Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Αξιοπρόσεκτη η Ελληνική εμφάνιση - Θρίαμβος των ΗΠΑ στο Πόρτλαντ








Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
της  ΕΣΗΕΑ, AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF
url and counting visits
Προβολές Αναρτήσεως




Σύνολο Προβολών Blog 


                 Άφιξη της Ελληνικής ομάδας στο Πόρτλαντ


Αξιοπρόσεκτη ήταν η Ελληνική εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 17-20 Μαρτίου στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ, όπου η Ελληνική αποστολή ενθυλάκωσε δυο χάλκινα μετάλλια : 1) με την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία υπερέβη στο άλμα Επι-κοντώ τα 4,80μ. και 2) με την Βούλα Παρασκευή η οποία είχε καλύτερο άλμα στην δεύτερη προσπάθεια της στο τριπλούν τα 14,15μ.


                                       Κατερίνα Στεφανίδη


                                  Βούλα Παπαχρήστου

Αναντίρρητα οι προσδοκίες για μετάλλια ήταν μεγαλύτερες, αφού εκ των βασικών προσδοκιών ήταν η κατάκτηση ενός αργυρού μεταλλίου και η λήψη συνολικά 2-3 μεταλλίων, επιπλέον κατώτερες του αναμενομένου ήταν οι εμφανίσεις : α) της Νικόλ Κυριακοπούλου η οποία κατετάγη στην έκτη θέση του Επι-κοντώ γυναικών με 4,60μ., β) η έβδομη θέση στο Επι-κοντώ ανδρών του Κώστα Φιλιππίδη με 5,65μ. και γ) του Κώστα Δουβαλίδη ο οποίος με 7.79 ήταν 7ος στην πρώτη ημιτελική σειρά των 60μ. με εμπόδια, στον αντίποδα με τους τρεις προαναφερθέντες αθλητές (Κυριακοπούλου-Φιλιππίδη-Δουβαλίδη) αξιόλογη ήταν η εμφάνιση του Θρακιώτη Κώστα Μπανιώτη ο οποίος με άλμα 2,29μ. στον τελικό του ύψους ανδρών κατέλαβε την πέμπτη θέση.



                                      Τρέϊβον Μπρόμελ

Οι ΗΠΑ θριάμβευσαν στο Πόρτλαντ όπου ξεπέρασαν σε μετάλλια κάθε προηγούμενο, αφού "πρόσθεσαν" στις αποσκευές τους 23 μετάλλια (13 χρυσά - 6 αργυρά και τέσσερα χάλκινα) αφήνοντας στην δεύτερη θέση "έτη φωτός"μακράν την Αιθιοπία η οποία "άδραξε" 5 μετάλλια (2 χρυσά-ισάριθμα αργυρά και 1 χάλκινο), στην τρίτη θέση των χωρών οι οποίες έλαβαν μετάλλια βρέθηκε η Γαλλία η οποία κέρδισε τέσσερα μετάλλια (1 χρυσό-1 αργυρό-2 χάλκινα) και ακολούθησαν οι ακόλουθες χώρες : 4) Τζαμάϊκα 3 Μετάλλια (1 χρυσό- 1 αργυρό- 1 χάλκινο), στην 5η θέση ισοβάθμησαν οι εξής χώρες : Μπουρούντι-Τσεχία-Ολλανδία με 2 μετάλλια (1 χρυσό και 1 ασημένιο), στην όγδοη θέση ήταν η Νέα Ζηλανδία με 3 μετάλλια (1 χρυσό-2 χάλκινα), στην ένατη η Κίνα με 2 μετάλλια (1 χρυσό-1 χάλκινο), στην δέκατη θέση   ισοβάθμησαν οι εξής τέσσερις χώρες : Ιταλία-Βενεζουέλα-Καναδάς και Μπαχρέιν με 1 μετάλλιο (χρυσό), στην 14η  η Γερμανία και η Ουκρανία με 3 μετάλλια (2 ασημένια και 1 χάλκινο), στην 16η η Μεγάλη Βρετανία και η Πολωνία με 3 μετάλλια (1 αργυρό και 2 χάλκινα), στην  18η ήταν η Ρουμανία με 2 μετάλλια (1 αργυρό-1 χάλκινο), στην 19η ισοβάθμησαν οι : Αυστραλία-Μπαχάμες-Ισπανία-Ουγγαρία-Κατάρ και Σερβία, οι οποίες όλες έλαβαν από 1 ασημένιο μετάλλιο, στην 25η θέση ισοβάθμησαν τρεις χώρες : Ελλάδα-Κένυα και Τρίνινταντ με 2 μετάλλια (αμφότερα χάλκινα) και στην έσχατη (28η) θέση βρέθηκαν η Κροατία και τα νησιά Μπαρμπάντος που έλαβαν εκάστη (χώρα) από ένα χάλκινο μετάλλιο.   


                                   
Ο Γάλλος Ολυμπιονίκης Ρενό Λαβιλενί ήταν ο κορυφαίος αθλητής των αγώνων αφού υπερέβη στο άλμα Επι-κοντώ τα 6,02μ. και δημιούργησε νέο ρεκόρ αγώνων Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Νεοζηλανδός Τόμας Γουόλς νικητής της σφαιροβολίας ανδρών με 21,78μ. κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο.


                                           Τόμας Γουόλς

Στις γυναίκες "εντυπωσίασε" η 30χρονη Μπρίτνι Ρίσε από τις ΗΠΑ η οποία πρώτευσε στο μήκος γυναικών με άλμα 7,22μ. (φετεινή κορυφαία επίδοση στον κόσμο), στο ίδιο αγώνισμα (μήκος γυναικών) σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς η οποία με ρεκόρ Σερβίας 7,07μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. 


            Η Ολυμπιονίκης στο Μήκος το 2008 Μπρίτνεϊ Ρίσε 

Ξεχώρισαν ακόμα : 1) στο Έπταθλο Ανδρών ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης Άστον Ίτον (ΗΠΑ) ο οποίος πρώτευσε με την μεγαλύτερη φέτος συγκομιδή βαθμών στην υφήλιο 6.470 β, 2) στο τριπλούν των ανδρών ο Κινέζος νικητής Μπιν Ντογκ με άλμα 17,33μ. 3) ο Ιταλός νικητής του ύψους ανδρών Τζιανμάρκο Ταμπέρι με άλμα 2,36μ. και 4) ο Τσέχος Πάβελ Μάσλακ νικητής στα 400μ. ανδρών  με 45.44, ο οποίος κερδίζει το περιώνυμο αγώνισμα των 400μ, για δεύτερη συνεχή φορά.


                                              Άστον Ίτον

Στα αγωνίσματα των γυναικών εκτός από τις προαναφερθείσες αθλήτριες του μήκους : Ρίσε και Σπάνοβιτς διακρίθηκαν ακόμα : στα 60μ. η νικήτρια Μπάρμπαρα Πιέρ (ΗΠΑ) με 7.02, στο ίδιο αγώνισμα (60μ.) η Ολλανδή Ντάφνι Σκίπερς με 7.04, 


                                        Μπάρμπαρα Πιέρ               

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν ακόμα οι αθλήτριες από τις ΗΠΑ : Μισέλ Κάρτερ νικήτρια στην σφαιροβολία γυναικών με 20,21μ. (κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο), η Ολυμπιονίκης Τζένιφερ Σουρ η οποία με άλμα 4,90μ. ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του πόντιουμ του Επι-κοντώ γυναικών και η σύζυγος του Άστον Ίτον, νικήτρια στο Πένταθλο γυναικών με 4.881 βαθμούς (κορυφαία φετεινή επίδοση) Μπριάνε Τάϊσεν-Ίτον.     


                                Η Σουρ υπερβαίνει τα 5,03μ.

Αξιοπρόσεκτη και αισθητή ήταν ακόμα η απουσία της Ρωσικής Εθνικής Ομάδας στίβου (δεύτερης ισχυρότερης χώρας στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στον κλασικό αθλητισμό), η οποία δεν μετείχε λόγω της τιμωρίας της από την ΙΑΑΦ για ευθύνη της προαναφερθείσας Ομοσπονδίας (Ρωσικής) στην εμπλοκή αναφορικά με την λήψη απαγορευμένων ουσιών πολλών Ρώσων αθλητών. 

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : Με κακή εμφάνιση εκτός τελικού των 60μ. εμποδίων ο Δουβαλίδης








Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
της  ΕΣΗΕΑ, AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF
url and counting visits
        
Ο άψογος σαν αθλητής και χαρακτήρας Κώστας Δουβαλίδης δεν τα κατάφερε, αγωνιζόμενος με τεχνικά λάθη κατά την διάρκεια της κούρσας της πρώτης ημιτελικής σειράς των 60μ, με εμπόδια τερμάτισε προτελευταίος (έβδομος) με τον μετριότατο χρόνο 7.79, με φυσική συνέπεια να μείνει εκτός τελικού του αγωνίσματος όπου προκρινόταν οι τέσσερις πρώτοι έκαστης σειράς. 


                                                  Κώστας  Δουβαλίδης

Ο Δραμινός αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα χρεώθηκε με άκυρη εκκίνηση η οποία οπωσδήποτε τον επηρέασε στην συνέχεια, χωρίς ωστόσο το προαναφερθέν γεγονός να δικαιολογεί την εμφάνιση του αν και στην φετεινή χειμερινή περίοδο ο Δουβαλίδης είχε πραγματοποιήσει προετοιμασία με προβλήματα αφού είχε τραυματιστεί στην αρχή της χρονιάς.


                            Πασκάλ Μαρτινό-Λαγκάρντ

Στην πρώτη ημιτελική σειρά όπου αγωνίστηκε ο Δουβαλίδης πρώτευσε ο Γάλλος Πασκάλ Μαρτινό-Λαγκάρντ με 7.52, ενώ με τον ίδιο χρόνο αλλά διακριτή διαφορά στο Φώτο-Φίνις τερμάτισε δεύτερος ο Τζάρετ Ίτον από τις ΗΠΑ. Με τον ίδιο χρόνο 7.52 κέρδισε στην δεύτερη σειρά των 60 μ. με εμπόδια ο Τζαμαϊκανός Ομάρ Μακλέοντ.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ : 5ος στο ύψος ο Μπανιώτης - στον ημιτελικό των 60μ. με εμπόδια ο Δουβαλίδης






Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
της  ΕΣΗΕΑ, AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF
url and counting visits


Την πέμπτη θέση στον τελικό του ύψους ανδρών κατέλαβε ο Θρακιώτης άλτης Κώστας Μπανιώτης με άλμα 2,29μ. στην δεύτερη προσπάθεια, προηγουμένως ο αξιόμαχος Έλληνας πρωταθλητής είχε υπερβεί με την πρώτη προσπάθεια τα 2,20 και 2,25μ. 


                                        Κώστας Μπανιώτης

Σπουδαία ήταν η εξέλιξη στον τελικό του ύψους ανδρών όπου οι τρεις πρώτοι άλτες ξεπέρασαν τα 2,33μ. για να αναρριχηθούν στο βάθρο των νικητών. Το ύψος ανδρών είχε τεράστιο ενδιαφέρον, στο υψηλότερο σκαλί του πόντιουμ των νικητών ανέβηκε (δικαίως) ο Ιταλός Τζιανμάρκο Ταμπέρι με άλμα 2,36μ. στην πρώτη προσπάθεια του, παρότι ο κορυφαίος φέτος ανά την υφήλιο με 2,38μ. Ιταλός πρωταθλητής είχε υπερβεί τα 2,29 και 2,33μ. με την τρίτη προσπάθεια. Το αργυρό μετάλλιο του αγωνίσματος (ύψος ανδρών) κέρδισε ο Βρετανός Ρόμπερτ Γκράμπαρτζ με 2,33μ. και το χάλκινο με το ίδιο ύψος (2,33μ.) ο Έρικ Κίναρντ από τις ΗΠΑ, την οκτάδα "έκλεισαν" οι ακόλουθοι : 4ος με 2,29μ. ο Μουτάζ-Έσα Μπαρσίμ (Κατάρ) με 2,29μ., 5ος (όπως προείπαμε) ο Κώστας Μπανιώτης με το ίδιο ύψος 2,29μ., 6ος επίσης με 2,29μ. ο Κινέζος Γκουόι Ζάνγκ, 7ος πάλι με 2,29μ. ο Ουκρανός Αντρίι Προτσένκο και  8ος ο Βρετανός Κρις ΜΤζιαπέκερ παρομοίως με 2,29μ.


                                   Τζιανμάρκο Ταμπέρι

Ο Κώστας Δουβαλίδης επέτυχε τον αρχικό του στόχο να προκριθεί στον σημερινό ημιτελικό των 60μ. με εμπόδια αφού κατετάγη 4ος στην τρίτη προκριματική σειρά με 7.74 και προκρίθηκε με χρόνο αφού στον ημιτελικό των 60μ. με εμπόδια την πρόκριση με βάση την προκήρυξη των αγώνων, ελάμβαναν απευθείας οι τρεις πρώτοι κάθε σειράς και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι και από τις τέσσερις προκριματικές σειρές. 


                                  Κώστας Δουβαλίδης

Η επίδοση 7.74 την οποία επέτυχε ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν η δεύτερη από όλες τις προκριματικές. Σήμερα ο Έλληνας εμποδιστής θα επιδιώξει να αποφύγει τα λάθη και πετυχαίνοντας χρόνο καλύτερο από 7.65 να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος, εγχείρημα δύσκολο όχι όμως ακατόρθωτο για τον Θρακιώτη 'Ελληνα Πρωταθλητή που προέρχεται από τραυματισμό.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Θρίαμβος της Βούλας Παπαχρήστου και χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/pagkosmio-protathlima-klistou-stivou-portlant-chalkino-metalio-i-voula-papachristou/
 





Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
της  ΕΣΗΕΑ, AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF
url and counting visits


Η Βούλα Παπαχρήστου επανήλθε δριμύτερη αφού με άλμα 14,15 μ. στην δεύτερη προσπάθειά της κατέκτησε το δεύτερο (μετά την Στεφανίδη) χάλκινο μετάλλιο για την Ελληνική αποστολή. 

Η Παπαχρήστου ξεκίνησε με άκυρη προσπάθεια στο πρώτο της άλμα στο τριπλούν, όπως συνέβη και με το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο την Γιουλιμάρ Ρόγιας από την Βενεζουέλα, αλλά στο δεύτερο άλμα της είχε καλή προσπάθεια και η μεζούρα «έγραψε» 14,15 μ. και πέρασε στην δεύτερη θέση της κατάταξης μετά το πέρας της δεύτερης προσπάθειας των 15 αθλητριών που μετείχαν στον τελικό του τριπλούν γυναικών. 


                                   Βούλα Παπαχρήστου

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάτσκι είχε άκυρη την τρίτη της προσπάθεια , οπότε και άλλαξε η κατάσταση αφού μέχρι την τρίτη (προσπάθεια) η Βούλα ήταν δεύτερη, υποχώρησε όμως στην τρίτη θέση όταν η Γερμανίδα Κρίστιν Γκίριτς πραγματοποίησε άλμα 14,16 μ. στην τέταρτη προσπάθειά της και πέρασε στην τρίτη θέση, μάλιστα η Γερμανίδα διεύρυνε την διαφορά από την Παπαχρήστου αφού στο πέμπτο άλμα της (η Γκίριτς) έκανε 14,30 μ. Η 27χρονη Παπαχρήστου πραγματοποίησε άκυρη προσπάθεια στο τέταρτο, το πέμπτο και το έκτο άλμα της.


                                   Γιουλιμάρ Ρόγιας

Το χρυσό μετάλλιο του τριπλούν γυναικών  κατέκτησε με 14,41 μ. στην δεύτερη προσπάθειά της η Γιουλιμάρ Ρόγιας (Βενεζουέλα), η οποία όπως  και η Βούλα είχε πέντε άκυρες προσπάθειες και μόνο την προαναφερθείσα δεύτερη (14,41 μ.) έγκυρη. Το αργυρό μετάλλιο με 14,30 μ. περιήλθε στας χείρας της Γερμανίδας Κρίστιν Γκίριτς, το χάλκινο όπως προείπαμε ενθυλάκωσε η Παπαχρήστου με 14,15 μ. και ακολούθησαν οι εξής:  4η με βραχεία κεφαλή από την Παπαχρήστου η Κέτουρα Όρι (ΗΠΑ)  14,14 μ.  5η με  14,11 μ. η Ρουμάνα Έλενα Παντούρου, 6η ήταν η Φινλανδή Κριστίνα Μακέλα με 14,07 μ., 7η η Γαλλίδα Ζανίν Ασανί  με 14,07 μ. και 8η η Σανιέκα Τόμας (Τζαμάϊκα) 13,95 μ.

Συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην ΕΡΤ, όπως διαδραματίζεται αυτή την στιγμή 17:25΄32΄΄.
 
http://webtv.ert.gr/ert2/
                        

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Χάλκινο στο Πόρτλαντ η Κατερίνα Στεφανίδη - 6η η Κυριακοπούλου - 7ος ο Φιλιππίδης

http://webtv.ert.gr/katigories/athlitika/18mar2016-chalkini-pagkosmia-protathlitria-i-katerina-stefanidi-on-ert/






Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
της  ΕΣΗΕΑ, AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF
url and counting visits


Μετά από σπουδαία εμφάνιση η Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε στην τρίτη θέση του πόντιουμ των νικητών του Επι-κοντώ γυναικών με άλμα 4,80 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο ξεκίνησε επιτυχώς για την 26χρονη αθλήτρια στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ.




Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η χαλκέντερη 26χρονη άλτρια υπερέβη όλα τα ύψη: 4,50 μ., 4,60 μ., 4,70 μ. και 4,80 μ. με την πρώτη προσπάθεια, και δεν πέρασε για ελάχιστα τον πήχη στα 4,90 μ., στοιχείο αδιάσειστο του ότι βρέθηκε στην ιδανική αγωνιστική φόρμα την κατάλληλη χρονική στιγμή, ήτοι στον κορυφαίο αγώνα του Χειμώνα και η διαπίστωση αυτή καταδεικνύει ότι το αγωνιστικό πλάνο, το οποίο κατάστρωσε με τον Προπονητή της ήταν απολύτως επιτυχημένο για την τρέχουσα χειμερινή χρονική περίοδο. 



                        Η Κατερίνα «ίπταται» στο Μονακό


H Στεφανίδη έχει μια αξιοσήμαντη πορεία από τα 15 της χρόνια όταν πρώτευσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων-Κορασίδων το οποίο έλαβε χώρα το 2005 στο Μαρακές, όπου η χαλκέντερη Κατερίνα είχε υπερβεί τα 4,30 μ. και ήταν πρώτη Παγκοσμίως στην λίστα των κορασίδων της προαναφερθείσας χρονιάς 2005. Το 2008 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη στο Μπίντγκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 4,25 μ., το 2011 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα 4,45 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, το 2014 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, το οποίο διεξήχθη στην Ζυρίχη αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση του Πόντιουμ με 4,60 μ., το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πράγα ενθυλάκωσε το αργυρό μετάλλιο με άλμα 4,75 μ. για να φθάσει στις μέρες μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ, όπου με 4,80 μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Θυγατέρα του Γιώργου Στεφανίδη προσδοκά πλέον την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους δυο εναπομείναντες αγώνες: Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών όπου η σπουδαία Κατερίνα Στεφανίδη δεν έχει κατακτήσει μετάλλιο.  


                                   Νικόλ Κυριακοπούλου

Στον αντίποδα με την Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν τα κατάφερε στο ίδιο αγώνισμα (Επι-κοντώ) και με άλμα 4,60 μ., πολύ μικρό για τις δυνατότητές της περιορίστηκε στην έκτη θέση, η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 4,50 μ. και 4,60 μ. και προσπάθησε ανεπιτυχώς τρεις φορές να υπερβεί τα 4,70 μ. 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου στοχεύει πλέον σε ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α-Γ, το οποίο θα διενεργηθεί στο Άμστερνταμ και τον προσεχή στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, όπου θα λάβει χώρα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

                        H Τζένιφερ Σουρ υπερβαίνει τα 5,03 μ.

Στον τελικό του άλματος Επι-κοντώ γυναικών νικήτρια ήταν η Ολυμπιονίκης και ρεκορντγούμαν (φέτος) στον Κλειστό Στίβο με 5,03 μ. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) η οποία με άλμα 4,90 μ. στην πρώτη προσπάθειά της έδειξε το ποιο είναι το «αφεντικό» του Επι-κοντώ εσχάτως, αφήνοντας στην δεύτερη θέση (ασημένιο μετάλλιο) την συμπατριώτισσα της Σάντι Μόρις, η οποία είχε υπερβεί με το πρώτο της άλμα τα 4,85 μ. 

                                   Κώστας Φιλιππίδης

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Επι-κοντώ Κώστας Φιλιππίδης με άλμα 5,65 μ. στην δεύτερη προσπάθεια του κατετάγη 7ος στο προαναφερθέν αγώνισμα, το οποίο δεν είχε προκριματικά γκρουπ. Έτσι, στον τελικό έλαβαν μέρος 14 άλτες.
Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, γεγονός το οποίο φάνηκε από τις προσπάθειές του στο αρχικό ύψος (5,40 μ.) το οποίο υπερέβη με την δεύτερη προσπάθεια.

http://webtv.ert.gr/katigories/athlitika/17mar2016-pagkosmio-protathlima-klistou-stivou-portlant-2016/

17 Μαρτίου 2016 – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου – Πόρτλαντ 2016 (ΟΝ ΕΡΤ)

 Aκολούθως ξεπέρασε τα 5,55 μ. με την πρώτη με την δεύτερη τα 5,65 μ. δεν τα κατάφερε όμως στα 5,75 μ. με φυσική συνέπεια να μείνει εκτός στόχου, δηλαδή την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

                           O Λαβιλενί υπερβαίνει τα 6,16 μ.

Το χρυσό μετάλλιο στο άλμα Επι-κοντώ Ανδρών κατέκτησε ο Γάλλος Ολυμπιονίκης Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος με 6,02 μ. δημιούργησε νέο ρεκόρ Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) με 5,80 μ. και το χάλκινο με 5,75 μ. ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Οι Έλληνες έτοιμοι για διακρίσεις στο Πόρτλαντ

http://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-indoor-championships







Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
της  ΕΣΗΕΑ, AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF
url and counting visits
                            Νικόλ Κυριακοπούλου

Εξαμελής θα είναι η Ελληνική Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα λάβει χώρα στο Πόρτλαντ της Πολιτείας Όρεγκον των ΗΠΑ από τις 17 έως και τις 20 Μαρτίου 2016.


                                Κατερίνα Στεφανίδη

Παρά τον μικρό αριθμό αθλητών που απαρτίζουν την Ελληνική αποστολή είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού από το 1987 και εντεύθεν που η Χώρα μας έχει σοβαρές ελπίδες για μετάλλια και υψηλές προσδοκίες για διακρίσεις.

Από τους αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο Πόρτλαντ οι τέσσερις έχουν σοβαρές πιθανότητες για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο, συγκεκριμένα η κατάσταση παρουσιάζεται ως ακολούθως:
Η Κατερίνα Στεφανίδη τρίτη φέτος παγκοσμίως στο άλμα Επι-κοντώ με 4,90 μ. και στο ίδιο αγώνισμα η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4,81 μ. αλλά και πρωτοφανή σταθερότητα αγωνίζονται την πρώτη ημέρα 17 Μαρτίου προσδοκώντας αμφότερες να αναρριχηθούν στο πόντιουμ των νικητών, για να το επιτύχουν πιθανώς θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τουλάχιστον τα 4,80 μ. και εφόσον βρεθούν σε καλή ημέρα έχουν τις προϋποθέσεις να το πράξουν, επιστρέφοντας στην πολύπαθη Πατρίδα με μετάλλιο στο στήθος. 


