Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ: Χάλκινο στο Πόρτλαντ η Κατερίνα Στεφανίδη - 6η η Κυριακοπούλου - 7ος ο Φιλιππίδης

http://webtv.ert.gr/katigories/athlitika/18mar2016-chalkini-pagkosmia-protathlitria-i-katerina-stefanidi-on-ert/






Γράφει o ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΣ
Δημοσιογράφος, Τακτικό Μέλος 
της  ΕΣΗΕΑ, AIPSΠΣΑΤΑΤFS of  IAAF
url and counting visits


Μετά από σπουδαία εμφάνιση η Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε στην τρίτη θέση του πόντιουμ των νικητών του Επι-κοντώ γυναικών με άλμα 4,80 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο ξεκίνησε επιτυχώς για την 26χρονη αθλήτρια στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ.




Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η χαλκέντερη 26χρονη άλτρια υπερέβη όλα τα ύψη: 4,50 μ., 4,60 μ., 4,70 μ. και 4,80 μ. με την πρώτη προσπάθεια, και δεν πέρασε για ελάχιστα τον πήχη στα 4,90 μ., στοιχείο αδιάσειστο του ότι βρέθηκε στην ιδανική αγωνιστική φόρμα την κατάλληλη χρονική στιγμή, ήτοι στον κορυφαίο αγώνα του Χειμώνα και η διαπίστωση αυτή καταδεικνύει ότι το αγωνιστικό πλάνο, το οποίο κατάστρωσε με τον Προπονητή της ήταν απολύτως επιτυχημένο για την τρέχουσα χειμερινή χρονική περίοδο. 



                        Η Κατερίνα «ίπταται» στο Μονακό


H Στεφανίδη έχει μια αξιοσήμαντη πορεία από τα 15 της χρόνια όταν πρώτευσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων-Κορασίδων το οποίο έλαβε χώρα το 2005 στο Μαρακές, όπου η χαλκέντερη Κατερίνα είχε υπερβεί τα 4,30 μ. και ήταν πρώτη Παγκοσμίως στην λίστα των κορασίδων της προαναφερθείσας χρονιάς 2005. Το 2008 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που διεξήχθη στο Μπίντγκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 4,25 μ., το 2011 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα 4,45 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, το 2014 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, το οποίο διεξήχθη στην Ζυρίχη αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση του Πόντιουμ με 4,60 μ., το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Πράγα ενθυλάκωσε το αργυρό μετάλλιο με άλμα 4,75 μ. για να φθάσει στις μέρες μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ, όπου με 4,80 μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Θυγατέρα του Γιώργου Στεφανίδη προσδοκά πλέον την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους δυο εναπομείναντες αγώνες: Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών όπου η σπουδαία Κατερίνα Στεφανίδη δεν έχει κατακτήσει μετάλλιο.  


                                   Νικόλ Κυριακοπούλου

Στον αντίποδα με την Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν τα κατάφερε στο ίδιο αγώνισμα (Επι-κοντώ) και με άλμα 4,60 μ., πολύ μικρό για τις δυνατότητές της περιορίστηκε στην έκτη θέση, η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 4,50 μ. και 4,60 μ. και προσπάθησε ανεπιτυχώς τρεις φορές να υπερβεί τα 4,70 μ. 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου στοχεύει πλέον σε ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α-Γ, το οποίο θα διενεργηθεί στο Άμστερνταμ και τον προσεχή στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, όπου θα λάβει χώρα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

                        H Τζένιφερ Σουρ υπερβαίνει τα 5,03 μ.

Στον τελικό του άλματος Επι-κοντώ γυναικών νικήτρια ήταν η Ολυμπιονίκης και ρεκορντγούμαν (φέτος) στον Κλειστό Στίβο με 5,03 μ. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) η οποία με άλμα 4,90 μ. στην πρώτη προσπάθειά της έδειξε το ποιο είναι το «αφεντικό» του Επι-κοντώ εσχάτως, αφήνοντας στην δεύτερη θέση (ασημένιο μετάλλιο) την συμπατριώτισσα της Σάντι Μόρις, η οποία είχε υπερβεί με το πρώτο της άλμα τα 4,85 μ. 

                                   Κώστας Φιλιππίδης

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Επι-κοντώ Κώστας Φιλιππίδης με άλμα 5,65 μ. στην δεύτερη προσπάθεια του κατετάγη 7ος στο προαναφερθέν αγώνισμα, το οποίο δεν είχε προκριματικά γκρουπ. Έτσι, στον τελικό έλαβαν μέρος 14 άλτες.
Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, γεγονός το οποίο φάνηκε από τις προσπάθειές του στο αρχικό ύψος (5,40 μ.) το οποίο υπερέβη με την δεύτερη προσπάθεια.

http://webtv.ert.gr/katigories/athlitika/17mar2016-pagkosmio-protathlima-klistou-stivou-portlant-2016/

17 Μαρτίου 2016 – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου – Πόρτλαντ 2016 (ΟΝ ΕΡΤ)

 Aκολούθως ξεπέρασε τα 5,55 μ. με την πρώτη με την δεύτερη τα 5,65 μ. δεν τα κατάφερε όμως στα 5,75 μ. με φυσική συνέπεια να μείνει εκτός στόχου, δηλαδή την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

                           O Λαβιλενί υπερβαίνει τα 6,16 μ.

Το χρυσό μετάλλιο στο άλμα Επι-κοντώ Ανδρών κατέκτησε ο Γάλλος Ολυμπιονίκης Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος με 6,02 μ. δημιούργησε νέο ρεκόρ Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) με 5,80 μ. και το χάλκινο με 5,75 μ. ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου