τρίτη θέση με 54΄΄67 τερμάτισε η Τζαμαϊκανή Ζανιέβ Ράσελ σε ένα αγώνισμα όπου και η τέταρτη 30χρονη Βρετανή Έιλιντχ Ντόιλ κατέβηκε τα 55 δευτερόλεπτα πετυχαίνοντας χρόνο 54΄΄89.


Σουζάνα Χείνοβα 
- Χρυσό Μόσχα 2013 -


                                      200 μ. Ανδρών

Ο Αζέρος αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Τουρκίας Ραμίλ Γκουλίγιεφ, Παγκόσμιος Πρωταθλητής λίγες ημέρες πριν στο Λονδίνο στα 200 μ. ανδρών ήταν ο θριαμβευτής  και σήμερα στο Diamond League το οποίο έλαβε χώρα στο Μπέρμιγχαμ με χρόνο 20΄΄17, στην δεύτερη θέση του μόλις προαναφερθέντος αγωνίσματος ήταν ο Αμερικανός Αμίρ Γουέμπ (ΗΠΑ) με 20΄΄26 και τρίτος με 20΄΄30 ο Καναδός Αάρον Μπράουν. 

            O Γκουλίγιεφ νικητής στα 200 μ.
 - Λονδίνο 2017 -

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Απολογισμός - Λονδίνο 2017

https://www.youtube.com/watch?v=CTWt9YGIt0Y
           Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
                           της  ΕΣΗΕΑ,AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF

http://webtv.ert.gr/athlitika/05avg2017-pagkosmio-protathlima-stivou-londino-2017/





Hit Web Stats


Ολοκληρώθηκε το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού στίβου Ανδρών-Γυναικών το οποίο έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο εδώ στο νεφελώδες αλλά και τόσο "ζωντανό" κατά την διάρκεια των Αγώνων Λονδίνο.

Για ένα δεκαήμερο από τις 4 έως και τις 13 Αυγούστου εμείς που είχαμε την τύχη να βιώσουμε τις στιγμές, θετικές και αρνητικές τις οποίες μας "προσέφερε" αυτό το ιδιαίτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, αλλά εκτός ημών και οι Τηλεθεατές οι οποίοι είδαν τους Αγώνες από κάποιο δέκτη Τηλεόρασης η Web TV και βεβαίως όσοι παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς από το Στάδιο το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού Στίβου Α-Γ 2017 και είδαμε με τον ένα η τον έτερο τρόπο το κορυφαίο σε όλα τα σπορ φέτος αθλητικό γεγονός του Πλανήτη, αποκομίσαμε άπαντες κάποια συμπεράσματα και διαμορφώσαμε μια άποψη για την ιδιαιτερότητα του προαναφερθέντος τεράστιου αθλητικού γεγονότος.

Αποτέλεσμα εικόνας για london olympic stadium during IAAF World Championships in Athletics London 201716ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Α-Γ 
Λονδίνο 2017

Το φετεινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Ανδρών-Γυναικών διακρίνεται αναντίρρητα από ένα ειδοποιό στοιχείο το οποίο το καθιστά ξεχωριστό : το γεγονός ότι καθημερινά οι Αγώνες κατά την διάρκεια των και Πρωινών και Απογευματινών αγωνισμάτων διεξήγοντο στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, χωρητικότητας σήμερα 60.000 θεατών παρουσία ενός απίστευτου στην κυριολεξία κοινού αναφορικά με το πάθος, τον παλμό αλλά και την Συγκλονιστική υποστήριξη όλων των αθλητών οι οποίοι συμμετείχαν στους Αγώνες, ανεξαρτήτως Χώρας προέλευσης, χρώματος, θρησκείας η οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας είχε ενδεχομένως έκαστος αθλητής.  

Επιπλέον αξίζει να τονισθεί ότι σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου Ανδρών-Γυναικών είναι το κορυφαίο όλων των εποχών όσον αφορά 1) την Συναρπαστικότητα και 2) την ανταγωνιστικότητα στον στίβο και την κονίστρα.   

Καθ' όλη την διάρκεια των προμημονευθέντων Αγώνων στους οποίους έλαβαν μέρος 2.038 αθλητές από 205 Χώρες η αγαλλίαση για την επιβράβευση των αθλητών μέσω του αυθόρμητου άδολου χειροκροτήματος των θεατών ήταν τεράστια. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε στην δημοσιότητα η IAAF η προσέλευση θεατών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου αφού συνολικά παρακολούθησαν τους Αγώνες εντός του Σταδίου 900.000 άτομα. 

Ιδιαιτερότητα η οποία δεν έμεινε απαρατήρητη ήταν η συμμετοχή μόνο επτά αθλητριών στον τελικό των 50 χιλιομέτρων βάδην Γυναικών επί δημοσίας οδού  σε ένα αγώνισμα το οποίο για πρώτη φορά διενεργείται σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και βεβαίως με δεδομένο το ότι έχουν διεξαχθεί ελάχιστοι αγώνες μικρότερου βεληνεκούς Παγκοσμίως με φυσική συνέπεια και οι τέσσερις βαδίστριες οι οποίες ολοκλήρωσαν τον αγώνα να πετύχουν ρεκόρ.

Κορυφαία επίδοση των Αγώνων το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 χιλιόμετρα βάδην Γυναικών επί δημοσίας οδού από την Πορτογαλέζα Ίνες Ενρίκες με χρόνο 4 ώρες 05.56.


Παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 χιλιόμετρα βάδην η Ενρίκε
Λονδίνο 2017


Το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου είχε λιγοστές επιδόσεις οι οποίες συγκαταλέγονται στις κορυφαίες με βάση την Ιστορία του θεσμού, όμως οι Αγώνες ήταν φοβερά αμφίρροποι και συγκλονιστικοί λόγω και της λιοπερίχυτης παρουσίας των θεατών αλλά και των απροόπτων που προέκυψαν κατά την διάρκεια των Αγώνων. Παραδείγματος χάριν είδαμε : 1) την ομάδα 4χ400μ. ανδρών του Τρίνινταντ να εκπλήσσει με την νίκη της, 2) τον Γιουσείν Μπολτ να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. Ανδρών, 3) την Άλισον Φίλιξ να ηττάται στον τελικό των 400μ. Γυναικών , 4) Τον Γιουσείν Μπολτ να εγκαταλείπει στα 4χ100μ. με αποτέλεσμα τον μη τερματισμό της ομάδας 4χ100μ. Ανδρών της Τζαμάικα , 5) τον Μο Φάρα να ηττάται στον τελικό των 5.000μ. Ανδρών από τον Αιθίοπα Ιντρις κ.α 

H Στεφανίδη θριαμβεύτρια στο Επι-κοντώ Γυναικών - Λονδίνο 2017

Οι σημαντικότερες παρουσίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου Α-Γ  στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου ήταν : ο Μο Φάρα (Μ,Βρετανία) ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10.000μ. Ανδρών και το ασημένιο στα 5.000μ. Ανδρών, ο Γουέιντ Βανίκερκ (Νότιος Αφρική) χρυσό μετάλλιο στα 400μ. και ασημένιο στα 200μ. Ανδρών, η Ντάφνι Σίπερς (Ολλανδία) νικήτρια στα 200μ. Γυναικών και τρίτη στα 100μ. Γυναικών, η Άλισον Φίλιξ (ΗΠΑ) χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. γυναικών και χρυσό μετάλλιο με την ομάδα των ΗΠΑ στα 4χ100 και 4χ400μ . Γυναικών, Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) χρυσό μετάλλιο στα 100μ . Ανδρών και αργυρό με την ομάδα 4χ100μ. της Χώρας του, ο Γάλλος Γιοάν Ντινίζ νικητής στα 50 χιλιόμετρα βάδην Ανδρών με ρεκόρ Αγώνων 3 ώρες 33.12, ο Σάμ Κέντρικς (ΗΠΑ) με το χρυσό μετάλλιο στο Επι-κοντώ Ανδρών με 5,95μ., η Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάς) νικήτρια στο Επι-κοντώ Γυναικών με Πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία φέτος επίδοση στον Κόσμο 4,91μ., η Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία) με το χρυσό μετάλλιο στην Δισκοβολία Γυναικών με 70,31μ. η Ρωσίδα Μαρία Λασιτσκένε νικήτρια στο ύψος Γυναικών με 2,03μ. η οποία αγωνίστηκε ως ανεξάρτητη

Ο Κέντρικς νικητής στο Επι-κοντώ Ανδρών - Λονδίνο 2017

Σάντρα Πέρκοβιτς Παγκόσμια Πρωταθλήτρια - Λονδίνο 2017


O Φάρα Παγκόσμιος Πρωταθλητής - Λονδίνο 2017


    Συμπεράσματα από τις Ελληνικές Συμμετοχές 

Η Ελληνική αγωνιστική εμφάνιση είχε δυο όψεις ενός νομίσματος στην "καλή" πλευρά ήταν η μέγιστη συγκομιδή σε βαθμούς (11) και η καλύτερη θέση (29η) στον πίνακα των μεταλλίων, στην "κακή" το ότι σε ατομικό επίπεδο η πλειοψηφία των αθλητών μας είχε παρουσία κατώτερη των προσδοκιών βάσει της αγωνιστικής κατάστασης εκάστου αθλητή και των πεπραγμένων του εντός του 2017.



Τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών ήταν τα εξής :
  • Κατερίνα Στεφανίδη - Επι-κοντώ Γυναικών - Χρυσό μετάλλιο με 4,91μ. Πανελλήνιο Ρεκόρ
  • Ιωάννης Κυριαζής - Ακοντισμός Ανδρών - 6ος στον Τελικό με 84,52μ., στον προκριματικό είχε ρίξει 84,60μ.
  • Μανώλης Καραλής - Επι-κοντώ Ανδρών Προκριματικός - 21ος με 5,45μ. επί συνόλου 29 αθλητών   
  • Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - 20 χιλιόμετρα βάδην γυναικών σε δημόσιο δρόμο - 24η με 1 ώρα 32.03 (ατομική επίδοση 2017) επί συνόλου 60 αθλητριών   
  • Ειρήνη Βασιλείου - 400μ. Γυναικών ημιτελικός - με 53.27 κατετάγη 23η σε σύνολο 24 αθλητριών, στον προκριματικό είχε σημειώσει χρόνο 52.61 καταταγείσα 2η στην πρώτη σειρά
  • Μαρία Μπελιμπασάκη - 200μ. Ημιτελικός Γυναικών -  με 23.21 κατετάγη 17η σε σύνολο 46 αθλητριών οι οποίες ξεκίνησαν το αγώνισμα, στον προκριματικό είχε πετύχει χρόνο 23.16
  • Τατιάνα Γκούσιν - Ύψος Γυναικών Προκριματικός - 26η με 1,85μ. σε σύνολο 30 αθλητριών
  • Κώστας Δουβαλίδης - 110μ. εμπόδια Προκριματικός Ανδρών - 28ος με 13.62 σε σύνολο 41 αθλητών
  • Μιλτιάδης Τεντόγλου - Μήκος Ανδρών Προκριματικός - 19ος με 7,79 σε σύνολο 32 αθλητών
  • Βούλα Παπαχρήστου - Τριπλούν Γυναικών Προκριματικός - 20η με 13,75μ. σε σύνολο 26 αθλητριών
  • Λυκούργος Τσάκωνας - 200μ. Ανδρών Ημιτελικός - στον προκριματικό ήταν 3ος στην 6η προκριματική σειρά με 20.37
  • Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ - 20 χιλιόμετρα βάδην Ανδρών επί δημοσίας οδού - 42ος με 1 ώρα 23.56 σε σύνολο 64 βαδιστών 
  • Χάιδω Αλεξούλη - Μήκος Γυναικών Προκριματικός - 26η με 5,94μ. επί συνόλου 30 αθλητριών
  • Ελισάβετ Πεσιρίδου - 100μ. με εμπόδια Γυναικών Προκριματικός - 25η με 13.14 σε σύνολο 40 αθλητριών
  • Γκλόρια Πριβιλέτζιο - Μαραθώνιος Γυναικών - 71η σε σύνολο 91 αθλητριών με 2 ώρες 57.06 
  • Μιχάλης Αναστασάκης - Σφυροβολία Ανδρών Προκριματικός - 28ος με 70,94μ. σε σύνολο 32 ριπτών
  • Δημήτρης Τσιάμης - Τριπλούν Ανδρών Προκριματικός - 28ος με 16,06μ. επί συνόλου 30 αλτών
  • Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου - Δίσκος Γυναικών Προκριματικός - 22η με 56,91μ. σε σύνολο 30 αθλητριών
  • Δέσποινα Ζαπουνίδου - 20 χιλιόμετρα βάδην γυναικών σε δημόσιο δρόμο - εγκατέλειψε
  • Ουρανία Ρεμπούλη - Μαραθώνιος Γυναικών- εγκατέλειψε



Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ήταν για μια εις έτι φορά μακράν η κορυφαία Χώρα του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου Ανδρών-Γυναικών έχοντας κατακτήσει τριάντα μετάλλια, 10 χρυσά-11 αργυρά και 9 χάλκινα, στην δεύτερη θέση ένεκα των δρόμων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων ήταν η Κένυα με 11 μετάλλια, 5 χρυσά-2 αργυρά και 4 χάλκινα ενώ η Νότιος Αφρική κατετάγη τρίτη στην συγκομιδή μεταλλίων με 6 συνολικά μετάλλια, 3 χρυσά-1 αργυρό και 2 χάλκινα. Η Ελλάδα ήταν 29η στον Πίνακα μεταλλίων με 1 μετάλλιο, χρώματος χρυσού το οποίο κατέκτησε στο Επι-κοντώ Γυναικών η Κατερίνα Στεφανίδη. 

Ο Πίνακας των μεταλλίων του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοικτού στίβου Ανδρών-Γυναικών - Λονδίνο 2017 είναι :