               Η Τζένιφερ Σουρ στο άλμα της στα 5,03 μ.

Στον τελικό του Επι-κοντώ γυναικών αναμένεται να απολαύσουμε "Ομηρική" μάχη με βασικές αντιπάλους των Ελληνίδων, τις Αμερικανίδες (από τις ΗΠΑ): Τζένιφερ Σουρ (Παγκόσμια ρεκορντγούμαν στον κλειστό στίβο με 5,03 μ. φέτος) και την Σάντι Μόρις, η οποία με 4,95 μ. φετεινό ατομικό ρεκόρ,  φιγουράρει στην δεύτερη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, κλου του αγώνα αναμένεται να είναι: η Νεοζηλανδή Ελίζα Μακάρτνι με 4,80 μ. (φέτος) στον ανοικτό στίβο και η Αυστραλέζα Αλάνα Μπόϊντ με 4,77 μ. 


                             Κώστας Φιλιππίδης

Στο Επι-κοντώ των ανδρών δύσκολος αναμένεται να είναι ο δρόμος για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή (στον Κλειστό Στίβο) στο Σόποτ Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος πιθανόν να χρειαστεί ένα καλύτερο από τα 5,80 μ. για να κερδίσει ένα μετάλλιο. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα με Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου φέτος 5,84 μ. είναι πέμπτος στην Παγκόσμια κατάταξη πίσω από τον Γάλλο Ολυμπιονίκη Ρενό Λαβιλενί (6,03μ.), τον Καναδό Σόουνσι Μπέιρμπερ (6 μ.), τον Βραζιλιάνο Τιαγκό Ντα Σίλβα με 5,93 μ. και τον Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ με 5,90 μ. Ο τελικός στο Επι-κοντώ των ανδρών αναμένεται να είναι πολύ συναρπαστικός αφού 13 άλτες έχουν φετεινή επίδοση 5,77 μ. και άνω.


                                Κώστας Μπανιώτης

Σημαντική αναμένεται να είναι και η μάχη για τα μετάλλια στον τελικό του ύψους ανδρών όπου ο Κώστας Μπανιώτης με φετεινό ατομικό ρεκόρ 2,33 μ. βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης και στοχεύει σε άλμα τουλάχιστον εφάμιλλο, το οποίο πιθανόν να του εξασφαλίσει την άνοδο του στο πόντιουμ των νικητών. Σημαντικότεροι αντίπαλοί του θα είναι ο Ιταλός Τζανμάρκο Ταμπέρι με 2,38 μ. (κορυφαία φετεινή επίδοση στον κόσμο) αλλά ασταθής μέχρι τώρα σε κορυφαίους διεθνείς αγώνες, ο Μουτάζ-Έσα Μπαρσίμ από το Κατάρ με 2,36 μ. (φέτος), ο Βρετανός Κρις Μπέϊκερ με 2,36 μ. και ο  έτερος Ιταλός Μάρκο Φασινότι με 2,35 μ. Σε ένα αγώνισμα πολύ "ανοικτό" το οποίο με βάση την φετεινή αγωνιστική φόρμα των αλτών δεν προσφέρεται για προβλέψεις.


                               Τζιανμάρκο Ταμπέρι

Η Βούλα Παπαχρήστου θα λάβει μέρος στον τελικό του τριπλούν και εφόσον ξεπεράσει τα 14,21 μ. τότε ευελπιστεί να ενθυλακώσει ένα μετάλλιο. H Γιουλιμάρ Ρόχας από την Κούβα με 14,69 μ. φετεινή επίδοση φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, ακολούθως τα πάντα είναι ανοικτά αφού απουσιάζουν τα μεγάλα ονόματα: Κόνεβα (Ρωσία), Ρυπάκοβα (Καζακστάν) και Πέτροβα (Βουλγαρία).


