Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Κυριακοπούλου-Στεφανίδη-Φιλιππίδης και Μάστορας ξεχώρισαν το 2015



www.hitwebcounter.com
Προβολές Αναρτήσεως

To 2015 ήταν η χρονιά των αλμάτων για τον Ελληνικό Στίβο αφού οι τέσσερις Έλληνες αθλητές οι οποίοι διακρίθηκαν προήρχοντο άπαντες από τον χώρο των αλμάτων και κυρίως του Επι-κοντώ

Η επικοντίστρια Νικόλ Κυριακοπούλου (αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη) ήταν η αιχμή του δόρατος του Ελληνικού στίβου, αφού κατά την διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς πραγματοποίησε μια "ονειρική" εμφάνιση. Έγινε η πρώτη Ελληνίδα η οποία  κέρδισε επάξια το διαμάντι στα Ντάιμοντ Λινγκ του Επι-κοντώ και  ταυτοχρόνως ενθυλάκωσε στο ίδιο αγώνισμα (επι-κοντώ) το χάλκινο μετάλλιο υπερβαίνοντας τα 4,80μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Πεκίνο,

                             H Κυριακοπούλου στο Πεκίνο

Η Κυριακοπούλου δημιούργησε επίσης Πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών υπερβαίνοντας τα 4,83μ. στο Παρίσι όταν πρώτευσε στο Ντάιμοντ Λινγκ, επιπλέον κατά την διάρκεια της χρονιάς υπερέβη τα 4,70μ. σε οκτώ αγώνες.

Πολύ καλή χρονιά πραγματοποίησε η έτερη επικοντίστρια 25χρονη Κατερίνα Στεφανίδη η οποία με εξαιρετική εμφάνιση στο Πανερωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο διεξήχθη στην Πράγα ενθυλάκωσε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα 4,75μ.

              H Κατερίνα Στεφανίδη σε επιτυχημένο άλμα

Η αθλήτρια του Νικ Χάισονγκ (Στεφανίδη) δημιούργησε στο Φλάγκσταφ ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο με άλμα στα 4,77μ., υπερέβη σε δυο αγώνες τα 4,75μ. και σε έξι αγώνες τα 4,60μ., πάντα στον κλειστό στίβο, ενώ στον ανοικτό (στίβο) δεν ήταν εξίσου παραγωγική ένεκα του ότι απώλεσε μεγάλο χρονικό διάστημα ένεκα τραυματισμών. Παρόλα ταύτα στο μιτινγκ του Ντεμουάν υπερέβη τα 4,71μ. και συνολικά πέντε φορές στον ανοικτό στίβο τα 4,60μ.  
 


Ο Φιλιππίδης στο άλμα πάνω από τα 5,91μ.

Στο ίδιο αγώνισμα, το Επι-κοντώ ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης δημιούργησε Πανελλήνιο ρεκόρ με 5,91μ. , επίδοση την οποία πέτυχε στις 4 Ιουνίου στο Ντάιμοντ Λινγκ το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη του φωτός το Παρίσι. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε φέτος 13 φορές τα 5,70μ. στον ανοικτό στίβο και πέντε στον κλειστό στίβο, αλλά δεν τα κατάφερε στο Πεκίνο όπου στον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου με άλμα 5,55μ. περιορίστηκε στην 25η θέση επί συνόλου 34 αθλητών που μετείχαν στο αγώνισμα

Αντώνης Μάστορας 

Ο τέταρτος των αλτών 24χρονος Αντώνης Μάστορας ξεχώρισε όπως και οι τρεις προαναφερθέντες (επικοντιστές) αφού κατά την διάρκεια του 2015 ανέβηκε στο πόντιουμ των νικητών της Πράγας (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου) κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο, ενώ υπερέβη τα 2,30μ. , δυο φορές στον κλειστό στίβο και άπαξ στον ανοικτό.

                                                        Λυκούργος Τσάκωνας

Ο 25χρονος Λυκούργος Τσάκωνας αγωνιζόμενος στα 200 και τα 100μ. αντιστοίχως ήταν ο κορυφαίος Έλληνας σπρίντερ, αφού συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ όταν πρώτευσε με 20.09 (ατομικό ρεκόρ) στο Ντάιμοντ Λινγκ το οποίο έλαβε χώρα στην Ρώμη. Ο αθλητής του Γιώργου Παναγιωτόπουλου τερμάτισε πρώτος με 20.14 στην 6η προκριματική σειρά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοικτού στίβου Α-Γ το οποίο διεξήχθη στο Πεκίνο και κέρδισε στο διεθνές μίτινγκ του Τομπλέν με χρόνο 20.20, ενώ κυριάρχησε σε Ελληνικό επίπεδο και στα 100μ. αφού επέτυχε τον κορυφαίο χρόνο στην Ελλάδα με χρόνο 10.27, επίδοση την οποία επέτυχε στα Παπαφλέσσεια.

                               Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Αξιομνημόνευτη χρονιά πραγματοποίησε η δισκοβόλος Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου η οποία συνέντιψε το ατομικό της ρεκόρ πρωτεύοντας στα Χανιά με 61,40μ., ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έστειλε τον δίσκο της στα 60,66μ.

       Μαρία Μπελιμπασάκη

Η Μαρία Μπελιμπασάκη πραγματοποίησε φέτος αξιόλογη εμφάνιση, σημείωσε επίδοση 23.12 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, επίσης έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Πεκίνο και πρώτευσε στους Βαλκανικούς Αγώνες με 23.23.     

Η 20χρονη σφυροβόλος Ηλιάνα Κοροσίδου έδειξε επίσης πως τα επόμενα χρόνια θα είναι υπολογίσιμη δύναμη στην Μεσόγειο. Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη, πατέρας και Μέντορας της Ηλιάνας προσδοκά σημαντικές επιτυχές για την αθλήτρια του τα προσεχή χρόνια. Η Κοροσίδου κατά την διάρκεια της χρονιάς που παρήλθε και παρά τον πολύτιμο χρόνο τον οποίο απώλεσε πέτυχε ατομικό ρεκόρ με βολή 66,47μ. και έθεσε τις βάσεις για βολές κοντά στα 70 μέτρα το 2016. Η ίδια η νεαρή σφυροβόλος δήλωσε : καλώς εχόντων των πραγμάτων κατά την διάρκεια της επόμενης "Ολυμπιακής" χρονιάς θα επιδιώξει να υπερβεί τα 71μ. και να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

 

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Μερούσης και Ρεμπούλη Πρωταγωνιστές στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

http://www.ert.gr/afthentikos-33os-marathonios-tis-athinas-rekor-dromeon-ke-ethelonton-apefthias-metadosi-apo-ert-ke-webtv-vid/


Ευδοκίμως ολοκληρώθηκε ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος των Αθηνών με την συμμετοχή 16.000 συμμετεχόντων (αθλητών και μη) στην Μαραθώνια διαδρομή των 42.195 μέτρων όπου πρίν από 119 χρόνια πρώτευσε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών του 1896 ο εκ Αμαρουσίου προερχόμενος Σπυρίδων Λούης.
   Ο Χριστόφορος Μερούσης νικητής
του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Νικητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου του 2015, απόντων ξένων Μαραθωνοδρόμων «αξιοπρεπούς» επιπέδου ήταν για τρίτη συνεχή φορά (μεταξύ Ελλήνων) ο 33χρονος Χριστόφορος Μερούσης με ρεκόρ ατομικό στην εν λόγω διαδρομή 2 ώρες 21΄22. Φέτος για πρώτη φορά ο δρομεύς από την Χίο πρώτευσε και στην γενική κατάταξη παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις σαράντα ημέρες μετά τον Διεθνή Μαραθώνιο του Βερολίνου και αδιαμφισβήτητα έθεσε τις προϋποθέσεις για μία αξιοσήμαντη εμφάνιση την προσεχή άνοιξη, με στόχο την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
 
                                   Δημήτρης Θεοδωρακάκος

Δεύτερος όπως και το 2014 ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 2 ώρες 27΄03, στον πρώτο αγώνα του ενόψει της προσπάθειας που θα κάνει φέτος να διεκδικήσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πρώτη τριάδα των Ανδρών έκλεισε με τον Δήμο Ευαγγελίδη να επιτυγχάνει χρόνο 2 ώρες 27΄28.

                                           Μινόρι Χαγιακάρι

Η Γιαπωνέζα Μινόρι Χαγιακάρι πήρε την πρώτη θέση στον 33ο Μαραθώνιο. Η αθλήτρια των 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια, στην δεύτερη συμμετοχή της στην διοργάνωση πέτυχε 2 ώρες 52΄06. 

Η Ουρανία Ρεμπούλη κατέκτησε την νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 2 ώρες 54΄32 και πέτυχε τον στόχο της για την φετινή διοργάνωση, που ήταν να τερματίσει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο του 2015. Η αθλήτρια του Παναγιώτη Χαραμή αγωνίστηκε τον Σεπτέμβριο στο Μαραθώνιο του Βερολίνου, όπου "σφράγισε" το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
                                        Ουρανία Ρεμπούλη

Η τριάδα της γενικής κατάταξης έκλεισε με την Μάγδα Γαζέα με 2 ώρες 55΄35, ενώ η τριάδα του Πανελληνίου πρωταθλήματος με την Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου με 2 ώρες 59΄08.

                                                       Δηλώσεις αθλητών
Χριστόφορος Μερούσης (νικητής):  «Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον γιο μου, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ενός έτους, τη γυναίκα μου, την οικογένειά μου και όλη τη Χίο. Όμως, ευχαριστώ πολύ και όλο τον κόσμο που με στήριξε στη διαδρομή. Ο αγώνας αυτός βοηθάει να δίνουμε ελπίδα.».

Δημήτρης Θεοδωρακάκος (δεύτερος): «σήμερα στόχευα σε ένα μετάλλιο γιατί είναι μεταβατική περίοδος για μένα, καθώς πλέον ρίχνω το βάρος στον Μαραθώνιο και αφήνω το βουνό. Τα κατάφερα και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν με απασχολεί ο χρόνος αλλά η ποιότητα του αγώνα. Είναι η 14η φορά που τερματίζω και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ τόσο τον Χριστόφορο Μερούση, όσο και τον «ιπτάμενο γιατρό» μας, τον Δημοσθένη Ευαγγελίδη που ήρθε από το Λονδίνο για να πάρει μέρος στον αγώνα».


Δήμος Ευαγγελίδης (τρίτος): «Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτός ο αγώνας μας δίνει να καταλάβουμε ότι αν ο καθένας μας προσπαθεί και μοχθεί στον τομέα του μπορούμε να πετύχουμε πολλά». 

Μινόρι Χαγιακάρι
 
Χαγιακάρι Μινόρι (1η-Ιαπωνία): Δεν το πιστεύω ότι τερμάτισα πρώτη. Δεν το περίμενα. Είναι ο δεύτερος Μαραθώνιος που τρέχω. Για πρώτη φορά έτρεξα πέρυσι και πάλι εδώ στην Αθήνα. Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν μία υπέροχη διαδρομή και ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που με στήριξε και με βοήθησε στον αγώνα. 


Ουρανία Ρεμπούλη (2η και 1η Ελληνίδα): «Ήθελα πολύ να νικήσω στον Μαραθώνιο. Ήμουν πρώτη έως το 33ο τρίτο χιλιόμετρο, αλλά μετά κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι μου με κράτησαν πίσω. Μία μέρα πριν είχα στομαχικές διαταραχές... Αυτός είναι ο τελευταίος μου Μαραθώνιος και ελπίζω στο Ρίο να αντιπροσωπεύσω την Ελλάδα επάξια. Έως τότε να έχω την υγεία μου και το 2016 να είναι όπως το 2015 και ακόμη καλύτερο. 
Μάγδα Γαζέα

Μάγδα Γαζέα (3η και δεύτερη Ελληνίδα):  «Είμαι πολύ χαρούμενη που τερμάτισα μπροστά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Αφιερώνω το μετάλλιο μου στον σύζυγό μου, την κορούλα μου και την οικογένειά μου που με βοηθάει να είμαι πιστή σε αυτό το ραντεβού τα τελευταία 12 χρόνια».

 







Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Ακροτελεύτια Συνέντευξη Τύπου για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

ΓΡΑΦΕΙ: 

Ο ΚΑΡΟΛΟΣ  
ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ

Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος της
 ΕΣΗΕΑ,
AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF


Με τα εγκαίνια της Ergo Marathon Expo και της ακροτελεύτιας συνέντευξης Τύπου ξεκίνησε το 4ήμερο των δράσεων του 33ου Μαραθωνίου Αθήνας (8/11) όπου στο σύνολο των εκδηλώσεων: Αυθεντικός Μαραθώνιος, 5.000, 10.000 μέτρα και στον Αγώνα των ΑΜΕΑ θα λάβουν μέρος συνολικά 43.000 άτομα από περισότερες από 100 χώρες.




Στην προαναφερθείσα συνέντευξη μετείχαν στο Πάνελ οι: Σταύρος Κοντονής (Υφυπουργός Αθλητισμού), ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος της AIMS κ. Πάκο Μποράο, ο Μάκης Ασημακόπουλος (Γενικός Διευθυντής του Μαραθωνίου), ο Δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο τεχνικός Διευθυντής του Αυθεντικού Μαραθωνίου κ. Βαγγέλης Παπαποστόλου, ο Πρόεδρος Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. κ. Χρήστος Τεντόμας και ο Μπάμπης Ζαννιάς (Υπεύθυνος Τύπου του ΣΕΓΑΣ). 


      Δηλώσεις παρευρισκομένων
στο Πάνελ της Συνέντευξης 

O Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τον Πρόεδρο της AIMS Πάκο Μποράο σήμαναν την έναρξη των δράσεων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ενημέρωσε για την έγκριση επιπρόσθετης επιχορήγησης στις Αθλητικές ομοσπονδίες.

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε αναφέρθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες για τη διοργάνωση με τη συμμετοχή των 43.000 δρομέων.


       H Συνέντευξη Τύπου για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δήλωσε για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο:
"Ο παράγοντας αυτός που έχει κάνει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού είναι η συνεργασία". Επιπροσθέτως ο κ. Κώστας Παναγόπουλος τόνισε :

"Η συνεργασία είναι αυτή η οποία φέρνει κοντά χιλιάδες δρομείς, την Πολιτεία, τους μεγάλους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, τις μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, τις ΜΚΟ που έχουν σημαντικό έργο, την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία". Για να συμπληρώσει : «Απόφασή μας είναι αυτή τη συνεργασία να τη διευρύνουμε γιατί αυτό μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στο στόχο μας, να γίνει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος η πιο σημαντική παγκόσμια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού»


        Στιγμιότητα από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο του 2014

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) κ. Πάκο Μποράο δήλωσε : «Είναι τιμή που, κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ. Ειδικά μετά την εμπειρία που είχα πέρυσι, όταν έτρεξα, αισθάνομαι ότι είμαι ένας από εσάς. Αυτή είναι μια διαδρομή που κάθε μαραθωνοδρόμος πρέπει να τρέξει έστω μία φορά στη ζωή του. Η AIMS βλέπει παράλληλα και τη δική της πρόοδο. Παρατηρεί την αύξηση των συμμετοχών και των εγγραφών. Η Αθήνα μετατρέπεται σε κέντρο του κινήματος του Μαραθωνίου». 

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκης δήλωσε : <Σας καλωσορίζω στο φιλόξενο Φάληρο, πόλη που έχει κερδίσει τον τίτλο της φιλοξενίας, επειδή σε αυτό το κτίριο του τάεκβοντο, φιλοξενήσαμε πριν από ένα μήνα 1500 πρόσφυγες και δείξαμε την ανθρωπιά του Έλληνα. Κύριε Παναγόπουλε θέλω να σας ευχαριστήσω εσάς αλλά και όλους τους φορείς επειδή κάθε χρόνο ο Μαραθώνιος μεγαλώνει. Οι 43.000 συμμετοχές δηλώνουν ότι στη χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι της δημιουργίας και αισθάνομαι υπερήφανος σαν Έλληνας που ο Μαραθώνιος αποκτά τη σημασία και τη βαρύτητα που του αξίζει. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και ευχαριστώ όλους που κάνουν κατάθεση ψυχής για τον Μαραθώνιο>.



Με την ολοκλήρωση της Συνέντευξης "τοποθετήθηκαν" οι δύο εκ των κορυφαίων Ελλήνων δρομέων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν: ο Δημήτρης Θεοδωρικάκος και η Ουρανία Ρεμπούλη.