                                               Βούλα Παπαχρήστου

Ο Κώστας Δουβαλίδης προερχόμενος από τραυματισμό και έχοντας 7΄΄69 φέτος ελπίζει σε σαφή βελτίωση αυτής της επίδοσης και πρόκριση στον ημιτελικό, αφού με το 7΄΄69 είναι μόλις 21ος από τους 23 μετέχοντες στο αγώνισμα.

                                                     Κώστας Δουβαλίδης

Tο πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας) και τις Ελληνικές συμμετοχές


1η ημέρα (18/3/2016)

05:05                Επί κοντώ (Α) Τελικός, Φιλιππίδης

05:05                Επί κοντώ (Γ) Τελικός, Κυριακοπούλου, Στεφανίδη



2η ημέρα (18/3/2016)

20:30                60 μ. εμπ. 5άθλου

20:45                60 μ. εμπ. (Γ) Πρ.

21:30                60μ.7άθλου

21:45                400 μ. (Α) Πρ.

22:10                Ύψος 5άθλου

22:20                Μήκος 7άθλου

22:25                400 μ. (Γ) Πρ.

23:05                3.000 μ. (Α) Πρ.

23:35                1.500 μ. (Γ) Πρ.

23:55                800 μ. (Α) Πρ.



00:20                (19/3/2016) 60 μ. (Α) Πρ.

00:25                (19/3/2016) Σφαιροβολία 5άθλου



Απόγευμα(19/3/2016)

03:15                Μήκος 5άθλου

03:15                Σφαιροβολία 7άθλου

03:30                60 μ. εμπ. (Γ) Ημ.

03:55                60 μ. (Α) Ημ.

04:20                3.000 μ. (Γ) Πρ.

04:45                Ύψος 7άθλου

04:50                Σφαιροβολία (Α) Τελικός

04:55                Μήκος (Γ) Τελικός

05:00                1.500 μ. (Α) Πρ.

05:25                400 μ. (Γ) Ημ.

05:45                400 μ. (Α) Ημ.

06:10                800 μ. 5άθλου

06:30                60 μ. Εμπ. (Γ) Τελικός

06:40                60 μ. (Α) Τελικός



3 ημέρα (19/3/2016)

21:00                60 μ. εμπ. 7άθλου

21:15                800 μ. (Γ) Πρ.

21:37                Τριπλούν (Γ) Τελικός, Παπαχρήστου

21:40                60 μ. (Γ) Πρ.

22:00                Επί κοντώ 7άθλου

22:40                4x400 μ. (Α) Πρ.

23:25                4x400 μ. (Γ) Πρ.



4η ημέρα (20/3/2016)

03:00                Τριπλούν (Α) Τελικός

03:05                60 μ. εμπ. (Α) Πρ., Δουβαλίδης

03:45                Σφαιροβολία (Γ) Τελικός

03:50                60 μ. (Γ) Ημ.

04:22                Ύψος (Α) Τελικός, Μπανιώτης

04:35                800 μ. (Α) Τελικός

04:47                400 μ. (Γ) Τελικός

05:05                400 μ. (Α) Τελικός

05:18                1.500 μ. (Γ) Τελικός

05:35                1.000 μ. 7άθλου

05:53                60 μ. (Γ) Τελικός





4η ημέρα (20/3/2016)

22:40                60 μ. εμπ. (Α) Ημιτελικός

23:00                Ύψος (Γ) Τελικός

23:05                Μήκος (Α) Τελικός

23:10                3.000 μ. (Α) Τελικός

23:30                800 μ. (Γ) Τελικός

23:45                3.000 μ. (Γ) Τελικός



00:05                (21/3/2016) 1.500 μ. (Α) Τελικός

00:20                (21/3/2016) 4x400 μ. (Γ) Τελικός

00:40                (21/3/2016) 60 μ. εμπ. (Α) Τελικός

00:50                (21/3/2016) 4x400 μ. (Α) Τελικός