H Ρεμπούλη δήλωσε : «Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα είμαι εδώ μαζί με όλους τους φορείς που συμβάλουν σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Πέρυσι πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τον μαραθώνιο και επέλεξα τον αγώνα της Αθήνας για την πρώτη μου εμπειρία. Μια εμπειρία, που ήταν μοναδική. Τα συναισθήματα που έζησα σήμερα ήταν μοναδικά, πήρα δύναμη από όλη αυτή την εμπειρία». Επιπροσθέτως η Ρεμπούλη η οποία "έπιασε" το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο δήλωσε : <Πριν από λίγο καιρό αγωνίστηκα στο Βερολίνο όπου και έπιασα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνς. Ο λόγος που ζήτησα από τον προπονητή μου να τρέξω στον Μαραθώνιο Αθήνας ήταν συναισθηματικός. Δεν με ενδιαφέρει αν θα κερδίσω, απλά να τερματίσω. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καλή επιτυχία και σε όλους τους ερασιτέχνες δρομείς, που δίνουν τον δικό τους αγώνα>.

Ο Θεοδωρικάκος  από την πλευρά του επεσήμανε τα ακόλουθα : <Είμαι εδώ με διπλή ιδιότητα, τόσο του αθλητή όσο και του εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων. Είναι η 14η συμμετοχή μου στον αγώνα ελπίζω να φτάσω στις 20. Από το 2001 που ως κωπηλάτης τότε είχα την πρώτη μου συμμετοχή στην διοργάνωση, η εξέλιξη του αγώνα είναι εντυπωσιακή. Νιώθω τυχερός που γνώρισα όλο αυτό το πράγμα. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου σε όλη τη διαδρομή. Έχουμε δει πως ο μαραθώνιος έχει συμβάλει στην καθημερινότητα των Αθηναίων. Συγχαρητήρια στη Σοφία Ρήγα και την Ουρανία Ρεμπούλη, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ας ελπισουμε να τις ακολουθήσουμε και εμείς>.

Ωστόσο αξίζει να τονίσουμε ότι είναι απορίας άξιον το γεγονός πως σε ένα Μαραθώνιο (τον Αυθεντικό) έστω και υπό το σημερινό καθεστώς της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης, δεν απεφασίσθη να μετακληθούν εφέτος έστω και ελάχιστοι Μαραθωνοδρόμοι διεθνούς επιπέδου, οποιασδήποτε κατηγορίας.



Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Θρίαμβος Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής




http://www.sport24.gr/Sports/OtherSports/Gymnastiki/leyterhs-petrounias-o-midas-twn-krikwn.3748606.html

 



ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΚΑΡΟΛΟΣ  ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος της  ΕΣΗΕΑ,

AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF




Ένας τεράστιος Λευτέρης Πετρούνιας έκανε όλη την Ελλάδα να ριγήσει από συγκίνηση όταν ο 25χρονος αθλητής μας αναρριχήθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του  Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής το οποίο έλαβε χώρα στην Γλασκώβη.


Ο 25χρονος αθλητής του Δημήτρη Ράπτη με "υπέργεια" ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση κατόρθωσε σε στιγμές ανείπωτης θλίψης για τον ίδιο, αφού απώλεσε αιφνιδίως τον αγαπημένο του Πατέρα να υπερκεράσει κάθε μορφής αντιξοότητα και με περίτεχνη εκτέλεση του προγράμματος του κατόρθωσε να κερδίσει ένα μεγίστης σπουδαιότητας χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της ειδικότητας του, τους κρίκους συγκεντρώνοντας 15,800 βαθμούς και περιορίζοντας του δύο Κινέζους οι οποίοι είχαν προγράμματα με τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας στην δεύτερη και τρίτη θέση: ο Χάο Γιόου με 15,733 βαθμούς ήταν δεύτερος, ενώ και περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Γιανγκ Λιου με 15,700 βαθμούς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. 

                    Ο Πετρούνιας στην Γλασκώβη   

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε Επικρατήσει και στον προκριματικό του αγωνίσματος, όπου είχε υπερισχύσει με 15,900 β.


Ο Λευτέρης Πετρούνιας εντυπωσίασε τους 12.500 θεατές και ανεδείχθη θριαμβευτής και τροπαιούχος στον τελικό των κρίκων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης γράφοντας με χρυσά ανεξίτηλα γράμματα το όνομα του στην λίστα των Παγκόσμιων Πρωταθλητών της Ενόργανης Γυμναστικής, ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο! 



Για τον σπουδαίο «άρχοντα των κρίκων», αυτό είναι το ιδανικό φινάλε σε μια ονειρεμένη χρονιά αφού τον Απρίλιο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ και τον Ιούνιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, έχοντας θριαμβεύσει σε 5 από τις 6 διοργανώσεις που έχει δώσει μέσα στο 2015 και συνολικά σε 11 από τις 12 εμφανίσεις του, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών.


                        O Πετρούνιας στην Γλασκώβη

Το επίτευγμα του Πετρούνια αφήνει στη διάθεση των συναθλητών του το επιπλέον Ολυμπιακό εισιτήριο, με το οποίο η Ελλάδα θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις μέσω του προ-Ολυμπιακού test event στο Ρίο ντε Τζανέιρο (16-24 Απριλίου 2016). Στο εν λόγω test event θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι 36 χωρών, ανάμεσά τους και δύο Έλληνες αθλητές, που θα εκτελέσουν προγράμματα και στα έξι
όργανα και θα κριθούν βάσει του αθροίσματός τους στο σύνθετο ατομικό. Την Ολυμπιακή πρόκριση θα κατακτήσουν μέσα από το test event τουλάχιστον 24 από αυτούς τους αθλητές, αλλά μόνο ένας από κάθε χώρα. 


Οι μεταλειούχοι στους κρίκους
1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 15,800

2. Χάο Γιόου (Κίνα) 15,733

3. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15,700


ΤΑ 9 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας χάρισε στην ελληνική γυμναστική το 9ο μετάλλιο της ιστορίας της στα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης και παράλληλα έγινε ο 6ος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο, έπειτα από τους Βλάση Μάρα (δύο χρυσά και ένα χάλκινο στο μονόζυγο), Δημοσθένη Ταμπάκο (ένα χρυσό και ένα χάλκινο στους κρίκους), Λευτέρη Κοσμίδη (ένα χρυσό στο έδαφος), Ιωάννη Μελισσανίδη (ένα ασημένιο στο έδαφος) και Βασίλη Τσολακίδη (ένα ασημένιο στο δίζυγο).

Ο θρίαμβός του Πετρούνια στη Γλασκώβη ήρθε στην τέταρτη συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, καταγράφοντας άλλη μία μεγάλη άνοδο συγκριτικά με τις προηγούμενες προσπάθειές του (ήταν 13ος το 2009 στο Λονδίνο, 9ος το 2013 στην Αμβέρσα και 6ος το 2014 στη Νανίνγκ).


                              Ο Βλάσης Μάρας


Τα ελληνικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής:

Έτος / Τόπος  Αθλητής                  Αγώνισμα       Θέση

1994, Μπρίσμπεϊν   Ιωάννης Μελισσανίδης    Έδαφος   2ος
1999, Τιαντζίν  Δημοσθένης Ταμπάκος   Κρίκοι              3ος
2001, Γάνδη            Βλάσης Μάρας        Μονόζυγο        1ος
2002, Ντέμπρετσεν  Βλάσης Μάρας        Μονόζυγο        1ος
2003, Άναχαϊμ Δημοσθένης Ταμπάκος   Κρίκοι              1ος
2006, Άαρχους        Βλάσης Μάρας        Μονόζυγο        3ος
2010, Ρότερνταμ      Λευτέρης Κοσμίδης          Έδαφος   1ος
2011, Τόκιο             Βασίλης Τσολακίδης                Δίζυγο              2ος
2015, Γλασκώβη      Λευτέρης Πετρούνιας       Κρίκοι              1ος

                Ο Ολυμπιονίκης του 2004 Δημοσθένης Ταμπάκος

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: «ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΡΙΟ!»



Την ωραιότερη ημέρα της αθλητικής σταδιοδρομίας του έζησε στην “SSE Hydro Arena” της Γλασκώβης ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος αφιέρωσε τον παγκόσμιο τίτλο στον πρόωρα χαμένο πατέρα του και δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο, τον ερχόμενο Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο...



Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στιγμή του 25χρονου σπεσιαλίστα των κρίκων ήταν αφιερωμένη, πάνω απ’ όλους και όλα, στον πατέρα του, Παναγιώτη, που «έφυγε» στις αρχές Σεπτεμβρίου και δεν πρόλαβε δει τον γιο του να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής, κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες.



«Για τον πατέρα μου», μονολογούσε ο Πετρούνιας μετά το θρίαμβό του, πριν από την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου προς τιμήν του, για τρίτη φορά φέτος σε μεγάλη διοργάνωση, έπειτα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.